Cristina-Ancuța POCORA

PD-L amana majorarea indemnizatiei persoanelor cu handicap

04 May 2010 ·

Astazi, dupa cum spuneam, am rediscutat in cadrul comisiilor reunite (Comisia pentru munca si protectie sociala si Comisia pentru Sanatate) propunerea legislativa privind indemnizatia persoanelor cu handicap.

PD-l a retrimis aceasta lege din plen la comisie, pentru a scapa de presiunea din sala (create de prezenta persoanelor cu dizabilitati la balconul Camerei Deputatilor), cu promisiunea ca vor cauta solutii financiare pentru aprobarea ei. Multe discursuri frunoase…

Astazi, in comisii, au venit cu urmatorul amendament “Prezenta lege intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2011”.

Nu a mai contat nici un fel de argument privind situatia acestei categorii sociale, majoritatea a conditionat trecerea acestei legi de introducerea acestui nou amendament.

Am incercat chiar sa negociez cu ei si sa impun termenul de 1 octombrie 2010 sau sa smulg un angajament de la ANPH si de la majoritatea PDL-independenti-UDMR, ca macar vor indexa, in conditiile legii, in acest an aceasta indemnizatie…

Concluzia: A fost adoptat un raport suplimentar de aprobare a legii cu amendamentul ca “legea intra in vigoare cu incepere de la 1 ianuarie 2010”!  PD-L se angajeaza ca in aceasta forma va vota legea si in plen.

Eu, personal, ma voi opune si in plen si voi cere aplicarea legii imediat dupa aprobarea ei!

 

 

19 Raspunsuri la “PD-L amana majorarea indemnizatiei persoanelor cu handicap”

 1. gabryela says:

  poate pica acest guvern in toamna.sau poate Dumnezeu face o minune si la toti pdlisti in familie apare un handicapat sa vada cum este.acesti independenti ar trebui sa plece din parlament iar in colegiul lor sa se organizeze iarasi alegeri!?sa-i vedem atunci cate voturi mai primesc.iar udmristilor sa le fie rusine ca se poarta precum dl.goe.

 2. gabryela says:

  Am primit in sfarsit raspunsul de la ministerul muncii in care mi se comunica ca avem dreptul la al 13-lea salariu asitentii persoanelor cu handicap grav.Am fost la dl primar cu raspunsul si acesta a spus da nu comenteaza trebuie sa ne primim drepturile si a atentionat-o in acest sens pe sefa de la asistenta sociala si pe cea de la resurse umane.Sefa de la asistenta sociala a spus ca nu au bani la buget pt. al 13-lea dar mentionez ca restul angajatilor din primarie au luat al 13-lea din luna februarie.Cei de facut daca nu ni-l acorda?Toti asistentii ar trebui sa mearga la primariile de care apartin sa-si ceara acest drept.

 3. Ciobanu Ariclia says:

  Buna ziua,
  Sunteti o luptatoare, perseverenta cu care militati pentru drepturile persoanelor cu handicap va face cinste. Mi-am permis si am luat cateva postari de-ale dvs. si le-am pus pe un forum al persoanelor cu handicap.Foarte multi au avut cuvinte de lauda. Transmiteti colegilor din Parlament ca “numai maine nu-i poimaine” si cand ne vor ademeni cu promisiuni pentru un vot, ne vom aminti CUM, CUNE, CE a votat.

 4. @Gabryela
  Vine si scadenta, mai devreme sau mai tarziu,cand se face bilantul…

  Raspus pentru Gabriela:

  Veti depune o notificare (scrisa) la adresa primarului pentru a vi se acorda cel de al 13-lea salariu ca angajat al primariei in calitate de asistent personal, la care veti anexa raspunsul de la ministerul muncii.

  Daca in 30 de zile nu va raspunde favorabil aveti dreptul sa dati in judecata primarul pentru acordarea dreptului cuvenit.

 5. @ariclia
  pare ca nu-i deranjeaza nimic din ceea ce le zic. Astazi, le explicam care sunt consecintele amanarii intrarii in vigoare acestei legi, iar ei m-au intrebat clar ce aleg: sa treaca legea cu aplicare din ianuarie 2011 sau sa-mi treaca de comisie cum vreau eu si sa pice in plen… M-am simtit total neputincioasa si revoltata! Nu gandesc si nu actioneaza autonom, de la caz la caz. daca ar fi o propunere aberanta care arunca multi bani intr-o zona neimportanta as fi inteles, dar asa… Asta este o zi in care, desi ai o mica victorie, nu o poti savura pt ca este umbrita de indiferenta si lasitatea unora!

