Cristina-Ancuța POCORA

PASAPOARTE BIOMETRICE?

12 March 2009 ·

O tema de mare actualitate in aceasta perioada este aceea a “pasapoartelor biometrice”. legea s-a dezbatut la Senat si urmeaza sa vina in dezbatere la Camera Deputatilor. Deja am primit doua e-mail-uri pe aceasta tema.  Va ascult argumentele pro sau contra legii!

1. From: MARIA GHEORGHE

Sent: J 12.03.2009 14:58
To: Tinel Gheorghe; Marian Neacsu; [email protected]; Cristina Ancuta Pocora; Dan-Mircea Popescu
Subject:

SUNTETI ALESII NOSTRI SI REPREZENTATI INTERESELE POPORULUI ASA CA AVETI OBLIGATIA MORALA DE A TINE CONT DE VOINTA POPORULUI  . NU   VREM   DOCUMENTE       ELECTRONICE    VREM SA  SE   FACA REFERENDUM   NU   VREM   SA   NE   FIE   INCALCATE   DREPTURILE CONSTITUTIONALE

2. From: LOREDANA GHEORGHE

Sent: J 12.03.2009 13:37
To: Tinel Gheorghe; Marian Neacsu; [email protected]; Cristina Ancuta Pocora; Dan-Mircea Popescu
Subject: NU VREM ACTE ELECTRONICE

DOMNILOR DEPUTATI    INTRUCAT NU NE SIMTIM LIBERI IN ACEASTA TARA , VA RUGAM SA TINETI CONT DE OPINIA POPORULUI ROMAN SI SA NU HOTARATI IN LOCUL NOSTRU  APROBAND LEGEA DOCUMENTELOR ELECTRONICE    SUNTETI ALESII NOSTRI  SI REPREZENTATI INTERESELE POPORULUI     NOI VREM REFERENDUM  NE SUNT INCALCATE DREPTURILE CONSTITUTIONALE  . NU DORIM  DOCUMENTE ELECTRONICE  SI NU NI LE DATI CU FORTA   MULTUMIM SI NU NE DEZAMAGITI

13 Raspunsuri la “PASAPOARTE BIOMETRICE?”

 1. argumente pro pe scurt:
  – e reglementare europeana obligatorie
  – e conditie pentru eliminarea vizelor de catre SUA
  – e conditie pentru aderare la spatiul Schengen
  si niste extrase despre legislatia europeana:
  In ianuarie a fost adoptat in Parlamentul European raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului privind standardele pentru elementele de securitate și elementele biometrice integrate în pașapoarte și în documente de călătorie emise de statele membre. Raportul a avut aproximativ 540 de voturi pentru si aproximativ 50 impotriva .
  In Comunicarea din 2008 privind gestionarea frontierelor externe Comisia spune: Un dispozitiv, porti automate, ar „citi” datele biometrice cuprinse în documentele de călătorie sau stocate într-un sistem sau o bază de date şi le-ar compara cu datele biometrice ale călătorului. Trebuie subliniat, de asemenea, faptul că cetăţenii UE şi alte persoane care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în cadrul Comunităţii ar putea beneficia de porţile automate la trecerea frontierei externe a UE. În cadrul juridic actual, controalele la frontiere pot fi automate pentru cetăţenii UE care posedă deja un paşaport electronic. Statele membre au început să emită paşapoarte biometrice care conţin imaginea facială digitală a posesorului încă din august 2006, urmând ca începând cu 28 iunie 2009 să elibereze paşapoarte care conţin şi amprentele acestuia. Introducerea elementelor biometrice în paşapoarte s-ar putea finaliza până la sfârşitul anului 2016 pentru un element de identificare biometrică şi până în 2019, cel mai târziu, pentru două asemenea elemente (presupunând o perioadă maximă de valabilitate a paşapoartelor de 10 ani).

