Cristina-Ancuța POCORA

“legea Cojocaru” sau “cu ce mai sunt pacaliti oamenii!?”

16 March 2010 ·

Cu o luna in urma, am primit de la o doamna din colegiul meu un sms prin care ma intreba “semnam pentru legea Cojocaru?”.

 

Am sunat-o inapoi in incercarea de a ma lamuri despre ce anume este vorba, pentru ca, din Parlament, nu aveam cunostinta despre un astfel de proiect.

Domnul Constantin Cojocaru propune ca fiecarui cetatean roman major statul i ofere un cupon in valoare de 20.000 de euro, care sa fie folosit pentru proiecte de afaceri, proiecte ce ar urma sa relanseze economia nationala. Pentru ca visul sau sa devina realitate, Cojocaru, ajutat de postul OTV, s-a apucat sa stranga semnaturi, pentru a trimite propunerea in Parlament. Pana in prezent, au semnat 500.000 de oameni.

 

Raspunsul meu catre doamna respectiva a fost de fapt rugamintea de a le transmite semnatarilor sa nu se mai lase pacaliti si sa nu-si mai faca sperante desarte. Proiectul suna bine dar este total fantezist! Am mai auzit ceva asemanator intr-o campanie electorala de la un fost presedinte de partid care promitea aceeasi suma romanilor care se intorc din strainatate. Partidul domnului respectiv a ajuns dupa acele alegeri la guvernare, pentru un an de zile, si atunci si-a dat seama ca propunerea sa este irealizabila.

 

Ar fi grozav pentru inceput daca Guvernul ar investi bani in infrastructura, in crearea locurilor de munca, daca ar da salariile si pensile la valorile prevazute de legi in vigoare, dar ignorate, daca ar majora indemnizatia personelor cu handicap macar la valoarea pensiei minime (350 ron) sau ar majora alocatia de stat pentru copii. Acestea sunt masuri realiste daca guvernantii aleg sa nu mai arunce banii pe promovarea turismului, pe contracte de asfaltare “cu gropi”, pe ” e-Romania (500 milioane euro pt un site!!!!)”…(Mor de curiozitate pe ce se vor cheltui exact acesti bani, motiv pentru care ii voi adresa maine o intrebare domnului ministru Gabriel Sandu!)

 

 

http://www.agentia.org/anchete/Vosganian-si-Voinea-desfiinteaza-1744.html

 

Ati semnat pentru “legea Cojocaru?” Vi se pare un proiect viabil?

Avem nevoie de site-ul e-romania? merita investitia?

10 Raspunsuri la ““legea Cojocaru” sau “cu ce mai sunt pacaliti oamenii!?””

 1. Eu sunt de acord, cu un mic amendament, să nu fie 20.ooo să fie 20 de milioane de euro.

  Aşa vom pleca cu toţi în ţările calde şi ne vom petrece vieţile la all inclusive, politicienii, în frunte cu domnul Cojocaru, vor rămâne să plătească datoriile. 🙂

 2. @bibliotecaru
  te-ai orientat! dar unii dintre noi ce vina au!?

 3. Gabi says:

  Este o naivitate sa crezi ca un stat acorda credit sau suma de 20.000 euro fiecarui cetatean. A existat LEGE de marire a salariilor la profesori, votata, promulgata si neaplicata o zi. Cum credeti ca dintr-o data se pot da 20.000 . Cum credeti ca se vor confisca averi cand EI conduc tara si isi impart bugetul de 20 de ani ?
  Nu va lasati pacaliti ……!!!

 4. Gabi says:

  De atata timp incercati sa se aprobe legi care sa ii ajute pe oameni nu cu 20.000 euro ci cu 350 de ron….sa fim seriosi ….asa ceva nu se poate ..chiar nu inteleg ce a fost in mintea celor care au semnat, sau poate au ajuns in stadiul in care nu mai cred in nimik si spera in minuni …!!! 🙂

 5. Stimata Doamna,
  Va rog:
  1. Sa intrati pe http://www.variantacojocaru.ro, sa cititi LEGEA COJOCARU si MANIFESTUL, eventual si cele 3 carti postate pe site.
  2. Sa acceptati o intalnire cu mine, in cre sa analizam caracterul “fantezist” al proiectului propus de mine.
  3. Sa acceptati o intalnire cu electorii din colegiul dvs., la care sa participam amandoi, in care sa prezentam oamenilor acest proiect, fiecare cu argumentele lui.
  Cu stima,
  Dr. Constantin Cojocaru.

 6. @ Cristina
  🙂
  Păi poporul ăsta tot trage de câteva mii de ani şi nu iese deloc la liman, nu ar fi cazul ca măcar o generaţie să o ducă all inclusiv?

 7. De unde bani?De la cariera de marmură a lui Videanu?Poate are vreo carieră din care să extragă niscaiva bani,și nu știm noi.Banii,după ce că sunt cum sunt(puțini),nu sunt drămuiți cum trebuie.

 8. Muncitorii, dau tot salariul pe chirie si mor de foame!
  Parlamentarii si-au facut salariile de 35 de ori, mai mari ca ale muncitorilor
  (35 x 600 = 21 000)!
  Cum, nu sunt bani? Verificati salariile, pensiile si averile nesimtite?
  Unii au zeci de locuinte, zeci de terenuri, zeci de autoturisme, saci cu euro, kilograme bijuterii, zeci de conturi grase iar muncitorii mor de foame!
  Meditati putin !
  Chiar nu judeca, nimeni?
  Nu mai are nimeni, suflet?
  Chiar toti, aveti “bun-simt”(nesimtitire)?

 9. eva oradea says:

  eu am dosar la fond de proprietate de 10 ani legea10 si nici pana acum nam primit macar o explicatie de ce nu s-a rezolvat cazul pana acum si asta e lege ce sa astept de la legea Cojocaru

 10. buna seara!intradevar acest domn cojocaru cu varianta sa este un potential pericol pentru aceasta minunata tara.din acest motiv in momentul in care serviciiilii au vazut ca se ingroasa gluma au creat ingenioasa diversiune prin setarea infractorului de diaconescu de a inlatura pericolul iminent la adresa devalizatorilor acestei tari.totul este impins spre ridicol insa interesul major ramane conectarea cator mai multi naivi si creduli ca fiecare din ei au un vot in mana care trebuie sa ajunga tot la unul din marii artisti politici(infractori).deci prsiunea maselor se dirijeaza tintit si controlat prin dansul pinguinului si multe alte prostituari morale.l-am intalnit pe domnul COJOCARU si in afara de faptului ca este un mare visator planul sau este technic aplicabil singura problema ar fi importul masiv de specialisti care sa aplice aceasta formula.in discutiile avute cu acest domn am ajuns la concluzia ca oameni de acest calibru, nu am avut sansa sa vad in societatea romaneasca.intradevar acest om este pericolul dezatrului creat in romania pe care cei 3 4 % devalorizatori sefi si-l doresc.insa cum binele invinge pana la urma va asigur ca in urmatoarele 2 luni veti vedea ca avalansa va porni.sunt mai optimist insa am gura aurita cu aur de la rosia montana .am sutit cativa dinti din biroul lui videanu si i-am lasat uraniul))))

Raspunde