Cristina-Ancuța POCORA

Legea salarizarii unitare

04 September 2009 ·

Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor organizeaza joi, 10 septembrie  2009 – ora 1100, o dezbatere publică cu tema „Creează legea salarizarii unitare discriminare?”.

 

Vor fi puse în discuţie aspecte de ţin de  importanţa eliminării  oricăror forme de discriminare pe criteriul de gen şi asigurarea aplicării principiului remunerării egale pentru muncă de valoare egală.

 

Voi invita la aceasta dezbatere, sa se exprime pe marginea acestei legi  Comisiile pentru Egalitate de Șanse pentru femei și bărbați din Parlamentul României, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, ONG-uri de profil si reprezentanti ai sindicatelor.

 

 

Ideea acestei dezbateri mi-a dat-o  doamna Prof. univ. dr. Mihaela Miroiu 

„…. Discriminarea indirectă a femeilor este re-consacrată în calitate de politică de stat în formă și mai gravă decât până acum prin Proiectul legii salarizării unice. Toate creșterile salariale mari vizează domenii în care bărbații reprezintă în jur de 90% dintre angajați: armată (111%), poliție (41%), administrația penitenciarelor (30%). Nu sunt date publice pentru creșterile din celălalt domeniu masculinizat: serviciile secrete. Domeniile feminizate ca forță de muncă au cu totul altă soartă: învățământul preuniversitar  și sănătatea (24%), învățământul universitar (5,3%). Magistrați (majoritar femei) vor avea salariile reduse în medie cu 23%).”

 

Voi ce parere aveti despre aceasta lege?

3 Raspunsuri la “Legea salarizarii unitare”

  1. Cristina, eu iti scriu pentru altceva.Vezi ca pe blogul meu la postul -Crin ANTONESCU presedintele internautilor- este un link pentru un sondaj online. Voteaza si tu si spune-mi ce parere ai.

  2. va rugam faceti altfel examen la calculator ptr.persoane handicap(surdo-muti). pentru noi e greu sa intelegem la calculator si politisti nu respecta frumos cu mine toate lume la examen rid de la noi ca nu audem. va rugam modificati cumva examenul ptr.noi. va multumesc.

  3. […] nu … NU VREM SA AUDEM SINUCIDERI IN MASA PRIN MASS-MEDIA, ALE SUPORTERILOR STELISTI DROGATI ! …Cristina-Ancuta POCORA Blog Archive Legea salarizarii unitarepentru noi e greu sa intelegem la calculator si politisti nu respecta frumos cu mine toate lume la […]

Raspunde