 2. am primit inca doua e-mail-uri:

  From: Andreea Gheorghe [mailto:[email protected]]
  Sent: J 12.03.2009 21:56
  To: Tinel Gheorghe; Marian Neacsu; [email protected]; Cristina Ancuta Pocora; Dan-Mircea Popescu; Viorel Arion; [email protected]; Iosif Veniamin Blaga; Gheorghe Firczak; Monica Maria Iacob; Laurentiu Nistor; [email protected]; Cornel-Cristian Resmerita; Ioan Timis; Radu Bogdan Timpau; [email protected]; Istvan Antal; [email protected]; Mircea Dusa; [email protected]; Hunor Kelemen; Attila Korodi; Arpad Pal; [email protected]; Constantin Severus Militaru; [email protected]; [email protected]; Dan Ilie Morega; [email protected]; Victor Ponta; Vasile Popeanga; Cosmin Mihai Popescu; Mugurel Surupaceanu; [email protected]; Victor Boiangiu; [email protected]; Daniel Chitoiu; Dan Pasat; [email protected]; Madalin-Stefan Voicu; Carmen Axenie; [email protected]; Mihail Boldea; [email protected]; Liviu Bogdan Ciuca; Victor Paul Dobre; Dan Nica; Nicolae Paun; Florin Costin Paslaru; Lucretia Rosca; Viorel Stefan; Mircea Nicu Toader; [email protected]; Gabriel Dragos Zisopol
  Subject: Documentele electronice

  Ma numesc Andreea Gheorghe, studenta la sociologie. Ma declar socata de faptul ca la nivel oficial deciziile luate in numele poporului si care ar trebui sa reflecte dorintele si credintele acestuia tradeaza un totalitarism mascat, prin incompatibilitatea vizibila dintre ceea ce propun si voteaza alesii nostri in calitate de reprezentanti ai romanilor si dorintele, optiunile cetatenilor. V-as ruga sa va faceti datoria, sa respectati democratia(care, etimologic, este puterea in mainile poporului) si sa va aratati interesati de ceea ce romanii au de spus. Asteptam cu interes un referendum.

  From: radu ionescu [mailto:[email protected]]
  Sent: J 12.03.2009 18:26
  To: Tinel Gheorghe; Marian Neacsu; [email protected]; Cristina Ancuta Pocora; Dan-Mircea Popescu
  Subject:

  NU DORIM DOCUMENTE ELECTRONICE PASAPORT PERMIS BULETIN SI TI NETI CONT DE CEEA CE VREA POPORUL ROMAN NU HOTARATI IN LOCUL NOSTRU

 3. bacau says:

  sunt prima oara pe blogul tau. te rog sa propui la PNL sa se faca o rocada intre tine si Romeo Stavarache. vii primar la Bacau, iar romica sa se duca unde vede cu ochii. Ce zici?

 4. Tare propunerea! E o treaba tare serioasa sa fii primarului unui oras precum Bacaul. Eu stiu ca PNL Bacau este o organizatie puternica cu oameni deosebiti.

  Sper sa ne reintalnim!

 5. bacau says:

  Mi-ar placea sa ne intalnim, sincer. Esti o femeie frumoasa si desteapta. Din pacate, eu sunt apolitic daca asta e motivatia intalnirii noastre. daca insa gasim alta…de ce nu?

 6. mihaela says:

