Cristina-Ancuța POCORA

Mesaj pentru Congresul PNL: Viitorul depinde de noi !

28 June 2014 ·
“Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale.

Aceste cuvinte îi aparțin unui om politic excepțional căruia România în ansamblu și noi toți  îi datorăm enorm: Ion I.C. Bratianu.

Am ales să încep astfel  scurtul meu mesaj pentru a sublinia, o dată în plus, că întâlnirea noastră de azi este nu doar o mică parte din istorie, ci și ceva grav, grav de tot: o schiță a viitorului nostru ca ţară.
Deviza lansată în mandatul ultrareformist al liberalilor dintre 1922-1926 ” prin noi înșine” este la fel de actuală și în prezent. Iar dacă ar fi să adaptăm celebrul slogan la Congresul de astăzi, el ar putea suna astfel:

Viitorul depinde de noi !

Adevărul este că astăzi nu decidem doar o viitoare echipă de conducere, un viitor președinte sau un viitor statut !
Astăzi, decidem un viitor pentru România !
Un viitor care să se bazeze pe valorile tradiționale ale dreptei ca piloni ai unui stat modernizat din temelii.
Un viitor care să ofere copiilor noștri șansele care nouă ne-au fost pe nedrept interzise.
Un viitor care să dea oricărui individ posibilitatea de a-și atinge visele într-o țară democrată, care încurajează și respectă libera inițiativă a oricărui om.

Ca purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal, am avut și am marea onoare  de a reprezenta nu doar un partid, nu doar o instituție de patrimoniu istoric, așa cum excepțional de inspirat definea PNL chiar fostul nostru președinte, dl.Crin Antonescu, ci mult mai mult decât atât: un reper fundamental al stadiului democrației în această țară.

PNL a fost şi este cel mai bun barometru din acest punct de vedere iar virulenţa şi  concentrarea atacurilor partidului-stat asupra PNL în ultimele luni ne arată clar un pericol major  al derapajului ţării de la democraţie prin dorinţa PSD de a anihila cel mai vechi, puternic şi credibil stindard democratic din România numit PNL.

Această instituție-reper -PNL, noi toţi, membrii partidului, suntem chemaţi din nou azi să ne opunem din toate puterile strategiei viclene a PSD care, la alegerile prezidenţiale,  vrea să arate că PSD nu este un partid-stat şi nu este vinovat singur de dezastrul guvernării, atât timp cât conduce România într-o largă coaliţie formată din nu mai puţin de cinci partide și un grup aşa-zis liberal, format de fapt din câţiva fripturiști cu iz de ilegaliști: PSD, PC, UNPR, UDMR, PPDD şi… grupul domnului Tăriceanu.
PSD face din nou, pas cu pas,  ce a învăţat de la părinţii săi: a moştenit nu doar practicile şi comportamentul PCR,  ci şi perfidia acestuia de a disimula caracterul comunist şi preluarea totală a puterii prin alianţa, de ochii lumii, cu mai multe partide de buzunar. Ilustrativă în acest caz rămâne în istoria noastră tragica alianţă din 1946 a forţelor pro-comuniste, formată de Partidul Comunist cu sateliţi precum Frontul Plugarilor, reprezentanți ai maghiarilor şi disidenţele din PNL şi PNŢ.
Acest nefericit model politic, care a generat o jumătate de secol de dictatură în România, îi inspiră, iată, şi pe succesorii PCR care au preluat modelul la virgulă sau, mai pe înțelesul vremurilor, pesediştii domnului Ponta au dat copy-paste.
Incapabili să ofere un viitor, socialiştii încearcă să reînvie trecutul tragic comunist, singurul în care se simt cu adevărat confortabil.
Partidul Național Liberal nu are, prin urmare,de ales azi vreo strategie aparte. Este în natura noastră să vrem să modernizăm România, este misiunea noastră de a nu lăsa țara pe mâna unui partid stat, este viziunea noastră să schimbăm societatea iar valorile noastre sunt neschimbate de 139 de ani și puse mereu în slujba democrației și statului de drept.
Eu cred că împreună cu colegii din Partidul Democrat Liberal vom reuși să dăm românilor nu doar o alternativă viabilă la partidul-stat PSD, ci și un proiect de țară pe termen mediu și lung care să ofere o altă Românie, modernă și frumoasă, pentru noi și copiii noștri.
Vreau ca România de mâine să fie creionată și clădită de liberali și de toți oamenii cu spirit liber din această ţară, nu de socialiști nostalgici după partidul-unic și privilegiile comuniste.

Vreau ca singurul baron de care o să audă Sophia, fata mea când se va face mare să se numească Munchausen, cel din povești, și nu de unii reali precum cei de azi ai PSD.

Vreau să convingem oamenii că cel mai important în toamnă este să aleagă proiectul Iohannis și nu doar omul Iohannis.

Este timpul ca românii să aleagă un proiect al unui om și nu un om al vreunui proiect politic!

Vă asigur că, indiferent de  poziția în partid pe care o  voi avea după acest Congres va fi o mare onoare pentru mine să lupt în continuare pentru reușita acestui proiect care se regăsește în ADN-ul  fiecărui liberal din țara asta : O Românie liberală ! Așa să ne ajute Dumnezeu !

Un Raspuns la “Mesaj pentru Congresul PNL: Viitorul depinde de noi !”

  1. Ioan Duscas says:

    Socoteala ie ka pentru multi banditi galbejori ”prin noi insine” se continua cu ”pentru noi insine” adika ”proprietatile tale pentru noi insine” !! Si grav ,grav de tot este ka nimeni nu miska un deget impotriva acestor banditi galbejiti !!

Raspunde