Cristina-Ancuța POCORA

Parlamentarii PD-L Tudor Panțuru și Tinel Gheorghe – groparii României

17 June 2010 ·

Astazi le-am oferit, prin intermediul mass-media, colegilor parlamentari ai PD-L din Ialomița, senatorul Tudor Panțuru și deputatul Tinel Gheorghe, diplome de „Gropari ai României” pentru că au votat împotriva moțiunii de cenzură. Luni, vor primi aceste diplome la Grup.

Parlamentarii PD-L de Ialomița au pus interesul de partid înaintea interesului cetățenilor care i-au ales să-i reprezinte.

Au spus DA tăierii drastice a pensiilor, salariilor, alocațiilor pentru copii.

Au spus DA înfometării oamenilor, condamnării populației la subnutriție, la abandon școlar, condamnării persoanelor aflate în suferință la incapacitatea de a mai spera la ziua de mâine.

Au spus DA condamnării la moarte pensionarilor care nu-și vor mai putea cumpăra medicamentele necesare supraviețuirii.

Au spus DA aruncării efective în stradă a familiilor care nu-și vor mai putea plăti întreținerea.

Au spus DA condamnării la analfabetism a copiilor care nu vor avea cu ce să se ducă la școală.

Au spus DA perpetuării dezastrului din unitățile spitalicești unde oamenii vor muri din cauza lipsei medicamentelor și a lipsei personalului calificat care ia calea străinătății.

Pe scurt, senatorul PD-L Tudor Panțuru și deputatul PD-L Tinel Gheorghe, alături de colegii lor de partid, au săpat groapa democrației în România, au săpat groapa bunăstării, a drepturilor și libertăților cetățenești, a micilor întreprinzători, au săpat, practic, oricât de cinic ar suna, groapa fiecărui român care va fi afectat de tăierile pensiilor, salariilor, alocațiilor. Și toate acestea pentru că incompetența, minciuna, cinismul și demagogia se lăfăie la Palatul Victoria.

Lipsa de democrație care se manifestă din ce în ce mai puternic sub bagheta președintelui Traian Băsescu generează și va genera și mai acut foame. Și asta pentru că se taie pensii, se taie salarii, se taie tot ce se poate tăia, mai puțin veniturile clientelei partidului-stat. Venituri uriașe despre care auzim la televizor, citim în presă zi de zi, vânturate de colo colo în numele unor proiecte ce au drept scop doar satisfacerea clientelei PD-L. Guvernul Băsescu condamnă țara la dezastru, punând în pericol siguranța alimentară a populației, duce la îmbătrânirea țării, îngrădește drepturi și libertăți ca plată a incompetenței guvernamentale.

4 Raspunsuri la “Parlamentarii PD-L Tudor Panțuru și Tinel Gheorghe – groparii României”

 1. 😀
  Forfecuţe, diplome, scos ochii cu cartela de vot, alte biluţe în urnele de vot, votul cu biluţele la vedere, panouri cu poze… Mă uit la ce se întâmplă în Camera Deputaţilor şi, dacă mijesc uşor ochii, parcă văd nişte copii de grădiniţă. Mă amuz numai în aparenţă, pentru că nu prea îmi vine să râd ştiind că sunt condus de oameni cu comportament copilăresc. Cum i-ar fi stat lui Maniu sau lui Brătianu să voteze cu bilele la vedere?

 2. vremurile se schimba, adversarii devin mutanti, instrumentele se schimba, important este ca telurile sa ramana corecte si nobile.

 3. Stimată doamnă,
  O ţară cu liderii agitaţi, nesiguri şi certăreţi va fi întotdeauna o ţară cu o populaţie agitată, nesigură şi certăreaţă, dar şi săracă. Cu cât cei care ne conduc sunt mai educaţi, mai binevoitori, mai calmi, mai eleganţi în exprimare şi în gesturi, cu atât şi poporul se va adapta la aceste valori.

  “A fi un lider al acestei ţări” poate nu pune o presiune atât de mare ca “a fi lider al Germaniei, Franţei, Angliei”… Cert este însă că diferenţele dintre “ei” şi “noi” nu pot fi în altă parte decât în zona liderilor. Cu o clasă politică la fel de profesionistă şi educată ca a lor, România chiar ar putea fi social şi economic apropiată de marile puteri şi nu alături de ţările bananiere prin clasamentele mondiale. Din păcate eu nu sesizez nici un efort din partea politicienilor români să aibă o atitudine, o prestanţă şi o expertiză ca cea a colegelor noastre europene ceva mai fericite…

  Din punctul de vedere al băşcăliei, al pamfletului, al creaţiei satirice… sigur, e haios. Din punctul de vedere al beneficiilor naţionale aceste hăhăituri au aceiaşi natură ca şi ale preşedintelui… sunt nepotrivite situaţiei. Oamenii vor fi suferinzi fizic, fără mâncare, căldură, medicamente şi siguranţa că vor mai avea un acoperiş deasupra capului… diplomele, forfecuţele, spectacolul din Parlament este nepotrivit pentru că nu face decât să adauge gaz pe foc.
  În locul parlamentarii PSD şi PNL, eu m-aş comporta cu extremă eleganţă, stăpânire de sine, cu un aer senioral chiar… şi tocmai aşa se va vedea care este croit pentru a face politică şi care este simplu golănaş. Decăderea gestului şi limbajul nu face altceva decât şi mai multă agitaţie într-o politică care deja a ajuns la nivelul cel mai de jos din istoria României.

 4. Gabi says:

  Amuzanta idee….:)))
  Senatorul PD-L Tudor Panțuru și deputatul PD-L Tinel Gheorghe era de asteptat sa voteze asa ….sunt curioasa ce parere au cei care i.au votat ….cred ca sunt mandrii de ce au ales pe colegiul lor….acum nu ar trebui sa se planga ca le taie pensia, salariul , indemnizatia ….sa ii voteze si data viitoare ca uite ce lucruri marete au facut …!!!!!!!!

Raspunde