  Fraților creștini, cei care ați mai rămas creştini până în ziua de astăzi, şi doriţi să muriţi tot aşa cum v-aţi născut, adică ortodocsi . Iată că am ajuns să trăim şi aceste vremuri, atât de tulburi, în care ne este ameninţată identitatea noastră de popor ortodox-creştin, ne este ameninţată istoria, prezentul dar şi viitorul nostru ca naţiune, şi ce este mai grav, ne este furată libertatea noastră de a crede în singurul Dumnezeu adevărat. Şi zic aici libertatea de a crede în Hristos, pentru că iată, cum de ceva timp încoace, prin tot felul de născociri drăceşti, ni se fură ceea ce are ţara noastră mai sfânt, adică credinţa cea dreaptă. Credinţa pe care am dobandit-o de la Sfântul Apostol Andrei şi, care de-a lungul vremurilor a fost apărată de către românii care şi-au jertfit tot: casă, prieteni, rude, avuţii, soţie, mamă, tată, copii, la urmă şi viaţa lor şi-au dat-o, pentru ca astăzi, noi să putem păstra acest mare dar, pe care îl avem de Sus, adică darul de a păstra şi de a trăi credinţa cea adevarată. Dar astăzi, la vreme de cumpănă, când ecumenismul nici bine nu şi-a arătat colţii, iată că satana, prin slujitorii lui de pe pământ, vrea să subjuge acest popor, şi această naţiune printr-o lovitură dată direct în sânul Bisericii noastre mame, adică obligandu-ne pe toţi laolaltă, mireni sau clerici, să primim aceste însemne diavoleşti, mai precis buletinele si paşapoartele biometrice. Trebuie să ştiţi, dragi creştini, că acestea nu sunt altceva decât premergătoare însemnarii cu pecetea lui Antihrist. Prin primirea lor nu facem altceva decât aceea că ne lepădăm de credinţă şi de Hristos.
  Mărturisesc că deşi sunt foarte tânăr, nu credem vreodată că voi ajunge să trăiesc aceste vremuri, dar iată că am rămas uimit de repeziciunea care a luat-o această drăcească încercare, de a pune sub talpa satanei pe toţi fii şi pe toate ficele acestui popor crestin-ortodox. A venit vremea când mântuirea sufletelor noastre stă în a marturisi dreapta credinţă. Desigur că nu este un lucru uşor a face aceasta, pentru că cei care vor încerca sa o facă, vor ramane fară servici, fară casă, fară anumite funcţii, sau vor fi chiar băgaţi la închisoare. Cât despre oamenii bisericii, le va fi mult mai greu, pentru că riscă şi aceştia dacă vor îndrăzni să deschidă gura, să fie caterisiţi, fugăriţi, riscând chiar vieţile întregii familii. Dar să nu vă speriaţi, iubiţi creştini, de toate acestea, pentru că mărturisirea credinţei şi apărarea ei, trebuie făcută, la fel cum Stefan cel Mare şi Sfânt a facut-o cu sabia în mană. Noi să mergem în faţa slujitorilor satanei, cu sabia duhului şi de este cu putinţă în faţa morţii cu bucuria vredniciei de a fi creştini. Căci, unde este mărturisită credinţa şi adevărul mai tare, dacă nu în faţa morţii. Şi gândiţi-vă la acei creştini adevărati, care au avut acest curaj şi care în faţa ororilor comuniste au susţinut sus şi tare ca sunt creştini şi cred în Hristos. Au fost ţinuţi în frig şi flămânzi, bătuţi şi torturaţi, în fel şi fel de chipuri, dispreţuiti de oameni, dar iubiţi de Dumnezeu, au avut curajul să spună în faţa comunistilor: Cred intr-unul Dumnezeu, Făcătorul cerului şi a pământului, a tuturor celor văzute şi nevăzute…şi ştiţi de ce? Am să vă spun: pentru că erau creştini. Să luăm şi să urmăm exemplul lor, să nu ne fie teamă că aşa suntem noi, creştinii, fii ai jertfei şi ai durerii. Să ne jertfim aşadar viaţa noastră, de va fi nevoie, apărându-ne ţara şi credinţa, pe care cu atâta durere, înaintaşii noştri ne-au lasat-o. Să nu ne punem nădejdea în oameni, ci în singurul şi Bunul Dumnezeu. Să nu ne gândim că vom rămâne fără case, maşini, bani, sau că familia nu va avea ce mânca. Aduceţi-vă aminte ce a făcut Dumnezeu în pustie cu poporul lui Isdrael, când le-a dat să mănânce mană cerească, şi hrană cerească a mâncat omul. Puneţi-vă credinţa doar în voia lui Hristos şi nu numai atât, pentru că nu este deajuns să îndepliniţi cu toţii voia Lui. Apăraţi-vă fraţilor, ceea ce aţi primit de la Dumnezeu, prin jertfa Mântuitorului pe cruce, adică bucuria de a fi creştin, pentru că atunci pe Cruce, a început să se nască ortodoxia şi până în ziua de astăzi, prin jertfă şi durere s-a ţinut, şi tot aşa se va sfârşi ortodoxia, prin jertfelnicie. Chiar dacă vor rămâne foarte puţin fii ai adevărului, care vor avea curajul să mărturisească pe faţa dreapta credinţă, ortodoxia tot aşa se va sfârşi, cum a şi început.
  Să luăm aminte deci la sfatul părinţilor noştrii duhovniceşti, cum sunt cei din Sfântul Munte Athos, cei din ţara noastră, să luăm foarte în serios semnalul de alarmă tras de părintele Iustin Pârvu de la Petru-Vodă, şi să ne unim toţi câţi avem în noi suflare românescă, să ne unim toţi care prin faptele noastre, slujim aceluiaşi Dumnezeu, să ne unim toţi cei care avem acelaşi ţel, adică mântuirea sufletelor noastre, toţi aceia care suntem chemaţi de Tatăl nostru cel Ceresc, să ne împărtaşim cu Preasfântul Sânge şi Trup al Mântuitorului şi Dumnezeului nostru, Iisus Hristos, din acelaşi Sfânt Potir, toţi care suntem sub acoperişul aceleiaşi Biserici mamă, să ne unim dar, pentru că doar uniţi fiind voia noastră se va auzi mai tare, până la Bruxelle, să audă şi să cadă întreaga omenire, ca fii aceste ţari nu au murit şi nu vor ca ţara şi credinţa lor să moară. Să-şi aducă aminte lumea toată şi satana, că încă clopotul de la Putna ne aduce aminte că Sfântul Voievod Stefan cel Mare este aici, lângă noi, şi noi nu-l vom face de râs, şi nu vom da de bună voie, ceea ce el a apărat cu sabia în mână, adică ţara asta sfântă şi credinţa noastra ortodoxa. Dar fraţilor, durerea cea mare, devine şi mai mare, chiar şi sfâşietoare, atunci când auzim chiar de la preoţii bisericii şi ierarhii noştrii că ceea ce ni se pregăteşte acum, nu este atât de periculos, având chiar cuvinte de ceartă şi respingere pentru cei care au curajul să mărturisească că buletinele şi paşapoartele biometrice sunt o ameinţare la libertatea omlui şi la dreptul sau de a fi liber în credinţa cea adevarată. Dar de ce, tocmai nouă românilor ni se face acesta? De ce cei din Europa nu au primit aceste documente, de ce să fim noi prima ţară sau a doua din UE, care să avem aceste documente? Ştiţi de ce? Pentru că noi suntem creştini, şi nu orice fel de creştini, ci dintre cei adevaraţi, şi cred că suntem cea mai puternică piedică împotriva instaurării imperiului lui Antihrist. Nu fraţilor, vremea rugăciunii, a postului aspru, a privegherilor şi a mărturisirii abia a început, dar trebuie să fim uniţi câti mai mulţi. Şi un cuvânt foarte puternic au aici de spus tinerii noştrii creştini, pentru că se vede că bisericile noastre sunt pline de tineret. Desigur avem şi tineri foarte evlavioşi care au o credinţă puternică, bazată pe adevar şi care uniţi într-un singur scop, pot spune sus şi tare că noi suntem creştini şi nu avem nevoie de asemenea documente. Să plângem mult în faţa icoanei Mântuitorului, şi a Maicii Domnului, şi să ne rugăm dar cu lacrimi, din adâncul inimii noastre, ca Milostivul Dumnezeu să păzească pe cei ce iubesc podoaba casei Sale şi chiar dacă Domnul va îngădui să se întample, să nu uitam că trebuie să se întample toate acestea, şi atunci să avem mai multă îndrăzneală şi curaj, pentru a ne putea învrednici de ceea ce nu suntem vrednici, adică de Împărăţia Cerurilor şi viaţă veşnică, Amin!

