Cristina-Ancuța POCORA

Linia 4 de metrou ”Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul

24 September 2013 ·

Ministerul Transporturilor a reprezentat pentru PNL, odată cu preluarea guvernării, o responsabilitate pe care și-a asumat-o cu intenția clară de a răspunde angajamentelor de găsire a resurselor de finanțare pentru modernizarea infrastructurii.

Continuarea lucrărilor la metroul bucureștean este una din direcțiile prioritare ale Ministerului Transporturilor.

Conectarea zonei centrale a Bucureştiului cu direcţiile Nord – Sud reprezintă una dintre necesitățile transportului cu metroul în Capitală, motiv pentru care trebuie dezvoltată ruta ”Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul”.

Ministrul liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu, a participat astazi la ceremonia de semnare a documentelor de finanţare pentru studiul de prefezabilitate şi fezabilitate la construcţia liniei 4 de metrou ”Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul”.

Finanțarea se face în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, un program de asistenţă financiară elveţiană care îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât şi între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare.

Aceasta este prima finanţare din cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru care partea elveţiană semnează acordul de proiect.

La semnarea documentaţiei pentru proiect participă inclusiv Excelenţa Sa Jean Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei în România, viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi directorul general al METROREX S.A., Aurel Radu.

Raspunde