Cristina-Ancuța POCORA

Moderator TV pentru o ora

14 March 2012 ·

 

Realitatea TV realizeaza un experiment inedit: timp de doua zile, 17-18 martie, prezentatorii si moderatorii postului vor fi inlocuiti cu oameni politici. Toate platformele de comunicare ale Realitatea media – televiziune, radio, internet – vor transmite continutul conceput si difuzat chiar de catre politicieni. Adica nu le veti vedea pe Saviana Russu, Adriana Nedelea, Andreea Cretulescu, Paula Rusu sau alti moderatori ai statiei, ci ei vor fi inlocuiti de oameni politici.

 

Initiatorii proiectului mi-au lansat si mie invitatia de a trece de partea cealalta a pupitrului, de a  ma pune in pielea moderatorului. „Ca sa vedeti cum este sa faci o astfel de emisiune, …cum trebuie sa ramai obiectiv, …cum sa-ti pregatesti emisiunea, sa-ti alegi invitatii, cum sa-ti pui titlurile…”,  mi-au spus initiatorii proiectului, cu o usoara satisfactie parca.

 

M-au invitat in „bucataria” tv, mi-au explicat ce si cum se face si am acceptat provocarea ca sambata, 17 martie a.c., intre orele 14.00-15.00 sa fiu gazda unei emisiuni. Acum, sunt plina de emotii si de temeri de genul daca ma balbai, daca nu-mi iese cititul de pe prompter, daca nu mentin un ritm al discutiei care sa fie atractiv pentru telespectatori…

 

Pana atunci, insa, trebuie sa aleg o tema de dezbatere pentru emisiune si sa-mi fac lista invitatilor. Zona sociala si cea a egalitatii dintre femei si barbati imi ofera o paleta foarte larga, de aceea va cer ajutorul in alegerea temei si a invitatilor. Despre ce ar trebuie sa se discute la tv, sambata, pe la orele 14-15 incat sa va intereseze subiectul? Pe cine ati vrea sa auziti vorbind despre subiectul respectiv?

8 Raspunsuri la “Moderator TV pentru o ora”

 1. poti vorbi despre violenta in familie pentru ca e o lege noua si toti vrem sa o putem interpreta sau pornind de la asta, despre violenta parintilor asupra copiilor (ultimele zile sunt pline de orori in acest sens)

 2. negrici carmen says:

  ai putea sa abordezi problema lipsei locurilor de munca pentru femei, multe dintre ele fiind singurele intretinatoare, ceea ce duce, de cele mai multe ori, la depresie.
  Bafta

 3. alexandru says:

  despre copii de la tara ,sa vorbesti,desprec acei copii care ,dupa scoala ,nu au nici o orientare.Despre acei copii care in scoala invata doar ce scrie in carti,si,in carti nu este decat o teorie, care de cele mai multe ori este foarte departe de realitate.Mare influienta in educatia copiilor are” strada “,si daca strada s-ar numi Dorobanti n-ar fi rau ,dar daca se numeste “Strada mare”,ca numae consacrat pe la tara,ce este de asteptat de la ei.La 18 ani nu stiu sa ia dacizii,nu-si asuma responsabilitati,n-au griji minime fata de viitorul lor;daca a trecut azi va trece si maine.Am vazut de atatea ori ,in filme ce-i drept,copii ai capitalismului,care atunci cand erau intr-o situatie extrema se intrebau daca vreunul are un plan,pentru ca asta invatau la scoala ;sa aiba mereu un plan,si mereu sunt invatati sa aiba un plan.Planul acestor copii de la tara este sa poata pleca afara din tara, pentru ca asta i-a invatat Strada mare,scoala nu este capabila sa-i invete sa aiba un plan.Ca invitati cei mai potriviti ar fi studenti care vor deveni profesori,si elevi ce suporta aceasta scoala.

 4. Oare va fi şi Traian Băsescu? Emil Boc? Sorin Blejnar? Lucian Duţă? Dacă e bal, bal să fie… Poate iese atât de bine că nu-i mai cheamă înapoi pe “Saviana Russu, Adriana Nedelea, Andreea Cretulescu, Paula Rusu sau alti moderatori ai statie”.

 5. Gabi says:

  Mi.ar placea sa vad o emisiune despre acei copilasi care raman singuri deoarece parintii lor sunt nevoiti sa plece in strainate….
  http://blog.unicef.ro/2012/02/copiii-ramasi-singuri-acasa/

 6. De-abia astept sa va vad si in postura unui moderator!Subiecte de abordat sunt multiple:salariile bugetarilor ciuntite,curatenia oraselor si in special a blocurilor sumbre,dezolante,saracia crunta in care se zbat romanii din lipsa locirilor de munca,alimentele cu E-uri din supermarketuri-bomba a sanataii tuturora etc
  Felicitari !

 7. eu cred ca o tema adecvata ar fi profesionalismul in mass media, potrivit sa va invitati sotul, pe florin iaru, un inalt demnitar si un jurnalist din presa locala. ar fi diferit si chiar adecavat in precampanie. dar cum presupune curaj si asumarea unor riscuri, mai simplu e sa gasiti altceva.

 8. Eu aş vorbi despre o lege a eutanasierii voluntare. De ce să se chinuie românii cu aceste timpuri… nu mai bine merg la policlinică şi rezolvă problema, fără dureri, cu demnitate… Eu nu aş ezita.

Raspunde