Cristina-Ancuța POCORA

“NU EŞTI CAMARADUL NOSTRU, CĂPITANE!” – o scrisoare catre ministrul Oprea din partea “camarazilor”

23 January 2011 ·

Am primit aceasta scrisoare pe e-mail si am decis sa o public aici pentru ca ea da glas nedreptatilor pe care le traiesc in aceste zile cei din Armata Romaniei.

***

 Gabriel Oprea, căpitanul cu patru stele de general, nu pierde nicio ocazie să nu se mândrească cu apartenenţa sa la armata română. La ultima „conferinţă de presă” şi-a permis să afirme chiar că ”… nu am uitat ce ne uneşte şi valorile ce călăuzesc viaţa de militar”.

Căpitane ! Să-ţi intre bine în cap, nu ne uneşte nimic, iar valorile noastre fundamentale, ale militarilor adevăraţi – onoarea, demnitatea şi respectarea legilor – îţi sunt complet străine!

Căpitane ! Dacă ai fi fost întâmplător colegul nostru ai fi ştiut că în armată există o zicală: ”să te ferească Dumnezeu de comandantul prost, dar perseverent!”.Te lauzi cu munca titanică depusă de cei peste 5.000 de specialişti care au fost implicaţi în recalcularea pensiilor militare. Tot respectul pentru efortul depus de ei, dar, căpitane, nu ai dreptul să te lauzi, atât timp cît efectul acestui efort se vede cu ochiul liber – haosul total provocat în sistemul de pensii militare.

citeste mai departe: scrisoare catre oprea

Din toate aceste considerente, noi toţi cei pe care tu ne consideri camarazi, îţi ordonăm să demisionezi !

Dacă nu vei demisiona, te va bate Dumnezeu – pe care îl invoci la fiecare intervenţie publică – pentru tot răul pe care l-ai produs cu bună ştiinţă acestor oameni nevinovaţi, iar dispreţul camarazilor din armată te va însoţi permanent.

Preşedinte al S.C.M.D-Filiala Constanţa

Col. (r) Remus Macovei

Cuvinte Cheie:
, ,

8 Raspunsuri la ““NU EŞTI CAMARADUL NOSTRU, CĂPITANE!” – o scrisoare catre ministrul Oprea din partea “camarazilor””

 1. Cristiana says:

  Cam asa este……

 2. Anton says:

  Am iesit la pensie la 01.12.2009,anticipat cu dreptul de a lua plati compensatorii in suma totala de 51.800 ron.In februarie 2010 mi s-au dat decat 21.300 roni.De atunci si pana acuma nu am primit nici un ban.Nu mai punem problema ca statul prin lege era obligat sa-mi dea platile in 6 luni de la pensionare.Acuma sigur voi lua cu 25% mai putin,intrucat au modificat codul fiscal banii compensatorii vor fi impozitati.Oprea minte,nu s-au luat plati compensatorii de 1 miliard lei vechi decat generalii sau chestorii cu rang de ministru.Ce sa fac??La pensie din 1463 am mai luat 1223 roni,adica mi s-a diminuat cu 230 ron.Am lipsa in adeverinte 33 luni.Adeverintele mi-au fost inmanate la 23.12.2010 iar pe 24.12.2010 le-am trimis la Casa de pensii MAI.Nu s-au tinut cont de adeverinte.Igas de ce nu spune nimic sau nu stie din cauza Inaltelor Scoli pe care le are???

 3. Anton says:

  Odata cu desfiintarea serviciului militar obligatoriu,au fost incadrati in jandarmerie si pompieri o gramada de cadre militare.Stati sa vedeti peste vreo cativa ani cati pensionari militari vor fi.La nivelul judetelor sunt in jur de 700 pompieri militari,700 cadre militare de jandarmerie,700 politisti.In MAI sunt mai multi militari ca in M.A.P.N.De ce toata lumea tace???

 4. ion adrian says:

  Daca nu se dezonorase destul in 1989 la Timisoara sau in toamna asta aruncandu-si cascheta, azi, Armia Romana si-a completat scaparea, finalizand autodezonorarea prin huiduelile unor ofiteri rezervisti, probabil cu foste grade inalte, huiduieli pe ritmul Imnului de stat al Romaniei spre fericirea posturilor media antinationale.
  Cred ca de fapt tot cam aia de la Timisoara huiduiau si azi la Iasi.
  Rusine, rusine , rusine

 5. gabryela says:

  D-na Pocora va rog intrati pe acest link sa vedeti ce fac tampitii din primaria Petrila/Hd,cu salariile asistentilor persoanelor cu handicap grav si indemnizatiile acestora http://www.zvj.ro/node/7161#comment-16905a.

 6. Gabi says:

  Acest om, care se numeste ”presedintele tarii” o sa duca acest mandat la bun sfarsit …de ce ..?
  pentru ii e indiferent ceea ce se intampla in tara asta .
  Ma uitam la tv cum toata lumea il huiduia si el radea …ce parere aveti?!….il doare in spate de poporul lui ….

 7. Murea V says:

  Mentiune administrator blog: mesajele provenite de la Anicica S si Murea V vin de pe acelasi IP si aceeasi adresa de e-mail.
  Daca pastrati un limbaj decent va puteti expune punctul de vedere fara a va “ascunde” in spatele mai multor identitati.

  Toate bune si frumoase dar de ce voi cei ce ati fost militari nu a-ti spus nimic cand a fost vorba de pensiile civililor.
  De ce credeti voi ca un plutonier care are 20-22 mil este indreptatit la o asemenea pensie si un inginer,doctor,profesor etc. nu, ei luand maxim 14-16 mil.
  Nu mai comentez de pensiile absolut nesimtite de zeci de mil.

 8. Anicica S says:

  Lui Basescu nu-i este indiferenta populatia el doreste sa elimine discrepantele izbitoare,majore intre paturile sociale.Ce este rau in asta,ca un colonel nu mai ia 50 mil si ia 30,are doua guri,altii nu mai au dreptul la un trai cat de cat acceptabil,numai voi fostii militari care in activitate a-ti avut haine,incaltari,popota,avantaje si salarii grase?

Raspunde