Cristina-Ancuța POCORA

o informatie bine de stiut

26 July 2011 ·

Sunt sigura ca multe persoane din colegiul meu, din Ialomita, dar nu numai, ar putea fi interesati de aceasta informatie. Am ajuns acolo unde au dorit domnii Boc si Botis: ca oameni cu scoala sa vaneze joburi de zilieri!

(sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/aveti-nevoie-de-un-loc-de-munca-se-cauta-120-000-de-oameni-pentru-recensamant.html )

Aveti nevoie de un loc de munca? Se cauta 120.000 de oameni pentru recensamant

 

La nivelul intregii tari se recruteaza 120.000 de oameni care sa lucreze pentru recensamintul populatiei din aceasta toamna. Inscrierile incep saptamana viitoare, la primarii.

Pot obtine contractul doar cei care au peste 18 ani si cel putin studii medii. Daca sperati sa fiti recenzori puteti sa va inscrieti de la 1 august. Listele vor fi centralizate in primarii, dupa care vor fi trimise catre prefecturi.

Nu este deajuns insa sa iti doresti sa fii recenzor. Cea mai importanta conditie, destul de greu de indeplinit in zilele noastre, este sa ai o diploma de bacalaureat. In afara de asta recenzorii trebuie sa aiba o dictie buna, in scris lizibil, si, bineinteles, timp liber pentru a umbla din usa in usa.

In septembrie, candidatii vor fi supusi unui test. In comisia de examinare vor fi reprezentanti ai primariei, prefecturii si ai Institutul de Statistica. In final, la nivelul intregii tari vor fi alesi 120.000 de recenzori, dintre care 12.000 doar pentru capitala. Ei vor semna contract pe o perioada de 15 zile.

Recenzorii vor lasa in cutiile postele niste scrisori prin care vor aduce in atentia fiecarei gospodarii ca va avea loc recensamantul. Totul pentru 50 de lei pe zi.” a declarat Corina Dinculescu, expert directia de statistica demografica si recensamat INS.

Recensamantul populatiei se va desfasura intre 22 si 31 octombrie. In aceasta perioada romanii vor da informatii, printre altele, legate de starea civila si statutul profesional. Este bine sa stiti ca nu toate intrebarile sunt obligatorii.

2 Raspunsuri la “o informatie bine de stiut”

  1. Eu speram că aceşti recenzori vor fi mai judicios selectaţi. Acest om îmi intră în casă şi poate la plecare va lua şi o izmană din lada de zestre, că doar trăim în România şi asta se întâmplă tot timpul. Ba poate lasă şi nişte microfoane prin casă, că tot sunt eu critic cu politica României.

  2. Anton says:

    Doamna deputat.Eu as vrea sa fiu recenzor in orasul Tandarei,indiferent de cartier sau zona.Am insa o conditie.Toata retributia care mi s-ar cuvenii pentru aceasta perioada,sa fie varsata direct de la bugetul statului,50% din bani in contul Crucii Rosii Ialomita si 50% pentru terminarea bisericii noi din Tandarei.Adica vreau sa mnuncesc in folosul comunitatii,adica pe degeaba.Va rog ca sa ma ajutati.

Raspunde