Cristina-Ancuța POCORA

Legea pentru scăderea impozitului

12 November 2008 ·

Îmi cer scuze tuturor pentru că n-am mai pus pe blog nicio lege în ultimile zile. Programul de campanie a fost unul infernal şi, cum eu sunt cea care scriu pe acest blog, pur şi simplu nu am avut timp. Azi va supun atenţiei alte două legi din cele zece. Şi, ca de obicei, vă cer să le judecaţi voi. 

 

Legea pentru egalitatea de şanse între elevii de la ţară şi cei de la oraş

            Avem la ţară copii inteligenţi şi buni la învăţătură. Dar cele mai bune şcoli sunt la oraş, unde viaţa e scumpă şi mulţi părinţi nu-şi permit să le plătească gazdă sau internat.

Prin legea mea, beneficiază de sprijin din partea statului toţi elevii de la ţară care vor să urmeze cursurile şcolilor de stat din oraşe. Statul la va plăti chiria sau internatul. De prevederile legii beneficiază copiii care provin din familii al căror venit nu depăşeşte salariul minim pe economie. Mai există desigur şi varianta construirii unor campusuri şcolare, în care să locuiască deopotrivă elevii de la ţară, dar şi profesorii care, de regulă, fac naveta. Până se vor construi asemenea campusuri, mai durează, iar legea mea poate rezolva lucrurile.

 

 

 Legea pentru scăderea impozitului

 

În momentul de faţă sunt multe localităţi care au trecut de la rangul de comună la cel de oraş, deşi numărul populaţiei este destul de mic

            Odată cu trecerea la rangul de oraş oamenii s-au văzut nevoiţi să plătescă un impozit mai mare pe acelaşi teren pentru care plătea mult mai puţin până acum.

            Drept urmare consider că este normală impozitarea terenurilor în funcţie de numărul populaţiei din localitatea respectivă. Propun prin legea mea : Impozit pe teren egal cu cel de la sate în cazul oraşelor cu maxim 50.000 de locuitori!

3 Raspunsuri la “Legea pentru scăderea impozitului”

 1. Irina says:

  Ambele proiecte mi se par foarte bune.
  Primul pentru ca parintii din localitatile rurale ajung sa le refuze copiilor pana si dreptul de a merge la scoala pe motiv ca nu au bani sa-i intretina acolo, iar ajutorul acordat din partea statului pentru chirie sau internat est un ajutor real. Cel de-al doilea proiect este de asemenea o ideea buna in sensul ca oamenii au fost incantati cu tot felul de promisiuni si si-au transformat comunele in orase, iar acum au conditii de trai ca in orice comuna insa platesc la pret de oras toate taxele si impozitele. De altfel ei isi dau seama acum ce gafa au facut insa este mult prea tarziu.A se vedea situatia “orasului” Cazanesti
  Felicitari dna Cristina Pocora!
  La mai multe astfel de proiecte! Si speram sa se si realizeze!

 2. alex says:

  Interesante si aceste doua proiecte!
  Stiu de situatia Cazanestiului si sunt convins ca mai sunt multe foste comune in aceasta situatie.
  Asteptam cu interes urmatoarele proiecte, pentru ca vad ca sunt din ce in ce mai interesante.

 3. …apropo: “ultimile” acelea sunt de fapt “ultimele”…. in rest numai de bine
  Ah da…NU te-am votat :))))

Raspunde