Cristina-Ancuța POCORA

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, instrument portocaliu pentru umilirea romanilor!(motiune pentru Botis)

15 September 2010 ·

Astazi, dezbatem, in plenul Camerei Deputatilor motiunea simpla „Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, instrument portocaliu pentru umilirea romanilor!” , initiata de Grupul Parlamentar al PNL.

 

Prin aceasta motiune dorim sa aducem in dezbatere haosul care guverneaza in Romania si impactul lui asupra nivelului de trai al romanilor. 

Si pentru a demonstra ca intentiile noastre sunt constructive, in aceasta motiune, pe langa prezentarea problemelor din sisterm am venit si cu un set de masuri necesare pentru crearea unui sistem social si al pieţei muncii, aliniat la normele Uniunii Europene şi care, odata adoptate, ar putea duce la bunăstarea românilor şi la echitate socială. Nu ţinem la paternitatea ideilor, n-ar trebui să le fie ruşine să le aplice!

Aici aveti textul motiunii. motiune munca

20 Raspunsuri la “Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, instrument portocaliu pentru umilirea romanilor!(motiune pentru Botis)”

 1. vali plesca says:

  dincolo de faptul că textul moţiunii vorbeşte de “romani” şi nu de români, m-aş fi aşteptat ca setul de măsuri să cuprinda măsuri concrete, cu cifre (problema x cauzează o pierdere y in finantele publice. pierderea y va fi acoperită prin măsurile z). in schimb,avem generalitaţi de genul: “Realizarea Strategiei pentru persoanele vârstnice” (cum? ce prevede această strategie?, care sunt obiectivele operaţionale?, care sunt termenele de implementare?, cine implementează?), “Promovarea „incluziunii active” a grupurilor vulnerabile” (vezi întrebările de mai sus) etc. cu alte cuvinte, o apă de ploaie trădând superficialitate, politicianism ieftin, ambiguitate ideologică (dacă “liberalii” au ca obiectiv “echitatea socială”, atunci social democraţii ce mai caută în politică?) şi, mai ales, neseriozitate.

 2. Gabi says:

  Nivelul de trai ?!?….
  Azi citeam asta :”Localnicii din Costeşti, Vâlcea, s-au strâns, ieri, încă de dimineaţă, în poiana unde a avut loc cheful ţiganilor, pentru a prinde câte-un rest de mâncare. O familie din zonă tocmai găsise rămăşiţele unei oi fripte, pusă la proţap de nişte ţigani bogaţi din judeţul Dolj. “Ne-au căpătuit şi pe noi boierii cu căpăţâna şi cu burta de la oaie. Sunt foarte gustoase, dacă ştii să le găteşti. Ce să facem, dacă nu avem şi noi banii lor, ne mulţumim şi cu atât”, a spus Liliana Tănase, o localnică de 30 de ani.
  Românii s-au milogit la ţigani şi în timpul petrecerii de miercuri. Cete de copii din Costeşti şi din comunele apropiate cereau câte o bucată de carne sau de pâine de la bulibaşe. Pentru a-şi arăta generozitatea, ţiganii le împărţeau acestora câte o aripă de pui sau câte un fruct. “Am strâns o plasă întreagă de bunătăţi. Mai stau o oră, două, ca să adun destul şi pentru cei de acasă. De câte ori vin oamenii ăştia la Costeşti, avem destul ca să mâncăm toţi pe săturate câteva zile”, a spus Ioana, o fetiţă de 9 ani.”
  No comment !

 3. […] in aceste zile nu vreau sa vorbesc despre Sorin Ovidiu Vantu, ci despre motiunea simpla pe care am adresat-o Ministerului Muncii, despre cum se fura din banii persoanelor cu hanicap in loc sa se faca ceva pentru acesti […]

 4. Informatie says:

  Dna Pocora, apropos de dinozaurii din Ministerul Muncii, stiti cine e seful de cabinet al Dlui Botis, va spun eu Dl Manea-69 de ani, fostul securist al Ministerului, trebuie sa-l stiti pt ca e de pe vremea Dlui Ministru Dan Mircea Popescu, a stat cu toti ministrii, chipurile ca e la Corpul de control, dar el nu stie sa deschida calculatorul si totusi cumuleaza pensia cu salariul, . De ce, pt ca il cunoaste de la fiul sau care a fost adjunctul la AJOFM Bistrita. Asa ca un tanar nu poate fii promovat pt ca e Manea vesnic.