 6. Ciobanu Ariclia says:

  Am postat tarziu,scuze….
  Munca persoanelor cu handicap sa fie inclusa in grupa de munca grea sau speciala. Ce poate fi mai greu decat sa te chinuiesti sa te imbraci, sa te fortezi sa te incalti , sa te tarasti pana in statia de autobuz, sa escaladezi scari si borduri pentru a ajunge la locul tau de munca unde va trebui sa fi aproape la fel de competitiv ca si colegii tai pentru ca altfel esti pus imediat pe lista de concedieri.Sa se creeze un climat legislativ care sa incurajeze si sa sprijine persoanele cu handicap sa-si dezvolte mici afaceri de familie, in felul acesta vor crea ei locuri de munca pentru membrii familiei lor.Legea 448/2006 este buna dar nu numai ca nu se aplica, dar chiar se incalca.

 7. Buna
  As dori sa stiu pana la urma cand vom primi indemnizatiile mai mari? Pana cand se va amana aceasta lege? Eu totusi sunt dezamajit de PD-L rusine sa le fie. Si cam de cand vom primi aceste indemnizatii mai mari.

  Va multumesc doamna Cristina

 8. daca legea trece de votul in plen in forma in care a fost aprobata ieri la comisii, va intra in vigoare cu incepere de la 1 ianuarie 2011.

 9. Irina says:

  Este strigator la cer ceea ce se intampla.Se loveste tot in cel napastuit de soarta,amarat si vai de capul lui.Da-le Doamne dupa suflet…la toti.

 10. Gabi says:

  Nu inteleg ce vor sa faca …de ce tot amana ?!..am vb saptamana trecuta cu o persoana care este nevazatoare si m.a emotionat enorm …domnilor PD.. acesti oameni nu vor mila din partea dumneavoastra …vor doar sa traiasca vor o sansa ….chiar atat de greu este sa poti sa le dai acesti bani ….

 11. Gabi says:

  Saptamana trecuta am avut ocazia sa trec prin momente destul de emotionante ….am vb cu o persoana nevazatoare ….imi spunea ” puneti.va va rog un batic la ochi si incercati sa vedeti cat puteti sa stati ” imi povestea cat este de greu sa mearga prin casa , la magazin , la doctor ( apropo de doctor, ar fi normal ca aceste persoana sa aiba prioritate nu sa stea 2 ore la rand pana sa poata intra)….oare acesti portocalii PD nu pot sa inteleaga nevoile acestor oameni …
  Sunt oameni exact ca noi, poate au o tarie de caracter mult mai puternica decat cei fara probleme ….au nevoie de ajutorul nostru….

 12. viorica says:

  cind o sa fie votul in plen ?

 13. Tavi says:

  Bine v_am gasit! Deocamdata,in stadiul acesta,avem dreptul sa visam frumos…Mare atentie…Cei de la PD-L exceleaza prin faptul ca nu se tin de cuvant,nu mai recunosc ce au spus cu un minut inainte…Pot argumenta ca situatia tarii a devenit mult mai dezastruoasa in ultimele minute…Mare atentie…Va mint in fata fara pic de jena…Mai sper intr-o sansa…Alegeri anticipate…Sa dispara nesimtitii astia…Va rog frumos,doamna Cristina,mare atentie la fanfaronii astia…Nu au mama,nu au tata….Pentru ei sa fie bine azi… Maine e o alta zi… Vai de tara asta…

 14. Tavi says:

  Ce a fost ieri…O sa ne ia ala negru…Nu numai ca nu mai primim nimic,o sa ne ia mai mult decat am sperat ca o sa primim prin adoptarea noii legi…Ce o sa ne facem oameni buni? Daca nu realizati gravitatea momentului,treaba dumneavoastra !O sa ne loveasca cu revenirea la salariul minim de 600 lei.Toate indemnizatiile noastre au punct de plecare ,baza,salariu minim … S-a terminat cu viata noastra.Ne CIURUIESTE Basescu…Cine NAIBA ni l-a PUS PE CAP PE SCARBA ASTA DE VAGABOND…Hai sa ne luam de manuta si sa ne indreptam spre cimitir… Am descoperit cuvantul URA …Sa ii ia DRACU,imputiti,niste nimeni.Nu am,momentan,vocabularul pe care-l meria vagabonzii astia.LA REVEDERE!

 15. click click si iarasi click si uite

 16. vai vai vai

 17. mama… unde am ajuns 😀

 18. click click si iarasi click si uite

 19. vai vai vai

Raspunde