Cristina-Ancuța POCORA

L-am convins pe Radu Berceanu!

07 October 2009 ·

Mă bucură faptul că Ministerul Transporturilor a luat, în sfârşit, în serios solicitarea mea, la care au aderat peste 1300 de feteşteni, cu privire la instituirea unor reglementari speciale la plata taxei pentru podul Feteşti- Cernavodă.

Ministerul a pus pe site, în dezbatere publică ordinul prin care se exceptează de la plata taxei microbuzul şcolar de care se folosesc elevii din colegiul pe care îl reprezint în Parlament. Aceasta este partea bună a lucrurilor. Nu înţeleg însă de ce această scutire  nu intră în vigoare imediat ci peste 30 de zile, aşa cum ne anunţă oficialii de la Transporturi. Vă anunţ, Domnule ministru Berceanu, că şcoala începe la 15 septembrie, şi nu în noiembrie, de când aţi dori dumneavoastră să anulaţi taxa pentru microbuzul şcolar!

Acelaşi ordin prevede plata taxei sub formă de abonament de 50 si 100 de treceri, achitate anticipat. Ideea nu e rea, numai că sumele de plată sunt destul de mari pentru posibilităţile feteştenilor.

Ministrul Berceanu pare că nu cunoaşte valoarea banului când le cere feteştenilor 400 de RON, în schimbul a 100 de treceri peste pod. E greu pentru un simplu cetăţean care câştigă 600 de RON pe lună să dea 400 de lei pe un abonament de trecere peste pod! Din ce îşi mai plăteşte cheltuielile curente, din ce bani îşi mai face piaţa sau îi cumpără rechizite copilului care trebuie să meargă la şcoală?

În aceste condiţii, insist ca Ministerul Transporturilor să reevalueze sumele propuse pentru plata abonamentelor şi să ia în calcul achitarea unei sume modice în cazul  locuitorilor oraşului Feteşti!

Nu pot să închei fără a le mulţumi tuturor feteştenilor care au semnat memoriul meu cu privire la această taxă şi fără de care nu am fi putut face nimic pentru reglarea situaţiei. Le promit tuturor că le voi reprezenta în continuare interesele la nivel central, cu aceeaşi fermitate ca şi până acum!

http://www.mt.ro/transparenta/_legislatie_nationala.html

proiect-ordin-mt

 

10 Raspunsuri la “L-am convins pe Radu Berceanu!”

 1. Mda…..
  Asta era problema principala cu care se confruntau locuitorii oraşului Feteşti si “microbuzul” şcolar de care se folosesc elevii din colegiu?
  Sau trebuie sa ne “laudam” ostentativ de fiecare data cand “ridicam capul”?

 2. @sfetea madalin
  este o problema a cetatenilor din municipiul Fetesti, din comuna Stelnica, din localitatile aflate in colegiul pe care il reprezint.
  Despre astfel de lucruri scriu pe acest blog.
  Ma adresez celor vizati si interesati!
  cu stima

 3. Ramane de vazut (urmarit) ce probleme, semnificative,sau nu, veti mai rezolva. Deja devin interesat.
  Best regards.

 4. @sfetea madalin
  atunci poate reusesc sa va captez interesul cu cele doua legi care vin sa le sustina pe mamele de gemeni sau mamele eleve sau studente…
  🙂

 5. Si cu tatii e facem?

 6. saptamana trecuta am votat o lege care reglementa ziua mamei si ziua tatalui, o initiativa a unei ong numita T.A.T.A

 7. hermann says:

  Na bravo, PD-Listul asta Madalin poate este din cei care traisesc departe de lumea reala, eu as zice ca taxa sa ramana valabila doar pentru el, pentru ca vad ca nu il afecteaza! Vedem cum romanii carcotasi, vorba maestrului Petre Tutea “aflarea in treaba la romani” este meserie nationala, no macar atunci cand toti facem ceva, orice pentru tara sau pentru aproapele nostru, macar ceva, putem sa ne combatem in lucruri realizate. Dar pana ce miserupistii astia de care colacaie tara si din cauza carora in mare parte tara merge asa cum merge, pentru ca le este lene sa mearga la vot sa-si exercite dreptul democratic, de constiinta pana la urma, indiferent daca este Cioaba, Becali, Antonescu, Oprescu etc
  Asta este mai bine mergem la pascut si mancam ce mancam…

 8. Mai ….hermann.
  Replica ta a fost total pe din-afara.
  1. Nu sunt PDL-ist ( apolitic)
  2. Nu am zis ca ridicarea taxei a fost un lucru rau, dimpotriva.
  3. Am spus ca “romanii” se confrunta si cu probleme mult mai serioase.
  Mai bine ti-ai cenzura replicile daca nu le gandesti.
  Asta e, pana data viitoare poate te trezesti.

 9. *dinafara
  Rectific

 10. salut…
  degeaba vorbiti voi aici, dezbateti…ca tot noi astia de jos vom avea de suferit de pe urma oamenilor, cica ”politici” care se perinda pe la guvernare implicit a partidelor pe care le reprezinta. mai bine sa faceti ceva sa treziti conducatorii tarii, ca majoritatea locuitorilor tarii mor de foame…se culca pe stomacul gol si se trezesc la fel, ca sa nu mai zic de celelalte cheltuieli….

Raspunde