Cristina-Ancuța POCORA

noi angajari sub steagul portocaliu

25 July 2011 ·

In plină criză, pe “fondul unui plan de austeritate aplicat de guvernul Boc”, în sistemul public se fac în mod discreționar și preferențial angajări. În timp ce la nivel de discurs public guvernul vorbește, în mod populist și propagandistic, despre reducerea aparatului de stat, a cheltuielilor bugetare, iar o bună parte a populației trăiește la limita sărăciei, în instituțiile administrației publice locale și centrale, gestionate de către reprezentanți ai puterii, s-au găsit resurse pentru noi angajări.

În ciuda ordonanțelor succesive prin care același guvern Boc a suspendat ocuparea posturilor vacante, o parte a ministerelor și agențiilor din subordinea executivului derulează în această perioadă proceduri de angajare. Spre exemplu, la Ministerul Mediului și Pădurilor se organizează concursuri pentru posturi de consilieri, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării rurale se angajează un director general și trei șefi serviciu, iar la Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri se caută consilieri și experți. În administrația locală cifrele ridică și mai multe semne de întrebare, dat fiind că guvernul va aviza ocuparea a peste 700 de posturi, în principal în localități conduse de primari PDL.

Probabil că printre contractele de muncă nou semnate, pe care Emil Boc ni le va prezenta cu mare fast în perioada următoare, din seria „marilor realizări” ale guvernului, se vor număra și cele aferente angajărilor de mai sus.

Emil Boc trebuie să explice public de ce se fac angajări în sistemul de stat, de unde există resurse pentru acestea și de ce legislația adoptată chiar de guvernul pe care-l conduce a devenit facultativă, fiind încălcată în funcție de interesele puterii!

 P.S. Il anunt pe aceasta cale pe domnul Boc, ca exista un deficit grav de personal specializat, in spitalele, scolile, politia, dar si alte institiutii din judetul Ialomita. Chiar daca PD-ul nu prea are forta in acest judet, ar fi bine pentru ialomiteni daca, dl. Boc ar aproba solicitarile de deblocare a posturilor in aceste institutii.

Raspunde