Cristina-Ancuța POCORA

O discutie despre mobbing. Un fenomen despre care nu se prea vorbeste!

09 December 2010 ·

Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor organizează în ziua de  15 decembrie 2010,   dezbaterea publică cu tema Fenomenul de mobbing în România”.

Având în vedere lipsa de informatii despre acest subiect dar si amploarea fenomenului de mobbing – formă de hărţuire psihologică/ marginalizare  sistematică la locul de muncă – dezbaterea îşi propune să contribuie la creşterea nivelului de conştientizare cu privire la discriminarea la locul de muncă, precum şi identificarea unor strategii şi soluţii pentru prevenirea şi combaterea acesteia.

Dezbaterea este cu atat mai actula cu cat se discuta despre modificarea Codului Muncii.

Afla detalii despre mobbing: despre mobing.1

8 Raspunsuri la “O discutie despre mobbing. Un fenomen despre care nu se prea vorbeste!”

 1. MARIN says:

  Foarte interesant subiectul.
  Unii spun ca asistam la o denumire noua a unui obicei mai vechi.
  Mi-ar fi placut enorm sa particip la aceasta dezbatere dar, nu sunt parlamentar si nici membru al unui ONG sau alta organizatie.
  Personal apreciez ca, in zilele noastre, in Romania, ca urmare a politizarii masive a functiilor decizionale, acest fenomen se manifeasta intr-un mod foarte acut si periculos. Sa nu uitam ca au inceput sa apra inclusiv decese ca urmare a acestui fenomen.

  Singurele persoane car pot gestiona ca acest fenomen sa nu atinga cote alarmante, sunt managerii; dar asta presupune o aplecare catre om, o cunoastere permanenta a acestuia, a nevoilor, aspiratiilor profesionale si, inclusiv a problemelor personale pe care acesta le are. Impartialitatea si profesionalismul managerului sunt determinante in gestionarea acestui fenomen. Deasemenea promovarea pe principiul competentei si al transparentei joaca un rol determinant.
  Nu vreau sa plictisesc; este un subiect minunat si va doresc succes in demersul dvs.

 2. @marin
  Daca vrei sa participi poti participa. (doar ma cunosti pe mine!) 🙂

 3. Mie nu-mi este prea clar cum se poate demonstra aşa ceva…

 4. e greu de demonstrat. in Italia de exemplu, “acuzatul” de mobbing tr sa demonstreze ca nu a marginalizat angajatul, tr sa arate ce treburi i-a dat sa faca …

 5. Marin says:

  Interesanta abordarea dv.! De ce ati sters postarea ? Era o exprimare a perceptiei multora dintre alegatori cu privire la ce se intampla astazi, referitor la fenomenul acesta de mobbing, pentru care va multumesc ca ni l-ati semnalat. Chiar nu va inteleg reactia. Nu pot sa cred ca aveti ceva de ascuns ! Altfel nu vad motivul pentru care ati sters o opinie liber exprimata, desi era scrisa in maniera literara si politicoasa!

 6. nu am sters nimic! despre ce este vorba?

 7. Marin says:

  Era un comentariu despre cum guvernul, si nu numai, fac mobbing zilnic cu salariatii-functionarii la romani. Un comentariu care a reusit sa va stea pe blog ieri doar pana cand l-ati moderat, adica l-ati dus in Recycle bin.
  Dar daca asa intelegeti sa-i tratati si sa-i respectati pe cei care totusi reactioneaza la ceea ce scrieti …

 8. scuze, nu a fost intentionat. am sute de spam-uri si le sterg la grmada si probail nu am vazut postul.
  il poti retrimite?
  merci

Raspunde