Cristina-Ancuța POCORA

Ministrul Traian Igaş ar trebui să fie un simplu cetăţean ca să înţeleagă pericolele străzii

11 May 2011 ·

Cel mai bine pentru siguranta noastra ar fi ca ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş sa demisioneze. Asemeni şefului său din fruntea Guvernului, ministrul Igaş dă dovadă de incompetenţă si populism, este incapabil să gestioneze treburile MAI fără a afecta grav vieţile a aproximativ 10.000 de poliţişi ameninţaţi cu concedierea, pe baza unor criterii cel puţin discutabile. În condiţiile în care sunt cunoscute dificultăţile de logistică cu care se confruntă Poliţia Română, în condiţiile în care se urmăreşte desfiinţarea unui număr important de posturi de poliţie din mediul rural, este foarte clar că aşa-zisa reformă marca Igaş nu va duce decât la creşterea infracţionalităţii şi la afectarea securităţii vieţii de zi cu zi a cetăţenilor.

La interpelarea pe care i-a adresat-o ministrului, prin care ii ceream să specifice care sunt criteriile pe baza cărora se vor face disponibilizările impuse de reducerea drastică a bugetului MAI, ministrul Constantin Traian Igaş a răspuns evaziv, în termeni generali, prezentând, practic, idealuri măreţe şi lăudabile, copiate parcă din manualele de specialitate, fără a avea însă corespondent în realitate. Argumentele aduse de ministru în răspunsul său sunt de natură să mai arunce un nor de praf în ochii contribuabililor.

Disponibilizarea unui număr important de politisti   este cu atât mai gravă cu cât rezultatele bilanţului Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru anul 2010 sunt alarmante. Bilanţul menţionează peste 700.000 de infracţiuni, dintre care 33% s-au înregistrat în mediul rural. În plus, la capitolul riscuri, s-a menţionat creşterea alarmantă a infracţiunilor stradale şi a numărului de furturi din mediul rural, pe fondul dificultăţilor economice. Aceste dificultăţi economice au sporit şi numărul de fapte violente în sânul familiei.

 

            Proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, aflat la votul final în Camera Deputaţilor, vine în contradicţie şi cu Strategia de ordine publică pe care tot actualul Guvern şi-a asumat-o, prin Hotărârea de Guvern nr. 1040 din 2010. Acest fapt subliniază încă o dată haosul, inconsecvenţa şi amatorismul cu care Guvernul Boc acţionează, dovedind un dispreţ profund faţă de cetăţenii români şi faţă de legile ţării.

            Incompetenta, populismul sau reaua vointa sunt confirmate si de declaraţia premierului Emil Boc, care a afirmat că proiectul nu urmăreşte scoaterea din sistem a unui anume număr de angajaţi, ci prioritizarea nevoilor din sistem şi că menirea poliţiştilor este să stea pe stradă, nu în birouri.

Şi în stradă cum să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, domnule premier, în condiţiile în care dotările, echipamentul şi raţiile de combustibil nu le asigură condiţii normale pentru a-şi face datoria? Sună foarte bine expresia prioritizarea nevoilor din sistem, dar nu cumva aceste priorităţi îi vizează tocmai pe cei care stau în birouri, care beneficiază de câţiva ani, fără excepţie, de stimulente şi de protecţie politică.

 

Consecinţele adoptării proiectului de lege privind disponibilizările din cadrul MAI vor afecta România şi în relaţiile internaţionale. Este vorba de pericolul ca România să nu mai fie admisă în spaţiul Schengen, fiind în imposibilitatea de a îndeplini cerinţele impuse de comunitatea internaţională.

Raspunsul MAI: raspuns MAI

3 Raspunsuri la “Ministrul Traian Igaş ar trebui să fie un simplu cetăţean ca să înţeleagă pericolele străzii”

 1. gabryela says:

  d-na pocora,
  Astazi guvernul discuta reducerea nr.de ajutoare sociale. printre aceste schimbari persoanele cu handicap grav nu mai au dreptul la asistenti din cadrul familiei.
  pai orice ca sa ne lase fara bani!
  cine dumnezeu sa vina sa-l stearga pe fiul meu la fund?
  si eu pot primi pe oricine in casa sa-l ingrijeasca?
  nu-i mai suport pe acesti pdl-isti criminali!!!????
  va rog din suflet ca partidul liberal sa i-a atitudine fata de acest genocid care se pregateste persoanelor cu handicap grav!

 2. acest guv loveste de doi ani in persoanele cu handicap. tr sa vad exact textul proiectului, pe care il tin la secret, deocamdata. voi reveni.

 3. marian says:

  doamna pocora va rog din inima sa aveti o atentie deosebita fata de acest proiect la care face referire doamna gabriela pentru ca aici se pregateste lovitura fatala pentru persoanele cu handicap grav din nastere.
  acest guvern incerca pe toate caile sa ne ia ori ce drept cu orice pret.
  ministrul botisi a dat acel ordin prin care toate persoanele cu handicap grav din nastere sunt umilite tarate pe la comisie li se taie gradul de handicap si drepturile abuziv de comisia patorita de ministerul muncii si nimeni nu face nimic sa ii opreasca.
  suntem singuri in potriva tuturor acum vine si aceasta lege la care face referire doamna gabriela aceata este lovitura fatala sentinta de condamnare la moarte a persoanei cu handicap grav din nastere din romania.
  va scriu disperat cerandu-va sprijinul pe tate caile posibile pentru salvarea de la moartea sigura pe care acest guvern o pergateste persoanelor cu handicap in general dar mai ales persoanelor cu handicap nativ grav care nu au alt venit in afara de indemnizatia de 290 lei pe care guvernul face eforturi sa o taie cu forta.
  va multumesc pentru tot sisper sa nu ne lasati singuri in aceasta lupta pentru viata pentru supravietuire.

Raspunde