 7. Sunt de acord cu aceste pasapoarte,de curand s-au facut si in italia,e corect pt. ca numai asa pe unde vom trece,ne vom putea deosebi de infractori,nu este corect ca intraga natiune sa fie considerata,ca un popor de infractori si ..etc.Aceste pasapoarte vor contine toate datele personale,inclusiv antecedentele penale.Cred ca este cea mai buna idee pana in prezent,impotriva combaterii infractiunilor,coruptiei….Eu locuiesc in Italia de 7 ani,siva pot spune ca de cand Romania a intrat in Comunitatea Europeana,imaginea romanilor si a Romaniei s-a distrus,deoarece au venit in Italia toti infractori,s-au persoane care au crezut ca Italia este ca si America,ceea ce nu este adevarat.Ori traiesc chinuiti ori fura,ori am vazut fete prin night club-uri,sau care se prostituiesc,ca sa aiba ce sa manance.Este groaznic,infricosator dar si foarte trist,si asa suntem aratati cu degetul.Numai o minune va putea sterge imaginea gresita despre noi romanii,creata de aceste personaje.Pentru ca noi suntem,mult mai destepti si mai cu carte,scoala decat italienii,care cand aud ca vorbesti limba engleza,pt. ei e ceva imposibil,ca un miracol.Sper ca Bunul D-ZEU sa ne vegheze mai mult,sa ne ajute si sa ne indrumeze catre Calea corecta,si a Adevarului,sinceritatii……MULTUMESC!!

