Cristina-Ancuța POCORA

PD ataca natalitatea!

29 November 2010 ·

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, este sustinut de PDL in decizia de reducere a concediului de crestere a copilului, a declarat, luni, dupa sedinta conducerii centrale a PDL, vicepresedintele Cristian Boureanu, care a precizat ca mamele care se vor intoarce la munca, dupa 12 luni, vor primi in plus la salariu 500 lei net, relateaza Agerpres.

Inca o masura aberanta a Guvernului Boc si a clicii pedeliste. Concluzia este ca mamele vor fi luate de langa copiii lor mult mai devreme decat ar fi cazul. In plus, de la un an de zile, cu cine va sta copilul? Caci in ziua de astazi, cu salariile diminuate considerabil, cu criza de pe piata muncii si cu nici o speranta de imbunatatire a nivelului de trai, va fi foarte greu ca o mama sa-si pastreze slujba si sa-si creasca cum trebuie copilul. Consecinta e dezastruoasa pentru noi, ca natie. Natalitatea va scadea dramatic, populatia va imbatrani, numarul populatiei active va fi mult sub numarul pensionarilor. Sistemul social se va prabusi. 
Nu stiu ce gandesc cei care ne conduc astazi destinele. Nu stiu care e “planul” lor pentru romani, cum vad viitorul tarii. Stiu doar ca de cand puterea este monopolizata de PD si traian Basescu, romanii au dus-o din rau in mai rau. Masurile de austeritate impuse, in lipsa unui program economic viabil de redresare, n-au facut decat sa scada dramatic nivelul de trai al romanilor. S-a taiat de peste tot, de a saraci, de la handicapati, de la mame, de la copii, de la tineri, de la bolnavii coronic, de la cei ce nu se pot ingriji singuri…in timp ce ei si-au vazut interesul personal si de grup prin contracte de sute de milioane de euro. 
Cu cat PD si Basescu stau mai mult la putere, cu atat calitatea vietii din Romania se va deteriora si mai mult. 

5 Raspunsuri la “PD ataca natalitatea!”

 1. Un tânăr, la Realitatea TV, a spus ceva foarte interesant, ceva ce uităm deseori. Domnia sa a spus că nu există “nu avem bani”, toate cele ce le face guvernul sunt expresia unei politici. Domnul cel tânăr mi-a adus aminte că aceste “facilităţi” (şi subliniez ghilimele) pentru tinerele mame sunt o politică de încurajare a evoluţiei demografice. Practic statul îşi doreşte mai mulţi copii şi sprijină tinerele mame să aibă copii. Retragerea sau micşorarea acestui sprijin înseamnă că politica pentru natalitate nu mai este prioritară. Şi a mai zis ceva acel tânăr, politica înseamnă să stabileşti o prioritate, nu pot fi toate prioritare.

  Din păcate, astăzi politica transmite un mesaj simplu… “Dorim simpatia tuturor pentru ca, atunci când vine momentul, toţi să ne voteze.”
  Lucrul cel mai bun pe care politica ar trebui să-l facă este să stabilească una sau două priorităţi în defavoarea celorlalte dimensiuni bugetare. Poporul ar putea să ia o hotărâre relativ la ceea ce se politica ar trebui să facă cu puţinii bani pe care îi avem.

 2. gabryela says:

  d-na pocora nu mi-am primit nici acum la petrila salariul de asistent personal pt.fiul meu.din 10 trebuia.

 3. gabryela says:

  nu cumva dupa bebelusi urmeaza persoanele cu handicap grav si asistentii personali ai acestora?

 4. URMEAZA HANDICAPATII LA RAND. LA TAIERI DE INDEMNIZATII. RAUTATEA SI PROSTIA SAU ADUNAT LA GUVERNARE.

 5. @gabryela
  din cate stiu eu, guvernul a facut rectificarea bugetara si acum urmeaza ca sa faca si consiliile locale rectificarea si apoi primaria sa va plateasca. intreaba la primarie si spune-mi ce-ti spun ei ca s inteleg exact care este situtia la voi.

Raspunde