Cristina-Ancuța POCORA

NU taxei de trecere a podului Feteşti-Cernavodă pentru fetesteni!

31 July 2009 ·

Scrisoare deschisă

adresată Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii,

domnul Radu Berceanu

 

NU taxei de trecere a podului Feteşti-Cernavodă

 pentru feteşteni!

           

Domnule Ministru,

 

            În calitate de deputat de Feteşti-Ţăndărei, vă atrag atenţia că locuitorii municipiului Feteşti se vor confrunta începând de luni, 3 august, cu o mare problemă.

 

            O dată cu introducerea taxei de trecere a podului Feteşti-Cernavodă, mulţi dintre ei se vor vedea puşi în imposibilitatea de a se mai deplasa zilnic la serviciu sau de a-şi cultiva pământurile aflate pe celălalt mal al Dunării.

 

            Aceasta deoarece suma impusă la fiecare trecere a podului reprezintă un efort financiar uriaş faţă de posibilităţile modeste ale majorităţii feteştenilor.

 

            La un calcul simplu, o taxă de peste 500 RON pe lună pentru trecerea zilnică a celor câteva sute de metri de pod este de nesuportat.

 

            Prin urmare, vă solicit să găsiţi cât mai rapid posibil o formulă prin care oamenii simpli din Feteşti să nu fie loviţi de acest nou bir.

 

            O soluţie ar fi introducerea unor abonamente cu costuri simbolice pentru feteşteni sau chiar scutirea lor totală de la plată, pentru a evita orice birocraţie.

 

            În luarea deciziei, v-aş ruga să ţineţi cont că este vorba de un oraş care se confruntă cu multiple probleme sociale, cu salarii foarte mici şi mulţi şomeri.

            Cu atât mai mult, în aceste vremuri de criză, trebuie să ne gândim la cei în nevoie.

 

            În aceste condiţii, cred că este de datoria noastră comună să trecem de orice interese politice, de partid, şi să adoptăm măsuri conforme cu interesele şi viaţa reală a oamenilor.

 

            Cu stimă,

 

31 iulie 2009

Cristina Ancuţa POCORA

Deputat PNL Feteşti-Ţăndărei

 

 

 

 

4 Raspunsuri la “NU taxei de trecere a podului Feteşti-Cernavodă pentru fetesteni!”

 1. gabryella says:

  Va multumim pentru bunele intentii, si speram ca se vor lua masuri cat mai urgent in ceea ce ne priveste…suntem un oras in care posibilitatile sunt minime in gasirea unui loc de munca , salariile sunt foarte mici si noua taxa care se va introduce chiar v-a fi greu de suportat pentru fetesteni…

 2. radu says:

  in ultimii ani balta ialomitei era printre singurele locuri de relaxare ale fetestenilor.acum cu taxa asta ne a fost luata si aceasta .ne costa prea mult.poate puteti face ceva concret.renuntam la toate spectacolele.

 3. aveti dreptate!
  ceea ce am facut pana in acest moment este un lucru foarte important, desi la prima vedere nu pare – am adus subiectul in dezbaterea publica. De trei zile toata presa vorbeste pe acest subiect. Atat eu in emjisiunile TV la care am participat cat si in buletinele de stiri s-a prezentat aceasta problema. Este primul pas-Sa aduci problema in atentia publica si astfel sa creezi o presiune institutiei abilitate!
  Astazi am incercat toata ziua sa-mi programez o audienta la domnul ministru Berceanu pentr ai explica situatia si pentru a cunoaste raspunsul domniei sale la demersurile facute de mine. Din pacate nu a ajuns la minister, asa ca inca nu am raspuns la solicitarea mea. Maine dimineata mai insist!
  In toata Europa se plateste taxa de autostrada dar pentru riverani exista un abonament special! Asta vreau si pentru Fetesti.
  voi reveni cu detalii!

 4. nini says:

  d-l ministru le-a aratat niste buzunare goale celor de la Ploiesti,cand a fost vorba de un centura da vest a orasului , DAR SCUZE , “erau buzunare de firma”, il invitam sa vina sa le vada pe ale fetestenilor de rand, dupa introducerea taxei de pod.

Raspunde