 8. Români, treziŃi-vă!
  REFERENDUM NAłIONAL : SĂ SPUNEM NU ACTELOR ELECTRONICE SAU CU CIP !
  Cipul biometric este un circuit electric de câŃiva milimetri sau mai nou de aprox. 0,4mm (foarte greu de observat cu ochiul liber).
  Aceste cipuri înmagazinează si transmit informaŃi prin unde radio către un aparat de citit. InformaŃiile conŃinute de cipuri pot fi
  transmise pe o rază de 100m, fără ca purtătorul să-si dea seama si fără acordul lui. Cipurile avansate pot înregistra si sunetele din
  jur. Pe lângă informaŃiile personale, imaginea facială, amprente etc., cipul poate înregistra si transmite tot ceea ce faci tu în
  fiecare clipă : ce vorbesti si cu cine, unde te afli si ce faci, ce faci acasă, ce discuŃii porŃi în familie, cu soŃia, cu soŃul, cu copiii, cu
  prietenii, adică vei fi urmărit în tot ceea ce înseamnă viaŃă privată, viaŃă intimă. Cipul este turnătorul sau spionul celui ce îl posedă.
  Toate informaŃiile posesorilor de cip-uri biometrice din întreaga lume sunt transmise unui computer ultra-performant ce se află la
  Bruxelles si căruia i s-a dat numele de „The Beast” sau în traducere „Fiara”.
  Cuviosul Paisie Aghioritul (1924-1994) avertiza lumea încă din anul 1987, spunând: ”Vor urmări si vor fi urmăriŃi. Li se va
  controla astfel prin computer toată viaŃa lor : ce spun, ce fac, totul. Vezi la ce fel de dictatură s-a gândit diavolul! La Bruxelles au o
  clădire întreagă cu 666, în care-si adăpostesc computerul. Acest computer poate controla miliarde de oameni – sunt 6 miliarde toată
  lumea. Toate le vor fi cunoscute printr-o răsucire de buton. Unii europeni s-au împotrivit, deoarece se tem de dictatura mondială. Noi,
  ortodocsii, ne împotrivim, pentru că nu-l vrem pe Antihrist si, fireste, nici dictatura lui.”
  Aceast computer, „Fiara”, are menirea să îndosarieze toŃi oamenii. Fiecare om va avea dosarul lui cu un număr de ordine, iar
  numărul dosarului este CNP-ul, adică Codul Numeric Personal al fiecăruia, cod format din numere, iar nu din nume, deoarece
  computerele operează cu cifre, acesta este limbajul lor, asa funcŃionează ele. De aceea noul nume al fiecărui om va fi un număr.
  Numai Dumnezeu are puterea să dea nume, El din început a dat nume zidirii Sale (Facerea 1;5 si 2;19,20) si El a spus „Eu
  sunt Alfa si Omega, începutul si sfârsitul” (Apoc. 22;13) – căci literele formează nume si cuvinte, „si Cuvântul trup s-a făcut si sa
  sălăsluit întru noi”(Ioan 1;14), iar Antihrist număr va lua si se va sălăslui între noi (Apoc. 13-17,18). De aceea noul guvern mondial
  va purta numele lui care este un număr – 666. Si va pecetlui totul cu acest număr pentru a arăta că ale lui sunt toate si el e stăpînul.
  Vedem că numărul lui este pe produsele alimentare, de uz casnic, pe cărŃi, pe haine, pe orice tip de marfă, pe vaci, pe oi si alte
  animale, însă i-a mai rămas un lucru nepecetluit – omul.
  Sclavilor din vechime li se făceau un semn pe corp cu fierul înrosit sau o gaură în ureche de către stăpânii lor pentru a se
  deosebii de oamenii liberi si pentru a cunoaste toŃi că au un stăpân. „În unele Ńări ale lumii, unde nu a fost opusă rezistenŃă, deja a
  fost aplicată o însemnare cu raze laser pe frunte sau pe mână, pentru că astfel poate fi realizat controlul despre care scrie în
  Apocalipsă: „încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul (Apoc. 13:17).”-Cuviosul Paisie Aghioritul.
  Pecetluirea omului la nivel mondial se face prin două metode: prin cip sau prin însemnarea cu raze laser pe frunte sau pe
  mână a codului de bare unic fiecărui om.
  În ÎmpărăŃia Cerului, Dumnezeu a scris numele oamenilor într-o Carte a VieŃii (Apoc. 3:5), iar în împărăŃia acestei lumii diavolul
  a deschis o altă „carte a vieŃii” în care vrea să-i înscrie pe toŃi oamenii. Dar deoarece omul figurează deja cu numele într-o Carte, el
  caută să-i dea omului drept nume un număr cu care să fie înscris în „cartea” lui. Această „carte” a diavolului este computerul ultraperformant
  – „Fiara”. Odată ce accepŃi să fii scris în „cartea” lui, te va sterge Dumnezeu din Cartea VieŃii deoarece nu poŃi „sluji la doi
  domni si lui Dumnezeu si lui mamona” (Mt. 6 : 24). – deci, omul când va semna că primeste aceste acte cu cip îsi va da acordul că
  de bună voie vrea să fie înscris în „cartea” „stăpânitorului acestei lumi”, adică diavolului – Antihrist si se va lepăda de Dumnezeu.
  Pr. Arhim. Iustin Pârvu: „Românilor li se cere să-si pună pe pasapoarte, permisele auto, buletine si orice alt act personal cipul.Asadar noi nu le dorim sa nu ni se dea fortat cine doreste sa ia asa ceva n-avem nimic cu ei dar tineti cont si de cei peste 400000 romani care pana acum au spus nu acestor acte va multumesc si sper ca veti avea in vedere ca pe scaunul pe care stati dvs au stat voievozi crestini care au pus pe primul loc credinta de 2000 de ani a acestui popor