 5. Liberal says:

  Am citit Motiunea si mi-a placut, dar ar fii bine de adaugat si faptul ca PDL -ul nu are oameni pregatiti pt Ministerul Muncii, intrucat Secretarul de stat Ivaschascu Nicolae care ar trebui sa gestioneze asistenta sociala, elaborarea codului social, persoanele cu dizabilitati, domeniul protectiei si copilului, etc, este strain de acestea asa cum marturiseste si el . Veti observa den CV ca nu a avut tangenta cu domeniul, a absolvit o facultate de agroturism la Biotera prin 2001 desi avea spre 40 de ani atuci, si in rest a facut afaceri in constructii, dar ce conteaza face reforma in domeniul social. Asa ca ar fi util sa exemplificati cum facce si Dl Pelican in emisiuni TV.

 6. Camelia Fulga says:

  Buna ziua.
  Va scriu deoarece mi se pare ca de copii si de protectia lor statul a uitat.In special de cei parasiti la rude.De exemplu , nepoata mea de sora mi-a lasat in grija fetita carte acum are 7,5 ani si e in clasa a douasi a plecat in Italia , zicand ca o sa -i trmita cele necesare.Intrucat nu am mai stiut nimic de ea dupa ce a plecat , am facut demersurile pentru a o lua in plasament familial.S-a rezolvat , insa ‘imensa” suma de 97 roni vi se pare de ajuns pentru a o creste dintr-o alocatie de somaj?Daca ar fi in casa de copii ar costa statul cel putin 1500 roni.Si nici nu se compara cresterea pe care o primeste intr-o casa de copii cu dragostea , grija si atentia pe care i se acorda in familia largita , cum i se spune.
  De acea va sugerez initierea unei legi prin care acestor copii sa li se majoreze aceasta alocatie de plasament , sau sa se ofere sustinatorilor o idemnizatie egala cu cea a asistentilor maternali si sa li se considere si contract de munca, mai ales in aceste vremuri grele.
  Cam aceasta e ideea.Dumneavoastra stiti mai bine cum sa o dezvoltati.
  M-as bucura enorm daca ati lua in seama acest mesaj.
  Va multumesc mult.
  Camelia Fulga , Orsova

 7. hermann says:

  Ok, frumoasa activitate parlamentara, insa ai mare grija la limbajul trupului in timpul emisiunii, fara maini incrucisate la san, stii cu ce se interpreteaza asta, nu?
  In rest numa’ de succes si sper sa te vedem mare intr-o zi si la fel de muncitoare sa ne ramai ca ne trebuiesti!

 8. […] aici personaje deja cunoscute in cercurile tinerilor liberali precum Florin Alexe, Codrin Scutaru, Cristina Pocora, Diana Tusa, dar si ceilalti tineri care se apropie timid in aceasta perioada de organizatiile […]

 9. offtopic:
  Despre viitoarea elita liberala: http://alexandrumarin.wordpress.com/2010/09/15/despre-oameni-alaturi-de-care-vreau-sa-construiesc/

  Cristina, sper ca noua generatie de tineri liberali vor reusi sa reconstruiasca un stat nimicit de politicile de extrema stanga promovate astazi.

 10. @hermann
  M-am prins si eu de gest la un anumit moment. Iti marturisesc ca eram pe pilot automat aseara dupa 13 ore agitate in Parlament. (citirea motiunii, legea pensiilor…) 🙂

