Cristina-Ancuța POCORA

Nu lasa Guvernul sa decida pentru 2% din impozitele tale!

19 April 2012 ·

Poti sa directionezi 2% din impozitul tau pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

Tu poti astfel decide catre cine merg 2% din impozitele tale! Daca tu nu directionezi acesti bani, ei vor merge la Bugetul de stat si altii vor decide in locul tau!

Eu voi directiona cei 2% pentru proiecte care vizeaza sustinerea categoriilor vulnerabile – copii, batrani, persoane cu handicap, oameni aflati in suferinta. Cred ca, in acest fel, banii chiar vor ajunge la acesti oameni. Daca as lasa statul sa aloce cei 2% din impozitul meu, stiu sigur ca ar folosi acesti bani pentru piscine la tara sau parcuri in paduri… In consecinta, e mai sigur sa aleg eu! Pot face acest lucru si e bine sa ma folosesc de asta!

De ce e bine sa folosesti aceasta prevedere?

 •  Nu te costa nimic!
 • Contribui la eficientizarea cheltuirii banului public- deci banii tai!
 • Poti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea ta directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
 •  Te poti asigura ca acesti bani raman in comunitatea at, directionandu-i catre o organizatie locala.
 • Poti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!

Cum poti directiona 2%?

Completezi datele pe declaratie in functie de sursa de venit:

I) daca ai venituri din salarii:
1) completezi sectiunea I din declaratia230  cu datele tale de identificare (Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.)
2) Semneaza documentul;
3) Pana la data de 15 mai 2012, declaratia completata conform pasilor de mai sus trebuie trimisa pe adresa ONG/ului pentru a se ocupa ei de inregistrarea acesteia la administratia financiara sau o depuneti dumneavoastra (eventual prin posta) la administratia financiara unde sunteti arondati.

II) daca ai venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):
1) Pana la data de 15 mai 2012, la depunerea declaratia_200, completati si sectiunea a III-a dupa model.

 

mai multe detalii aici.

7 Raspunsuri la “Nu lasa Guvernul sa decida pentru 2% din impozitele tale!”

 1. Anton says:

  cei doi la suta eu cred ca ar trebuii sa mearga la Uniunea Judeteana a Pensionarilor.Cred ca stiati dar tot UNPR a fuzionat la Tandarei cu PNL.La sedinta de sambata unde a fost domnul Martin eram in sala 98 de oameni.Saptamana asta vor valida si noii memebrii.Deja avem 158 de adeziuni.Mai avem cel putin 100 de scris.L-am adus pe Iordache si acuma e presedinte interimar la PNL Tandarei.Acuma este o echipa puternica chiar foarte puternica.David,Petre Gigi si Ion Chimia sunt foarte suparati pt. ca nu se regasesc pe liste.Nici nu se vor regasii vreodata.Impreuna cu Iordache ne-am luat angajamenmtul in fata lui Martin ca vom avea Iordache primar si cel putin 9 consilieri.Va rugam ca de data asta sa nu va bagati ca sa nu stricati totul.La Tandarei nici nu se pune problema aliantei cu PSD.Daca faceti acest lucru PNL la Tandarei se va dezintegra iar la alegeri nu vor avea nici un consilier.Familia Chis e in biroul permanent.Doamna Mitrea nu este.Niciodata asa echipa puternica nu a avut PNL Tandarei.

 2. marian says:

  http://romanianoua.ro/?tag=dan-diaconescu-l-a-inselat-pe-c-cojocaru-si-33-000-de-romani
  domna pocora mai sus aveti dovada faptului ca dan diaconscu a furat un milion de semnaturi si a inselat un milion de romani ca el sa ajunga sa faca partid.
  va rog mult sa mediatizati aceste aspecte pentru a impiedica acest personaj malefic dan diaconescu sa mai minta sa mai insele poporul roman.
  romanii trebuie sa stie ca au de aface un un diversionist cu un hot si cu un mincinos care are aceleas practici ca pd-l si ca mentorul sau traian basescu cu care dupa alegerile din noiembrie intentioneaza sa se alieze. prin intermediul dws si al colegilor dws trebuie sa facem cunoscut romanilr ca dan diaconescu si partidul lui au ajuns pe 2 in sondaje prin minciuna furt si diversiune. daca acest lucru nu o sa fie mediatizat si adus la cunostinta romanilor si acest personaj nu o sa fie demascat atuunci romanii vor primi o lovitura grea cand vor intelege ca au votat un diversionist un hot si un mincinos.

 3. Nicu Lupsa says:

  “De ce e bine sa folosesti aceasta prevedere?

  Nu te costa nimic!”

  Din pacate alocarea celor doua procente spre destinatii dorite de tine si nu spre cele sugerate de sefi, te poate costa serviciul.

  Sefii unei firme de paza si securitate din Piatra-Neamt, Grup Est Security, fac presiuni asupra angajatilor in vederea directionarii celor 2% catre o fundatie despre care nu li se ofera nicio informatie clara, Fundatia Dakini Divine – Piatra Neamt.

  Ar fi interesant ce interese se ascund in spatele acestor lucruri.

 4. Pentru ca mai am doar un an de activitate,am directionat de vreo cativa ani ,cei 2%,catre o biserica .Imi pare rau,ca nu am stiut pana anul trecut ,ca se pot da si bisericii.Oricum avem variante numeroase, de a orienta impozitul acesta!Felicitari pentru informarea celor care nu stiu, de acest lucru!

 5. Nicu Lupsa says:

  Erata: ar fi interesant de aflat in loc de ar fi interesant

 6. Codita says:

  D-na Pocora…..cum ramane cu proiectele de legi in vederea majorarii indemnizatiilor de handicap (grav,mediu,accentuat)….care au fost initiate acum vreo 2 ani? Nu stiu ce poti sa faci cu 33,5 lei pe luna….zau asa.

 7. sustin pe mai departe cauza persoanelor cu dizabilitati. dupa cum vedeti, in actualele conditii bugetare, in care PDL a tocat banii pe 2012 in primele 6 luni ale anului, s-a avut in vedere de catre guvernul USL asigurarea finantarii insotitorilor persoanelor cu dizabilitati. pentru urmatorii patru ani avem in vedere crearea unei politici care sa sprijine persoanele cu dizabilitati si redarea demnitatii acestei categorii.

Raspunde