Cristina-Ancuța POCORA

Orice vot neexprimat sau irosit pe un partid mic este un vot pentru PSD. Pe 25 mai, românii pot da semnalul că nu lasă țara pe mâna baronilor

20 May 2014 ·

Partidul Național Liberal face un apel la adresa tuturor cetățenilor să participe la votul din 25 mai pentru alegerile la Parlamentul European și să își folosească votul în mod rațional și util.

 

Pentru noi, românii, dreptul de a ne exprima liber este unul obținut după foarte multe sacrificii și avem obligația de a-l folosi cu răspundere.  Tocmai de aceea, avem cu toții responsabilitatea de a ne canaliza nemulțumirea față de anumite practici politice spre susținerea unor alternative.

Singurul vot de blam pe care oamenii de bună credință îl pot da este împotriva a ceea ce resping în viața politică din România, dar în același timp un vot pentru o altă opțiune politică. Numai implicați în viața publică, numai prin presiunea continuă a votului, românii ne vor determina pe toți cei care facem politică să schimbăm unele practici nocive.

Facem un apel ca alegerile din 25 mai să reprezinte nu doar alegerea europarlamentarilor care să ne reprezinte în Europa, dar și un semnal clar că românii nu au abandonat lupta, că țara nu este lăsată să se transforme într-o uriașă moșie a baronilor.

Un vot neexprimat sau un vot pentru un partid mic, care nu va trece pragul de 5%, este în fapt un vot pentru PSD. Absenteismul sau irosirea votului pe un partid care îl va pierde la redistribuire  va crește scorul principalului partid care în continuare câștigă alegerile pe spatele celor defavorizați, a celor asistați social, ale căror voturi sunt mai ușor de strâns.

România este însă a celor care muncesc, a celor care își plătesc taxele, a celor care creează, a adevăratelor elite. Facem un apel în acest sens ca toți cetățenii de bună credință să participe la vot și să aleagă un partid care este deja consacrat politic, un partid care are șansele unui scor suficient de mare pentru a se opune baronizării țării.

Noi, liberalii, facem un apel pentru echilibrarea scenei politice. Am văzut în trecut cât rău a adus României ascensiunea unui singur partid. Mentalitatea partidului-stat trebuie să fie eliminată odată pentru totdeauna. Ne dorim ca 2014 să fie anul în care românii își dovedesc forța și în care cei care decid soarta țării sunt oamenii de bună credință, cinstiți și cu inițiativă.

Noi, liberalii, nu ne-am ascuns niciodată de români în spatele altor formațiuni sau a altor sigle și ne-am asumat toate deciziile. Pe 25 mai, venim în fața oamenilor pregătiți, le cerem votul pentru o echipă de candidați serioși, pentru Manifestul pentru PE – Prosperitate Națiune Libertate, corelat programului economic ”Economia liberală. Prin noi înșine”. Noi, liberalii, le propunem românilor un proiect integrat, un proiect de durată, un proiect de țară și un tandem care să garanteze punerea lui în aplicare: Crin Antonescu – președinte, Klaus Iohannis – premier.

5 Raspunsuri la “Orice vot neexprimat sau irosit pe un partid mic este un vot pentru PSD. Pe 25 mai, românii pot da semnalul că nu lasă țara pe mâna baronilor”

 1. loredana butean says:

  Partidele mici sunt slab cotate în sondajele de opinie, astfel că este foarte ridicat riscul de a nu atinge pragul de 5% impus de lege pentru a-și putea trimite reprezentanți în PE.
  Voturile date pentru aceste partide vor fi redistribuite și vor ajunge, în primul rând, către partidul cu cel mai mare număr de voturi și clasat pe primul loc în opțiuni, iar acel partid este PSD.
  Este extrem de important ca oamenii de bună credință și cu convingeri de dreapta să înțeleagă că un vot dat acestor formațiuni este un vot dat PSD-ului.

 2. mariana spinu says:

  Românii au putut asista în direct la unul dintre cele mai ridicole, penibile şi ruşinoase momente din istoria politicii din România: acela în care un prim-ministru fură de-a dreptul şi în văzul a milioane de români munca istovitoare a unor tinere sportive şi medaliile câştigate pentru România pentru a face o campanie dezgustătoare candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare.

 3. mariana spinu says:

  Este din ce în ce mai evident că PSD lucrează la un proiect faraonic pentru Ponta și duce țara spre dezastru și distrugere. Pe social-democrați nu-i interesează România, îi interesează doar cum să-l facă pe Ponta președinte şi să acapareze toată PUTEREA!

 4. Daniel Stroe says:

  PSD nu are intenții de modernizare a României, ci în mod evident, o dorință aprigă de redeveni partidul-stat care a făcut atata rău țării noastre!!!

 5. alonso says:

  crin spune ca partidul obtinut din fuziunea pnl si pdl sa se numeasca pnl. bine, atunci faceti o concesie pdl-ului: sa fie culoare portocalie. pnl , cu sigla sageata, dar culoarea portocalie pe fundal si alb la contur.

Raspunde