Cristina-Ancuța POCORA

Livada dintre blocuri sau, un copac pentru fiecare copil

07 April 2016 ·
Printre mașini și betoane, așa cresc copiii noștri.  Vorbim depre nevoia de natură, de mai multe spații verzi dar lucrurile nu se mișcă cu viteza cu care am dori noi. Și avem de ales: fie așteptăm ca autoritățile locale să amenajeze spații verzi, să le întrețină, fie ne mobilizăm și acționăm noi în spațiul în care ne ducem viața și ne creștem copiii, adică la noi în cartier. 
După ce am așteptat… am decis să acționăm și așa am participat, cu mic cu mare la evenimentul “Livada dintre blocuri”. Un proiect superb realizat la inițiativa Asociației “Liber la Educatie, Cultura si Sport” in colaborare cu Administratia Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane Sector 6. 
Copiii din cartier au fost invitati la o actiune de plantare cu scopul de a crea spatii verzi si de a-i responsabiliza pentru ocrotirea acestora. Fiecare a venit cu pomul fructifer, cu sticla de apa, cu uneltele și am făcut o treabă grozavă! Cu privirea spre viitor!
  
P.S. Când am inițiat acel proiect de lege – Un copac pentru fiecare copil – prin care am zis ca administratia locala trebuie să planteze un copac pentru fiecare copil nascut, exact la asta m-am gândit, la o viață cu oxigen pentru noi și copiii noștri. Păcat că nu toți gândim în acest sens!

Raspunde