Cristina-Ancuța POCORA

PD, UDMR, UNPR mai bat un cui în coşciugul românilor prin Legea unitară a pensiilor

16 September 2010 ·

Guvernul Boc V, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, a mai bifat un punct din programul de exterminare a populaţiei României. Votarea de către arcul puterii a Legii sistemului unitar de pensii în forma propusă de guvern reprezintă încă un cui bătut la coşciugul românilor. Deşi la dezbaterile în Comisiile de specialitate reprezentanţii puterii au admis câteva amendamente de bun-simţ ale opoziţiei, în plen nu au mai ţinut cont de nimic. Cum Camera Deputaţilor a fost Camera decizională, legea va pleca la promulgare.

          Practic, conform legii valoarea punctului de pensie va fi de 732,8 lei, vârsta de pensionare va fi de 65 de ani atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, au fost integraţi în sistemul unitar de pensii cadrele militare în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, din domeniul apărării  naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, cât şi cei care sunt plătiţi prin drepturi de autor, dar şi persoanele fizice autorizate.

 

          Aceasta este, în viziunea PD-L, UDMR şi UNPR o lege onestă, corectă şi echitabilă pentru România, după cum s-au exprimat de la tribună. Adică, este onest, corect şi echitabil ca femeile să iasă la pensie mai tarziu, la aceeaşi vîrstă cu bărbaţii, deşi se ştie foarte clar că viaţa femeii, mai ales la noi, presupune mult mai multe responsabilităţi faţă de cea a bărbatului. Româncele, care reprezintă 52% din numărul locuitorilor ţării, sunt condamnate la munca silnică până la 65 de ani, pentru că femeile muncesc şi la serviciu, şi acasă, au grijă de copii şi de bătrâni. Amendamentul meu prevedea ca vârsta de pensionare să rămână ca cea actuală.

          Tot onest, corect şi echitabil este, în viziunea PD-L, ca punctul de pensie să fie de doar 732,8 lei, în loc să se accepte amendamentul nostru prin care ceream ca punctul de pensie să fie 45% din salariul mediul brut pe economie. Această prevedere ar fi adus 100 de lei în plus la pensie, ceea ce ar fi permis pensionarilor să-şi poată plăti medicamentele, întreţinerea şi mâncarea pentru traiul zilnic.

 

          O altă prevedere strâmbă adoptată de PD-L, UDMR şi UNPR, sub atenta supraveghere a premierului Emil Boc şi a ministrului Oprea, este aceea a includerii în Legea sistemului unitar de pensii a militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor din sistemul ordinei şi siguranţei naţionale. Aceste categorii trebuie să facă obiectul unei legi speciale, a pensiilor ocupaţionale, nu pot fi incluse în legea generală. Altfel, vom asista la degradarea sistemului responsabil cu ordinea şi siguranţa naţională, cu efecte negative asupra vieţii şi siguranţei personale românilor.

          Lista nedreptăţilor făcute de Guvernul Boc prin Legea sistemului unitar de pensii continuă cu integrarea în sistemul unitar de pensii a persoanelor care realizează venituri din drepturile de autor şi a persoanelor fizice autorizate. Aceştia vor fi, practic, obligaţi să plătească dublu contribuţia la sistemul de pensii, fără a avea măcar garanţia că vor primi o pensie la final.

          PNL va contesta aceasta lege la Curtea Constituţională. Nu este pentru prima dată când Guvernul Boc legiferează legi anticonstituţionale, împotriva intereselor cetăţenilor acestei ţări. Este inadmisibil să te foloseşti de pârghiile puterii să impui legi, ordonanţe, norme care au drept scop exterminarea poporului roman.

12 Raspunsuri la “PD, UDMR, UNPR mai bat un cui în coşciugul românilor prin Legea unitară a pensiilor”

 1. Razvan says:

  Ca vechi simpatizant PNL, sustin demersul Dvs de contestare a legii, cu o singura si importanta EXCEPTIE:

  Militarii, politistii si celelalte componente ale SISTEMULUI REPRESIV (nu-l mai numiti “de aparare”… !) al Romaniei TREBUIE sa-si achite contributiile sociale si sa aiba drepturi materiale EGALE cu celelalte categorii de cetateni.