 11. Cu privire la pretenţia guvernanţilor şi în special a lui Băsescu cum că fondul de pensii ar fi în colaps,este de amintit:
  Băsescu este de vină că a dat pomană electorală câte 1.000 euro pe an pentru 1,5 milioane foşti C.A.P.-işti, dezechilibrand bugetul respectiv cu exact 1,5 miliarde euro. Fără aceste cheltuieli, bugetul de pensii ar fi fost perfect echilibrat, chiar uşor excedentar chiar şi în 2010.(Chiar si în aceste condiţii, deficitul bugetului de pensii nu poate fi de 3-4 miliarde de euro)
  Acelasi sistem guvernamental, de această dată fără culoare, se face vinovat de afectarea bugetului de pensii prin plata pensiilor de serviciu la alti 150.000 de “pensionari” care nu au contribuit în nicun fel prin plata CAS.În acest mod, fondul plătitorilor de contribuţii este afectat cu plata nedreaptă a încă cca. 500.000 pensii medii. (În realitate numărul pensionarilor veritabili, care de fapt se autofinanţează, este de cca.3,5 milioane)
  Nu spun că agricultorii sau pensionarii de serviciu nu-şi merită banii, dar acestia să fi plătiţi de la bugetul de stat. Asupra acestui fel de pensii, statul are dreptul să aplice orice CAS si orice impozit deoarece sund sume acordate cu regim de venit.
  Pensiile contributorilor la fondul de pensii nu sunt venituri ci datorii ale statului, către pensionari, pentru creditarea sa anticipată. În consecinţă, plata unui nou CAS sau impozitarea sunt cu totul abuzive, motive pentru care statul poate fi tras la răspundere.

 12. A propos!

  Am numit pensiile aşanumiţilor agricultori, drept mita electorală, deoarece am auzit personal pe mulţi oameni umili că îl vor vota pe Basescu deoarece “le-au dat pensii si le-au scutit fii de armată”.

 13. Valentina says:

  Scrisoare deschisa!
  Am procedat asa urmind exemplul tau Cristina si in disperare de cauza.
  De ce?
  Pentru ca sunt Fetesteanca, acolo unde s-au promis multe in campania electorala dar putine s-au infaptuit. Dorinta vietii mele este o amarita de canalizare pe o strada de 150 de metri in centrul municipiului, lucru care este comparabil cu zborul pe SOARE. Si este normal deoarece strada Soarelui despre care fac vorbire, din MUNICIPIUL FETESTI, pe hirtie , are canalizare ,dar in fapt NU exista.Ce ma sfatuiesti sa fac ? Cu deosebita consideratie, Valentina.

 14. @valentina
  sa inteleg ca deja ai epuizat calea dialogului cu autoritatile locale prin audienta la primar, viceprimar sau consiliu local?
  poate se impune un demers comun al tuturor locuitorii de pe strada Soarelui, o discutie cu Primaria si Consiliul Local.
  eu iti promit ca ma interesez si am sa revin aici cu un raspuns.
  cu stima

 15. Valentina says:

  Buna, si iti multumesc pentru ca imi dai sperante! Toate caile au fost epuizate din 2006 prefect, consiliu judetean , primar, iar demersul a fost facut de toti cetatenii strazii, avem un dosar plin de corespondente.
  Ultima adresa din 2009 ne promite pina la sfirsitul anului canalizare, urmata de pietruire. In 2010 lucrurile s-au efectuat exact invers adica pietruire( niste bolovani) si atit. Cu deosebita consideratie, Valentina

 16. gabryela says:

  buna ziua.ma numesc gabriela din petrila.am fost la deva la directia de asistenta sociala ptr.rovineta si mi-a spus ca nu mai ni se acorda ca nu este masina pe numele meu care sunt asistent personal al fiului meu cu handicap grav care este major si in imposibilitatea de a fi conducator auto.masina este pe numele sotului si acum 2 ani am primit rovinieta.anul trecut nu am mai facut cerere.care este adevarul? in metodologie nu scrie ce imi spun ei,ca masina trebuie pe numele asistentului

 17. LUIGI says:

  de ce drepturi beneficiaza mama unui copil de 1 an si 10 luni cu certificat de handicap cu gradul grav?

 18. Claudia Pestritu says:

  Hoti mari au ajuns sa conduca tara asta fara personalitate. Ati ajuns sa va bateti joc si de cei mai neajutorati, de cei nou nascuti. Cum puteti sa smulgeti sanul mamei, caldura materna si toata dragostea unei mamae ca sa ce? sa incurajati munca la negru? ati calculat in cate localitatio din tara sunt crese? Cine isi lasa copilul la cresa pe mana catorva ingrijitoare renumerate cu salariul minim pe economie? vreti sa distrugeti totul? Ce sperante mai sunt sa iti intemeiezi un camin, sa faci copii in tara asta? josnic…

 19. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina says:

  Ce bine ca mai exista si persoane rezonabile, numite Pocora!

 20. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina says:

  Scuze, am gresit;v-am confundat numele cu al individei paranoice numita PORA.

Raspunde