Cristina-Ancuța POCORA

Legea privind majorarea indemnizatiei persoanelor cu handicap – raport favorabil

08 April 2010 ·

Pe 17 martie a.c. Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a adoptat propunerea legislativă pe care am iniţiat-o anul trecut, pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Biroul permanent al Camerei a decis ca aceasta lege sa fie dezbatuta si adoptata in Comisia pentru muncă şi protecţie socială dar si in Comisia pentru sănătate şi familie.

Astazi am dezbatut legea si in cadrul Comisiei pentru sănătate si a fost adoptata aceeasi forma a raportului ca si la Comisia pentru muncă.

Sper ca saptamana viitoare sau cel tarziu în două săptămâni sa adoptam si in plen aceasta lege.

A trecut prea mult timp!

comunicat-persoane-cu-handicap

15 Raspunsuri la “Legea privind majorarea indemnizatiei persoanelor cu handicap – raport favorabil”

 1. Ciobanu Ariclia says:

  Cristos a Inviat !
  Felicitari. Asteptam votul final.Va multumim si sa tot avem Oameni ca dvs.

 2. @ciobanu
  Adevarat ca a inviat!
  Nu ma felicitati inca si nu asteptati! Mergeti, va rog, la deputatul din colegiul dvs sau scrieti un memoriu prin care sa-i solicitati sa voteze in plen aceasta lege!

 3. Jimmy says:

  Este bine că se mai întâmplă și lucruri normale în Parlamentul României. Am o rudă și un prieten care se vor bucura de vestea dumneavoastră. Luptați pentru România!

 4. @jimmy
  aceeasi rugaminte catre “ruda” si “prieten”: sa luptam impreuna. Sa mearga la deputatul din colegiul lor si sa-i ceara sa voteaze legea in plen! Cetatenii tr sa-i faca agenda parlamentarului ales uninominal. Parlamentarul tr sa voteze cum ii cer alegatorii sai nu partidul!

 5. gabryela says:

  in colegiul meu este d-na ridzi,ce sa-i mai cer.nimic nu a facut si nimic nu va face.

 6. gabryela says:

  v-as ruga sa va informati si as dori daca puteti obtine un raspuns oficial de la ministerul muncii,daca avem sau nu dreptul asistentii persoanelor cu handicap grav la al 13-lea salariu ca toti ceilalti angajati din primarie.va multumesc!

 7. @gabryela
  din punctul meu de vedere, din moment ce sunteti angajati ai primariilor aveti aceleasi drepturi ca si ceilalti angajati.
  Dar voi formula o intrebare si am sa atasez aici raspunsul oficial al munisterului.
  Merita sa-i semnalati chiar si doamnei Ritzi ca este parlamentar si are o datorie fata de alegatorii sai!

 8. […] Cristina-Ancuta POCORA » Blog Archive » Legea privind majorarea indemnizatiei persoanelor cu handi… blog.cristinapocora.ro/?p=1443 – view page – cached “Ai grija de gandurile tale pentru ca se vor transforma in vorbe. Ai grija de vorbele tale pentru ca se vor transforma in fapte. Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[‘cristinapocora’] = {“location”:”Romania”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/363738873/Pocora_Cristina_normal.jpg”,”name”:”cristina pocora”,”url”:”http://twitter.com/cristinapocora”,”nick”:”cristinapocora”,”description”:””,”influence”:””}; cristinapocora: “Legea privind majorarea indemnizatiei persoanelor cu handicap – raport favorabil http://blog.cristinapocora.ro/?p=1443 ” 4 days ago view tweet retweet Filter tweets […]

 9. Gabi says:

  In colegiul nostru nu mai este nevoie sa.mi rog deputatul sa voteze in plen aceasta lege 🙂 stiu ca avem votul dansei 🙂

 10. gabryela says:

  Va multumesc!voi astepta cu nerabdare raspunsul.

 11. Camelia says:

  pt Gabriela. in legatura cu cel de-al 13-lea salariu , si celellate drepturi prevazute de Legea 448/2006 va puteti adresa in scris Ministerului Muncii. eu am facut acest lucru,mi s-a raspuns ca in institutiie in care se acorda acest drept trebuie acordat tuturor angajatilor, implicit asistentilor personali, dar, atata timp cat acest drept nu este prevazut in Contractul de munca, nu veti primi nimic, cum de altfel nu se acorda sporul pentru zilele de sambata si duminica pe care asistentul personal le lucreaza si nu este retribuiti. Cel mai sigur, ar fi bine sa faceti o adresa la inspectia Muncii care va face verificarile necesare si va va comunica daca acest dept este incalcat si pe de alta parte va trebui sa solicitati Primariei, Contractului Colectiv de Munca Aplicabil la nivel de unitate si acolo sunt specificate toate drepturile. cam greu de realizat toate aceste demersuri, intrucat asistentii personali nu au un sindicatcare ar putea sa fie reprezentati.

 12. gabryela says:

  pt.Camelia.multumesc de sugestie.am facut la ministerul muncii si nu am primit raspuns.am facut chiar catre cine ma indrumat d-na Hagianu de la sindicatul asistentilor pe tara.am facut catre ANPH de unde am primit raspuns si mi se comunica caci daca nu avem contract colectiv de munca se aplica cel la nivel national.am fost cu acest raspuns la juristul primariei si mi-a spus ca nu avem dreptul.eu am citit contractul pe net acolo nu scrie explicit de al 13-lea dar scrie ca avem dreptul la bonuri de masa,bonuri cadou,etc.tocmai de aceea am rugat-o pe d-na Pocora sa adreseze dansa intrebarea ministerului.

 13. gabryela says:

  Am primit in sfarsit raspunsul de la ministerul muncii in care mi se comunica ca avem dreptul la al 13-lea salariu.Am fost la dl primar cu raspunsul si acesta a spus da nu comenteaza trebuie sa ne primim drepturile si a atentionat-o in acest sens pe sefa de la asistenta sociala si pe cea de la resurse umane.Sefa de la asistenta sociala a spus ca nu au bani la buget pt. al 13-lea dar mentionez ca restul angajatilor din primarie au luat al 13-lea din luna februarie.Cei de facut?

 14. Camelia says:

  pt Gabriela
  C|red ca legislatia e permisiva si de aceea asistenti ersonali nu sunt retribuiti ca atare. eu am facut mai multe demersuri, printre care ca asistentii personali nu sunt in aparatul propriu al Primariei de aceea nu primesc acelasi drepturi cu restul angajatilor. Incerca sa faci o adresa catre Inspectia Muncii, sa sesizi acest drept,dar vezi daca Contractul Individual de munca este intocmit corect unde sa cuprinda toate drepturile perevazute in Codul Muncii.

 15. deci e clar… se vede pe monitoru liber

Raspunde