  Altfel, nu veti stavili niciodata pofta tinerilor romani de la tara de a nu urma o meserie oarecare sau scoala, ci de a deveni, mai degraba, bodyguarzi, SPP-isti, “plotoneri”…

  Creand asemenea diferente materiale se ajunge in situatia ca tara sa aiba cel mai mare numar de oameni in uniforma, politisti, securisti, etc. Pe vremea lui Ceausescu, de ce credeti ca se duceau la Securitate ? Din patriotism ? Nu, ci pentru privilegii, uniforme, statut social – pentru dreptul nerestrictionat de a constitui o mafie care sa traiasca pe spinarea restului cetatenilor.

  Am vazut suficienti tineri romani dornici sa devina SPP-isti, “ascultaci” si spioni – am vazut, însa, mai putini încantati de meseria de medic, inginer, avocat, profesor… Adica tot ceea ce presupune ani lungi de scoala, efort prelungit și, poate, la sfarsit, mai putine sanse de a te bucura de PRIVILEGII…

 2. MARIN says:

  ESTE O INCURAJARE A PENSIONARILOR DE A ACCESA PROGRAMUL ULTIMA CASA (GARSONIERA CU USA IN TAVAN)

 3. Interesant este că deşi avem criză, deşi scad salariile, deşi scade consumul… preţurile continuă să crească, euro şi dolarul sunt undeva sus… Foarte ciudat.

 4. vali plesca says:

  bre, femeie, ai un deficit structural de 181 lei pe pensionar, lunar. daca mai adaugati inca 100 de lei la acest deficit, de unde, mai exact, il acoperi? din pusculita lui crin? iar asta n-are nici o treaba cu idiotenia lui boc sau cu marlania lui basescu, ci cu noi, cei 4,5 milioane de bizoni care mai muncim in tara asta. noi atata putem, deocamdata. media actuala minus 181 de lei. si nu, nu acceptam ca tu si cercopitecii ca voi sa ia si din banii copiilor si nepotilor nostri ca sa va laudati to voi ca “ati dat”. e usor tare sa dai ce nu-i al tau…

 5. hermann says:

  Ce sa mai zicem, am crezut ca astia sunt diletanti, insa sunt chiar futili cu totii!
  Eu zic ca trebuie sa ne apucam mai serios de treaba, din pacate suntem prea moderati si ar trebui sa facem in fiecare zi ceea ce a facut PC azi si a reamintit romanilor toate minciunile din 2000 incoace ale lui Pinochio. Din pacate poporul asta vai de capul lui, uita repede insa noi avem datoria sa le punem pe tapet mereu realitatea: sa ii aruncam in coruptie la fel cum faceau ei cu Nastase, sa ii aruncam mereu in comunism si apucaturi autoritare exact cum faceau ei cu PSD, sa ii aruncam in minciuna si futilitatea lor de unde manipuleaza la nesfarsit acest popor etc.
  Io is prin capitala de vreo 2 luni si mai stau cam atat, poate ne vedem sa mai punem lucrurile cap la cap!

 6. tibi says:

  Sunt uluit cum puteti face afirmatii gratuite,fara nici o motivatie,fara argumente si culmea , si exact opuse realitatii.

  “Adică, este onest, corect şi echitabil ca femeile să iasă la pensie mai tarziu, la aceeaşi vîrstă cu bărbaţii, deşi se ştie foarte clar că viaţa femeii, mai ales la noi, presupune mult mai multe responsabilităţi faţă de cea a bărbatului.”
  Pe ce va bazati cand sustineti ca viata femeii presupune mai multe responsabilitati?Eu cred ca pe nimic.
  Este o parere subiectiva si neadevarata.In plus,chiar daca ar fi adevarat – de ce varsta de pensionare ar depinde de numarul de “responsabilitati” ? Atunci ,sa zicem, premierul (presupunand ca are multe responsabilitati) ar trebui sa se pensioneze mai repede ?
  Situatia este exact opusa. Durata de viata a barbatilor este mai mica-ar fi logic ca babatii sa se poata pensiona mai repede decat femeile.

