Cristina-Ancuța POCORA

“Orasul de Floci”

29 October 2009 ·

                 

Aceste imagini reprezinta o zi speciala pentru Giurgeni (Ialomita).

Astazi a fost inaugurata baza arheologica de cercetare si expunere muzeala de la Orasul de Floci – Giurgeni (Ialomita) – un reper major de istorie ialomiteana.

6 Raspunsuri la ““Orasul de Floci””

 1. Hmm..destul de dubios numele :))

 2. Din acest Oras de Floci era de loc Tudora, mama lui Mihai Viteazul, pe numele adevarat Teodora Cantacuzino. Poate ca voi reusi sa ajung si acolo cu elevii mei de la cercul de istorie ,,Nemuritorii” din Colegiul Tehnic Media.

 3. @doilar
  nu e dubios. Desi in privinta originii toponimului Floci s/au formulat mai multe ipoteze, majoritatea istoricilor sunt de parere ca denumirea orasului provine de la comertul cu lana (floccus)practicat de oierii care vindeau lana in acest targ.
  Merita sa vizitezi locul! (cum mergi la Mare, pe drumul vechi, intre Tandarei si Giurgeni).

  @daniel
  Domnule profesor vreau sa particip si eu la acea vizita!
  Dupa cum se vede in una dintre fotografii, avem acolo si o sala de conferinte!

 4. Ma straduiesc sa merg cu elevii mei in locuri incarcate de istorie. Avem datoria de a ne cunoaste istoria, de a ne cinsti inaintasii, de a ne iubi meleagurile stramosesti. Cu ajutorul prietenului nostru Mihai Voicu am mers la conacul familiei Bratianu de la Florica, la Golesti si Curtea de Arges. Saptamana viitoare vom merge la Caldarusani, Snagov, Targoviste si Manastirea Dealu pe urmele voievozilor nostri. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom ajunge si in Orasul De Floci, apoi la Calugareni pe urmele lui Mihai Viteazul.

 5. @Daniel
  Sa pui in calendar si Giurgenii! Voi fi gazda!

Raspunde