Cristina-Ancuța POCORA

O fi prostie sau cinism?!

28 January 2011 ·

“România nu este un pacient. (referitor la afirmatiile facute de Jeffrey Franks ) Este Titanicul. Vaporul care va schimba istoria şi va reuşi să ajungă la destinaţie, nu pe fundul oceanului. Nici măcar pe fundul Mării Negre.

“România nu a ajuns încă la urgenţe şi nici nu a suferit vreo intervenţie chirurgicală. Încă se ţine singură pe picioare. Nu cred că este un pacient. Acolo a fost o glumă şi trebuie luată ca atare. Un pacient este asistat, este în stare de letargie, un bolnav, dacă vreţi. România nu este în această situaţie. O situaţie conflictuală cu siguranţă nu va genera bunăstare nici pentru cei care o generează şi nici pentru cei care guvernează. În consecinţă, datoria noastră este să căutăm soluţii astfel încât acest Titanic, dacă vreţi să-i spuneţi aşa, să găsească regimul cel mai bun de înaintare”, spune Botiş.

Cam ce intelegeti voi din asta ?! Vi se pare mai linistitor mesajul lui Botis comparativ cu cel al lui Franks? Ce ne spun baietii astia?

Pentru mine e clar: amandoi ne anunta ca reteta FMI pentru Romania s-a dovedit a fi fatala! Ne omoara cu zile si recunosc senini asta!

P.S. Nu iau in calcul ca Botis este atat de “incuiat” si nu stie istoria Titanicului, cel mai mare vas construit vreodata, scufundat in timpul primei sale croaziere. Orice ai spune, oricum ai gandi, Titanic inseamna acel vapor care, invariabil, se va lovi de iceberg si se va scufunda!

 

5 Raspunsuri la “O fi prostie sau cinism?!”

 1. Anton says:

  „Un pacient este asistat, este în stare de letargie, un bolnav, dacă vreţi. România nu este în această situaţie”.
  Uau ce a descoperit Botis!!!Adica toti pensionarii,somerii si toti cetatenii care sunt asistati social,sunt pacienti,bolnavi si in stare de letargie???
  „O situaţie conflictuală cu siguranţă nu va genera bunăstare nici pentru cei care o generează şi nici pentru cei care guvernează.”
  Nu vedeti ca ne ameninta ca daca ne vom rascula si vom indraznii sa –i inlaturam,va fi mai rau ca acuma!!!Mai avea putin sa ne spuna ca, Parchetul este la usa fiecaruia care se rascoala impotriva nelegiurilor pe care le fac,iar catusele acestora zangane la urechile noastre in loc de soneria de la usa.

 2. Anton says:

  Colac peste pupaza,seful Politiei Romane,a zis ca sunt destui politisti betivi si nenorociti.Vedeti daca au avut curaj sa arunce cu sepcile in curtea lui Baszescu!!!Oare el cum a ajuns cu 15 ani de politie in cea mai inalta functie a Politiei Romane!!Nu a venit cumva de la Bihor adus de Blaga!!!

 3. Era un cântec despre Titanic, dar nu-l mai ştiu exact…

  Vai, vai, vai ce durere
  Ui tă te la el cum piere…

  Am însă la îndemână poezia lui Mircea Dinescu.

  TITANIC VALS

  Traficant al propriei mele morti
  contrabandist cu bagajele pline de tuse
  suna oasele-n mine:
  cling cling
  si ies calugarasii sucului gastric la cersit,
  pe marile aeroporturi
  in subsoluri
  in gari
  un fel de ambasador cultural cu buzunarele gaurite
  o viespe flescaita bazaind poezii
  un vapor scufundat de pe urma caruia
  nu ramane nici macar valsul
  in fata automatului cu sandvisuri
  ma rog
  la clinchetul monedei
  sa-mi cada oraselul meu de provincie
  intre doua felii de paine
  cling cling
  in spatele biroului de schimb valutar
  intr-o orbitoare toaleta
  imi depun lingourile de aur ale vezicii
  (hei dumnezeu al poetilor saraci
  unde naiba somezi?)
  inca de la nastere urmarit de aisbergul acesta
  captusit cu vata
  zeu tranzistorat mancandu-mi mai intai numele
  holbandu-se la mine cu toate etajele
  calcandu-ma dintr-o data cu toate rotile
  pe valul inalt de ziare
  sub valul inalt de ziare
  cling cling

  1, 2, 3, 1, 2, 3… Îl simţiţi pe domnul Botiş cum falsează, pardon, cum valsează? Ni s-a pus eticheta, numai trebuie decât să ne aşteptăm pieirea… Şi orchestra cânta în timp ce apele înghiţeau lacome oţelul încă neacoperit de scoici…

  Am să fac o dedicaţie pentru simpaticul domn ministru. Cine ştie şi germană, poate constata că versurile se şi potrivesc… cine nu, nu. 😀

  http://www.trilulilu.ro/ovi_bv/3f37777cd86532

 4. @biblo
  nu stiu germana. dar tare tare mi se pare melodia irinei loghin, din aceeasi lista! 🙂

 5. 😉
  Nici eu nu ştiu germana, dar internetul are câteva trucuri… Sper să meargă link-ul.

Raspunde