  Referitor la punctul de pensie-acum pensia medie este mai mare decat venitul medie pe persoana al unei familii cu doi copii. Asa incat pensia medie ar trebui sa scada si nu sa creasca-pentru ca este cu totul nedrept ca un pensionar sa beneficieze de mai multi bani decat un copil.

  Referitor la pensiile militarilor, politistilor si functionarilor din sistemul ordinei si sigurantei nationale. Dezordinea si nesiguranta,debandada,haosul si nedreptatile din societatea romaneasca se datoreaza in mare parte acestora.Impreuna cu ceilalti beneficiari ai pensiior speciale (magistrati,parlamentari,etc) sunt principalii responsabili ai starii natiunii.Pensiile mari de care au beneficiat si beneficiaza cei cu pensiile speciale nu au facut ca acestia sa asigure ordine si respectarea legilor.Nu le merita.Dimpotriva.

  Faptul ca PNL va contesta legea este inca o dovada a “stangismului” ce macina PNL-ul care a devenit in ultimii ani avocatul angajatilor la stat in detrimntul angajatilor din mediul privat.

  Rusine!

 7. […] This post was mentioned on Twitter by Răzvan Sandu, cristina pocora. cristina pocora said: PD, UDMR, UNPR mai bat un cui în coşciugul românilor prin Legea unitară a pensiilor http://blog.cristinapocora.ro/?p=2104 […]

 8. un liberal optimist says:

  Daca pd-ul avea viziune,nu plafona varsta de pensionare si nici nu amenda pensionarea anticipata. Sunt categorii sociale care pot munci pana la varste inaintate (profesori, medici, juristi, contabili, cercetatori, ingineri etc) iar alte categorii care se uzeaza mai repede (muncitorii manuali). In final, pensia se poate calcula in raport de contributiile sociale si numarul de ani lucrati. Cu militarii e alta poveste:armata de azi nu se compara cu cea de pe timpul Razboiului rece, ci este o institutie mereu ocupata. Ati vedea voi niste mosi de 65 de ani luptand in Afganistan?. Si apoi militarii n-au munca normata pe 8 ore si nici nu le plateste nimeni orele suplimentare. Dezagrementul activitatii depuse, plus riscul la care sunt expusi, inclusiv pe timpul antrenamentelor trebuie recompensate cumva.
  Din pacate, se observa eficienta propagandei portocalii de invrajbire a tuturor categoriilor populatiei. E mai grav decat pe timpul comunismului care avea acelasi tip de propaganda nociva.

 9. […] vor greva pe 22 septembrie. Daca nu as sti ce fel de sindicate avem noi, as zice ca e bine si ca poporul va zgudui un pic fotoliile tapitate cu […]

 10. Gabi says:

  Ce sa facem femeile pana la 65 ani ???? Te duci intr-un spital…asistenta abia mai vede sa-ti faca tratamentul sau sa auda,sa-ti scrie fisa de internare-externare,……profesorul nu mai are rabdare cu elevul pt a-i preda,asculta,…….la banca te duci la ghiseu dai de o relicva de 65 ani s.a.m.d. In loc sa puna tineretul sa munceasca nu sa bata pe la usile….,nu ai experienta,nu ai….,mai stiu eu ce…,tin persoanele pana la maxim…doar au ‘SANSA’ SA DEA ORTUL POPII si nu le mai platim nici o pensie ci direct cu ei la CIMITIR. De ce nu fac referendum si sa raspunda lumea la intrebarea : la ce varsta sunteti de acord sa iesiti la pensie??

 11. Cred ca oamenii s-au plictisit de politica.

  Au nevoie de ceva nou care sa ii motiveze in mod corespunzator!

