Cristina-Ancuța POCORA

o luna

22 September 2011 ·

A trecut deja o luna de cand am devenit mama. A trecut greu si repede, in acelasi timp.

O luna in care preocuparile mele au fost: cresterea in greutate a micutei, schimbatul scutecelor, “productia de lapte”, alaptatul, durerile de burtica … O luna in care am pierdut notiunea timpului. O luna in care telefonul meu a fost pe “mute”, o luna in care tot ceea ce a insemnat viata mea de pana pe 22 august a disparut. O luna in care  am facut cunostinta cu fetita mea. O  luna in care am invatat, in fiecare zi, sa-mi castig cate un minut pentru mine, pentru cea care am fost.  

Acum deja ne cunoastem obiceiurile, programul, suntem linistite si, fiecare pregatita sa-si  vada de preocuparile ei : Sophia sa doarma, sa manance, sa creasca si sa descopere lumea, iar eu sa revin, incet, incet, la munca.

La multi ani Sophia-Maria!

P.S.  Trebuie sa recunosc ca aceasta luna ar fi fost mult mai grea fara ajutorul lui tati si a bunicilor. De fapt, datorita sustinerii lor, voi putea reveni la munca incepand cu 1 octombrie.

7 Raspunsuri la “o luna”

 1. Eu am spus că este fata lu’ tata… 😀 Pozele o dovedesc.

  Să fie sănătoase şi cuminte!

  PS.
  Şi o reîntoarcere rapidă în Aula Parlamentului.

 2. cristina says:

  la multi multi ani ! sa fiti sanatoase, cuminti si implinite !
  cu drag, Cristina si Sophia Maria Vlasa

 3. Gabi says:

  La multi ani Shophia! Sa cresti mare si sa fi la fel de cumintica 🙂
  Te asteptam cu drag in colegiu…banuiesc ca Shophia o sa ne viziteze dupa botez 🙂

 4. marian says:

  buna ziua doamna pocora sa va traiasca fetita.

  va deranjez si eu cu o mica problema as vrea daca se poate sa imi spuneti si mie ce mai este nou legat de legea asistentei sociale?
  se poate face ceva ca aceasta lege a asistentei sociale sa nu afecteze persoanele cu handicap grav din nastere?
  puteti introduce in aceasta lege un articol care sa ofere un statut special persoanelor cu handicap grav nativ fata de persoana cu handicap dobandit care are si alte venituri?
  va multumesc anticipat

 5. legea este acum la Senat. va veni curand si la Camera Deputatilor, in comisia pentru munca. asa ca te rog sa-mi transmiti amendamentele pe care le ai.

 6. marian says:

  primul si cel mai important amendament al meu este acela ca: persoanei cu handicap din nastere sa i-se ofere un statut special in lege.
  persoana cu handicap grav din nastere trebuie sa aiba un paragraf special in lege prin care sa fie diferentiata la nivel de venit cat si la statutul sau fata de persoana cu handicap dobandit care a muncit si are si alte venituri.
  aceasta diferentiere trebuie facuta si la nivel de indemnizatie in sensul ca indemnizatia persoanelor cu handicap grav din nastere trebuie sa fie mai mare decat indemnizatia persoanei cu handicap dobandit care are si alte venituri in afara indemnizatia de handicap.
  sunt persoane cu handicap grav din nastere care au handicap asociat de exemplu viziual grav si neuromotor grav. adica este si nevazator si in fotoliiu rulant nu poate merge.
  aceste persoane cu handicap grav asociat care nu poate se munceasca niciodata si are ca unic venit indemnizatia de handicap trebuie ajutata mai mult de lege si sa aive un statut special in lege fata de persoanele cu handicap dobandit care pana la dobandirea handicapului a putut munci si ca urmare au si alte venituri in afara de indemnizatia de handicap.
  trebuie sa eliminam aceasta confizie intre persoana cu handicap nativ care are un singur venit si cel cu handicap dobandit sau fals dobandit.
  de aceea amendamentul meu cel mai important este acela de a reusi sa facem diferentierea clara ferma intre cele doua categori.
  trebuie oferit un statut special in lege persoanelor cu handicap nativ asfel legea o sa ajute mai mult pe cei care au cu adevarat handicap si ar fi evitate confuziile si fraudele.
  la categoria persoanelor cu handicap dobandit sunt cel mai multe fraude cel mai multe false persoane cu handicaop si de aceea noi cei cu handicap sutem tarati abuziv la comisie.
  de asemenea cred ca este nevoie si de o prevedere asfel in cat persoanele cu handicap grav din nastere sa nu mai fie tarate pe la comisia de expertiza abuziv.
  de asemenea asistentului personal al persoanei cu handicap grav sa aiva si el un statut mai aparte pentru ca noi depindem de acel asistent personal.
  asistentrul personal pentru noi cei cu handicap este vital fara el noi cei cu handicap grav din nastere nu putem face nimic depidem de asistentul personal 24 din 24 de ore.
  am inteles ca in legea asistentei sociale articolul 3 din capitolul 4 al acestei legi prevede ca idemnizatia de handicap nu se mai acorda daca apartinatorul persoanei cu handicap depaseste un coantum pe membru de familie care urmeaza sa fie stabilit de sulfina barbu.
  acest lucru nu este in regula pentru ca persoana cu handicap grav din nastere este pus in dependenta juridica cu familia si asfel persoana cu handicap nativ nu este considerata libera in aceasta lege.
  aci este o mare ilegalitate o mare discriminare nu imi poti taia indemnizatia pentru ca apartinatorul depaseste acel plafon.
  daca eu am handicap din nastere de ce sa imi tai indemnizatia pe alte criterii decat cele medicale.va multumesc din inima pentru raspuns si pentru sprijinul acordat ar fi un lucru vital un lucru mare mare pentru noi cei cu handicap grav din nastere daca s-ar reusi distinctia intre persoana cu handicap nativ fata de cel dobandit.

Raspunde