Cristina-Ancuța POCORA

Nu au nimic sfant: au vandut o bucata de tara si de viitor, au vandut ungurilor limba romana!

19 May 2010 ·

In timp ce Romania protesta, Hoara era fugarit prin Pta. Victoriei iar Boc statea baricadat in Palatul Victoria, in Parlament, PDL a vândut limba română si impreuna cu independentii si UDMR au votat articolul din legea educatiei conform caruia Istoria Românilor şi Geografia României pot fi predate în limba maghiară la toate nivelurile şcolare.

PDL şi UDMR au impus în Camera Deputaţilor adoptarea articolului din proiectul legii educaţiei naţionale prin care se permite predarea Istoriei şi a Geografiei în limbile minorităţilor naţionale, la toate nivelurile şcolare, din şcoala primară până la liceu. Articolul s-a adoptat în lipsa deputaţilor PNL care au părăsit sala de şedinţă în semn de protest faţă de forţarea votului de către PDL.

In cate judete se va ma vorbi limba romana?

9 Raspunsuri la “Nu au nimic sfant: au vandut o bucata de tara si de viitor, au vandut ungurilor limba romana!”

 1. penelist says:

  Bravo, Cristina, salveaza tarisoara, mama lor de unguri !

 2. Bogdana says:

  Acest nationalism desantat nu-si are locul in secolul in care traim.
  Este dreptul maghiarilor sa studieze in limba materna.

 3. Valentin says:

  De ce PNL nu cheama oamenii in strada la mitinguri si demonstratii? Doar vorbe in media?

 4. Alexandra Stroia says:

  @penelist
  Extraordinar …Ti se pare ok atitudinea pe care o au ungurii fata de noi atunci cand vizitam ca si turisti, judetele in care isi au locul de bastina? Atata ura si rautate …Eu, una, nu consider ca este firesc sa se intample astfel de lucruri la noi in tara ..dar, mai bine hai sa fim ironici …cu fraze precum ” hai cristina, salveaza tarisoara, mama lor de unguri!” Mi se face mila!
  @Bogdana
  Este dreptul lor?! Zi zau ..nationalism desantat ..
  Interesant …

 5. mecanicul says:

  Nenorocitii astia, sunt in satare sa modifice si biblia!

 6. Ăăăăăăă, tartja a mondás? Nem beszél magyarul!
  Vagy úgy…

  @ Bogdana
  Aveţi dreptate, este dreptul maghiarilor să studieze în limba maghiară, dar este şi obligaţia lor să cunoască limba română în calitate de cetăţean român.

  Personal sunt de acord cu orice măsură care conduce la conservarea limbii şi tradiţiei maghiare şi a oricărei alte minorităţi etnice şi culturale, pe de altă parte, cât timp mai suntem încă un stat numit România, mă gândesc că limba română ar trebui să fie şi ea obligatorie. Atunci când Europa va fi o singură ţară, probabil că limba obligatorie va fi limba engleză şi va trebui să vorbim cu toţi această limbă oficială, pe lângă limba fiecărei etnii. Până atunci însă în România ar trebui să fie cetăţeni români care să vorbească limba română. Evident, nu împotriva limbii materne, ci ca o modalitate de a ne înţelege între noi.

  Altfel mă gândesc să cerem şcoli în limba geto-dacilor.

 7. howitzer says:

  Chiar aşa!
  Noi când ieşim în stradă, să ne mai răcorim niţel!!!???
  O rundă de “încălzire”, măcar!
  Whooom whooom

 8. CORNELIU MADRU says:

  Pâna nu de mult, (în “timp” istoric vorbind), nu a existat aceasta “problema a limbii… în educatie.
  La Sibiu existau doua licee românesti (“Gh. Lazar” si n.3 “Oct. Goga”, doua licee germane, n.2 si n.2 “Bruckenthal”, si unul cu limba de predare maghiara…
  Si totul era normal. Dar, de când cu politicienii care se atzâtza între ei (ca altceva, cu ce sa-si câstige milioanele si plimbarilii?), doar, doar mai apuca un os de ros…
  Gluma trista la o parte, România e o tara unita, unitara si cine traieste în ea trebuie sa respecte normele legale si – mai ales – normele de bun simtz. Evident, sa cunoasca – si bine! – limba româna. Sashii o cunosc, ungurii o cunosc (chiar vorbind-o cu accent specific!) ucrainienii, bulgarii evreii (câtzi mai sunt!), machedonii.., trist e ca am auzit politicieni care NU STIU SA FOLOSEASCA CORECT LIMBA ROMÂNA! Si “se bat în piept” ca-s români!

Raspunde