  Cu stima,
  Pelivan Doru

 12. Dragi profesori,

  Pentru a înţelege această scrisoare în toată profunzimea ei, este necesar un autoreglaj din partea fiecărui profesor. Doresc din suflet, ca începând din acest moment, să ieşiţi din mintea dumneavoastră, să nu mai gândiţi, să lăsaţi procesele gândirii şi judecăţile să doarmă, să uitaţi pentru câteva minute tot trecutul dumneavoastră. Deveniţi, pentru câteva momente, o nouă persoană.

  Activaţi empatia, compasiunea şi măriţi nivelul de implicare sufletească
  (emoţionala) pentru un efect optim.

  Vă aştept….1 minut.

  Acum puneţi-vă în papucii unui psiholog care este aşezat pe scaunul lui de la birou, relaxat şi este gata să asculte vorbele unui student(trecut prin cele 12 clase), despre faptul că, după părerea lui, şi-a dat seama ce se întâmplă.

  Cu grijă scriu aceste cuvinte, pentru că vreau să păstrez o relaţie de interdependentă cât mai curată între mine şi voi.

  Sincer, mă simt frustrat, pentru că în aceşti doisprezece ani de viaţă, şcoala, sistemul de învăţământ, profesorii nu m-au învăţat decat 3 lucruri: să memorez, să reproduc ce am memorat şi să mă supun autoritaţii. Mai pe scurt, am devenit un model de sclav. Am învăţat de la voi că e bine să “înveţi” cat mai mult, ca să ajung departe. Departe însemnând să am un job si o familie. Aceasta este programarea, acesta este tiparul, acestea sunt standardele. Dacă mă supun standardelor, am garantat o viaţă de la decentă în sus. Totul este bine şi frumos, iau note mari, memorez, reproduc pe hârtie, memorez, reproduc oral, memorez si iar reproduc ca după un an să uit totul. Nu am voie să gândesc, să inovez, pentru că mi se bagă cartoful, necurăţat,în gură!

  În clasa a II-a, a III-a sau a VI-a, când am vrut să spun ceva, din mine, din imaginaţia mea, colegii au râs de mine iar dumneavoastră aţi râs împreună cu ei ca fiind ceva nesemnificativ. Dar dumneavoastră nu aţi ştiut că lumea mea, firava şi în plină dezvoltare de atunci, s-a zdruncinat cu totul! De atunci, din acel moment, probabil că nu am mai zis nimic niciodată până la facultate. Sau dacă am zis, pumnul în gură tot l-am primit. De ce l-am primit? Pentru că nu a existat empatie. De ce ? Pentru că mintea nu ştie ce înseamnă empatie, ea are multe cunoştinţe şi se mândreşte cu asta. Ego-ul se umflă în pene pentru că ştie că este dotat cu multe cunoştinţe! Astfel, dragă profesore, identificându-te cu mintea plină de raţionamente încurcate bolnave(mintea colectivă trecută prin atâtea generaţii), nu ai mai ţinut cont de mine, micul elev care din imaginaţia mea bogată am spus o “prostie”. Nu ai mai avut energia care putea să-ţi ofere acel spaţiu interior de a te gândi că poate mi-a trebuit 4 zile să-mi fac curaj şi să o spun cu glas tare. Şi atunci eu ce să cred? Că de fapt, părerile mele sunt numai “prostii” şi că de acum înainte, cel mai bine pentru mine, ca să nu mai sufăr, este să memorez alte păreri ai altor oameni(poeţi, artişti, genii). Şi atunci e bine. M-am programat. Te simţi şi tu bine că m-am “cuminţit”, că “învăţ”, deci că s-a adăugat încă un mic sclav pe lista ta cu care te vei mândri la alţi colegi de ai tăi şi eventual la părinţi.

  De ce oare profesorii sunt din ce în ce mai duri şi nepăsători pe măsură ce elevul creşte? Se zice că profesorii de la liceu sunt mai severi decât cei din generală, iar cei de la facultate nu le mai pasă de studenţi deloc. Intră în clasă, îşi fac treaba şi gata. Nu oare pentru că elevul începe să se înveţe să fie şi mai sclav, şi mai programat, şi mai înfundat în realitatea faptului că lumea e rea, nepăsătoare şi viaţa e grea? Profesorul ştie că aşa evoluează elevul aşa că este pregătit dinainte. De aceea devine şi elevul dur, insensibil, indiferent şi rău! Normal că devine din ce în ce mai rezistent la palme din ce în ce mai puternice. Este ca o pregătire, pentru ca mai încolo să devină şi el la fel, şi mai rău dacă se poate! Este o crimă ce se întâmplă în acest sistem! De ce să se deterioreze natura umana în halul ăsta?