 9. draga izabela, imi permit pe blogul d-nei deputat sa fac un scurt comentariu as vrea sa-ti spun ca esti de acord cu pasapoarte biometrice intrucat nu esti informata despre pericolul acestora ,vezi doar partea buna a lucrurilor si nu vezi marile pericole de aceea ti-as recomanda sa cauti pe google documentarul NATIUNE SUSPECTA, INGERUL DIGITAL DESPRE NOUA ORDINE MONDIALA DESPRE MASONERIE SI SCOPUL EI si atunci cand vei vedea ca nu mai esti un om liber ca ti se poate fura identitatea f usor , ca poti deveni terorist fara sa fii vreodata nu cred ca ti-ar mai conveni aceste acte care culmineaza cu implantarea cipului in corpul uman implinindu-se astfel ceea ce este scris in apocalipsa.Si nu pasaportul ma ingrijoreaza pe mine ca n-am avut niciodata dar ce facem cu buletinele de identitate ca aici nu avem cum sa optam .Nu asta rezolva problema romanilor din italia

 10. camian says:

  Traiesc in strainatate de mai mult timp si am venit in contact cu acest sistem. Pot sa spun ca se creeaza un alt nivel de constiinta si ca am intalnit un numar semnificativ de oameni DEMONIZATI, in scoli, spitale, acolo unde te-ai astepta sa primesti invatatura si asistenta. Nu pot spune cu siguranta ca au acceptat pecetluirea, dar ei traiesc dupa regula animalica unde cel mai tare supravietuieste. Cel mai tare inseamna cel care are informatia personala despre celalat, lucru usor de realizat astazi prin monitorizarea comunicarilor pe Internet, telefoniei. Deci pot spune ca un regim al terorii este deja instituit, iar acesti oameni sunt primii sclavi ai lui. Romania a avut partede un regim totalitar si din pacate istoria noastra moderna s-a facut cu sfori trase de afara, cu ajutorul cozilor de topor de la noi. Este timpul sa ne trezim din iluzii si sa nu repetam greselile trecutului.

 11. cool pics

 12. Acest pasaport nu ne avantajeaza cu nimic. Si pretul este mai mare si durata de valabilitate mai mica.

 13. deci e clar… se vede pe monitoru liber

Raspunde