Cristina-Ancuța POCORA

Păduchii şi râia – marcă a guvernului Boc

25 January 2011 ·

Dintre evenimentele zilei mi-a atras atenţia o ştire, în mod deosebit. Este vorba de faptul că aproape 1.500 de elevi din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite boli, printre care şi 257 cazuri de pediculoză şi două de scabie, la triajul epidemiologic efectuat, în perioada 6-19 ianuarie, când au fost examinaţi peste 91.000 de preşcolari şi elevi. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a informat, printr-un comunicat remis Agerpres, că triajul epidemiologic a fost efectuat în 501 de creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli şi licee. Pe scurt, au fost depistate 856 cazuri de angine, 50 de varicelă, unul de hepatită virală tipul A, un caz de meningită, 257 de copii aveau păduchi, doi râie şi 66 micoze, iar alţi 244 au fost depistaţi cu alte boli infecţioase.

Cifrele sunt dezarmante. Asta e consecinţa vieţii pe care o duc românii, a sărăciei la care au fost împinşi de Băsescu şi Boc.

Conform stratisticilor suntem în coada clasamentului Europei în privinţa consumului de săpun. La care adaug acum, ca urmare a politicilor guvernamentale portocalii, faptul că din ce în ce mai multe familii renunţă să mai cumpere detergent şi produsele necesare pentru igienă şi fac economie la consumul de apă. Toate afecţiunile enunţate mai sus sunt consecinţa lipsei igienei elementare.

În loc să investim în programe de educare a părinţilor şi copiilor în privinţa igienei personale, guvernanţii risipesc banii pe proiecte fanteziste (http://www.ziare.com/stiri/spitale/efectele-zgomotului-urban-mai-importante-pentru-ms-decat-infectiile-intraspitalicesti-1070916).

Păduchii şi râia sunt dovezi ale sărăciei, marcă a statelor subdezvoltate. Aceasta este consecinţa politicilor de reformare a statului, promovate de Băsescu şi Boc. Dacă nu suntem în stare să ne asigurăm, ca naţie, igiena primară şi un coş decent alimentar (dar acesta e un alt subiect), atunci ce motive avem să credem că vom putea răzbi, pentru o viaţă mai bună, în diverse domenii? Cazurile de succes ale copiilor şi tinerilor la olimpiadele internaţionale, la competiţiile sportive, ori în diverse domenii profesionale au început deja să devină accidente.

3 Raspunsuri la “Păduchii şi râia – marcă a guvernului Boc”

  1. gabryela says:

    D-na Pocora va rog intrati pe acest link sa vedeti ce fac tampitii din primaria Petrila/Hd,cu salariile asistentilor persoanelor cu handicap grav si indemnizatiile acestora http://www.zvj.ro/node/7161#comment-16905a.
    Ce vom face noi asistentii daca nu se remediaza acest lucru?Aveti la Petrila un viceprimar PNL care nu cred ca v-a face nimic caci este aliat cu primarul PDL!

  2. Voi intreba la minister despre aceasta situatie.

  3. gabryela says:

    Astept cu nerabdare raspunsul dvs,pt.ca cei din primarie de la asistenta sociala zic ca nu-i adevarat.Au zis ca nu au bani sa dea salariile decat pana in iulie si apoi intram in somaj si persoana pe care o ingrijim o trece pe indemnizatie.

Raspunde