Cristina-Ancuța POCORA

Mai functineaza ceva?!

16 September 2009 ·

Astazi, m-am trezit dimineata si am mers sa tin o declaratie politica. In sala de plen a Camerei Deputatilor m-au ascultat cele aproape 500 de scaune goale si cei 10 deputati prezenti! Gasiti aici declaratia mea politica!

P.S. in aceste zile am capatat un obicei: verific Monitorul Oficial. Fac asta in speranta ca voi gasi publicate Normele metodologice la cele doua legi care vizeaza mamele de gemeni si mamele eleve si studente (adoptate inca de miercuri, 9 septembrie a.c. in sedinta de guvern) dar si Ordinul Ministrului Transporturilor privind exceptarea microbuzului scolar de la plata taxei de pod de la Fetesti-Cernavoda. Pana in acest moment nu au aparut!

11 Raspunsuri la “Mai functineaza ceva?!”

 1. […] Cristina Pocora a trimis astazi un comunicat de presa in care insista pentru scoaterea taxei de pod de la Fetesti-Cernavoda pentru microbuzele scolare. Face asta inca de luni. Nu o aude nimeni din cei care ar trebui sa o auda… adica Ministerul Transporturilor. Ceea ce scrie in finalul comunicatului este cel mai trist: […]

 2. @realitatea in fm
  este si nu este o vina a parlamentarilor. mai are rost sa tii declaratii politice cand ele oricum nu sunt luate in seama? E o procedura perimata, golita de continut. Oamenii (parlamentarii) nu mai vin sa tina declaratii politice pentru ca stiu ca o fac degeaba!
  In plus, locul lor in cadrul programului parlamentar, arata ca aceste declaratii sunt impinse la “diverse”. Este o chestiune care ar trebui modificata in Regulamentul Camerei Deputatilor.
  Macar la Senat, din ceea ce stiu eu in legislatura trecuta, declaratiile politice nu incepeau daca nu exista cvorum de sedinta, adica minim 69 de senatori (50%+1).
  Declaratiile politice, intrebarile, interpelarile au devenit o rutina fara sens in Parlament! trebuie sa redefinim controlul parlamentar asupra guvernului!

 3. costi says:

  Si asta e doar inceputul….!!!!!!

 4. Cristina, este inca una dintre simptomele dizolvarii statalitatii Romaniei. Parlamentul intra incet dar sigur in rolul de anexa a guvernului. Care a devenit anexa de PR a Cotroceniului. Presupun ca de-parlamentarizarea procesului decizional de nivel inalt este facilitata de Regulamentul Camerei Deputatilor, care permite astfel de mascarade, cu reducerea rolului Parlamentului asimptotic spre zero. Care sunt posibilitatile practice de modificare a cadrului institutional, astfel incat Parlamentul sa-si recapete rolul constitutional?

 5. @cetateanul popescu
  categoric spun, un Presedinte care sa respecte democratia, principiul separatiei puterilor in stat, legile, institutiile si pe cetatenii tarii sale!

 6. Asa cum spunea si Diana Tusa, “ai fost trimis în Parlament SĂ PROPUI, SĂ DEZBAŢI ŞI SĂ VOTEZI LEGI, nu să ajungi un simplu slujbaş al guvernului!”. Faceti ceva in privinta asta, pentru ca riscul ca parlamentul sa se transforme intr-o sala goala cu totul este foarte mare.

 7. @iulian
  ceea ce am zis eu astrazi, gandesc multi dintre colegii mei aflati la primul mandat de parlamentar (atat din grupul PNL cat si din celelalte grupuri politice). Sper ca aceste voci pana la urma sa formam un cor!

 8. Corina says:

  Sincer si noi speram sa se publice normele legii 239/2009. Copiilor nu le putem spune sa stea linistiti…ca vor manca retroactiv…dar bine ca s-a publicat Ordinul Ministrului Transportului. Am incercat si la Monitor, la Camera Deputatilor…iar la Guvern doar nu mi-au spus ca sunt nesimtita pentru ca am indraznit sa intreb cand se vor publica amaratele de norme aprobate din 09.09…cu lege din iunie. Sa le fie rusine si sa ne fie si noua…cei care mai votam inca….

 9. @corina
  sunt de groaza! Trebuie impinsi de la spate la fiecare pas! Maine de la antena 3, de la 13-15, ii voi transmite public dlui ministru ca a uitat sa trimita la Monitor normele…
  Iar despre ordinul de la transporturi iti pot spune, ca de gura mea si a presei pe care i-am pus-o pe cap a dat dispozitii pe cale “orala” ca microbuzul sa nu plateasca taxa! Ordinul nu a aparut!
  Mai insist si cu asta!

 10. Felicitari pt. tot ce faci alaturi de Tusa si ceilalti.E loc si de blogul meu la voi in linkuri? Good luck and keep it forward!!!

 11. @cosmin faur
  multam. hai sa facem un schimb reciproc avantajos.

Raspunde