  Vreau să vă mărturisesc că după jumătate de an de introspecţie, mi-am dat seama că sunt condus. Eu nu-mi conduc propria viaţă. Sunt manipulat şi condus de societate. Condus de standardele impuse de parinţi şi profesori care, din păcate, şi lor le-a fost “spălat” creierul pe măsură ce au crescut. Asta se numeşte programarea socială. Slavă Domnului că m-am trezit!
  Atâţia copii suferă din cauză că profesorii lor nu îşi au problemele de ordin psihologic rezolvate. Iar copii dau vina pe ei înşişi şi uite aşa se încuie câte o comoară cu potenţial uriaş în interiorul lor.

  Jur, acum, ca îmi pare rău pentru tine că eşti aşa. Şi tu ai fost mic prichindel care a trecut prin acest sistem de învăţământ. Şi tu ai avut sau încă ai dramele tale care lasă urme. Lasă răni adânci. PROBLEMA este că aceste răni adânci, din umbra ta, creează proiecţii pe “ecranele” tinerilor din ziua de azi. Şi astfel îi răneşti şi pe ei, în mod inconştient. Păcat că acele teste psihologice de care dai, pe parcursul “drumului” de a deveni profesor, nu sunt mai elaborate, mai pătrunzătoare.

  VOI, PROFESORILOR, TREBUIE SĂ FIŢI SĂNĂTOŞI MINTAL ŞI SUFLETEŞTE PENTRU A PUTEA EDUCA SĂNĂTOS.

  Şcoala educă. A educa înseamnă a învăţa din interior. Viaţa este mult mai mult decât memorarea. Memorarea mecanică trebuie combătută. Ea este bună numai copiiilor de 5,6,7,8 ani care nu au complet dezvoltate funcţiile şi procesele gândirii, a memoriei şi a percepţiei.

  Dragi profesori de matematică şi de profil real, impuneţi memorarea logică! Dacă pentru voi totul este atât de logic, clar şi simplu, spuneţi şi elevilor asta. Explicaţi de 5 ori dacă este nevoie, întrebaţi FIECARE elev dacă a inţeles, chiar dacă merge greu!(luati-o ca pe un pont, pentru că am fost şi eu elev şi cunosc starea generală din bănci) . Până la urmă dumneavoastră aţi decis să fiţi profesor, de ce nu încercaţi să fiţi cel mai bun şi motivant din şcoală? Adoptaţi noi strategii de a explica teorii şi formule. INOVAŢI! Înainte de toate impuneţi motivaţia şi abea apoi exact ceea ce trebuie învăţat. Vorbiţi despre matematicieni/fizicieni/chimişti/informaticieni renumiţi. Încercaţi să creaţi o conexiune profundă cu copilaşii/elevii/studenţii voştrii. Asta este pasiunea voastră!(sau nu e..??) Împărtăşiţi-o! Povestiţi elevilor voştri cum aţi ales această disciplină. Fi-ţi cât mai umani. Lăsa-ţi deoparte autoritatea. Când credeţi că aţi făcut tot ce v-a stat în putinţă, şi vedeţi că încă sunt elevi care nu învaţă la materia voastră, de abia acelora sa le puneţi 2 sau 4 (ce notă mică vă caracterizează). În acel moment nu băgaţi în seamă mintea care izbucneşte în etichetarea şi judecarea acelor elevi. Dar nu încetaţi, vorbiţi cu ei…
  În fiecare zi străduiţi-vă să fiţi un profesor mai bun! Dacă simiţi că nu asta este vocaţia dumneavoastră, atunci ieşiţi din învăţământ. Luaţi-o la sănătoasa!

  Dragi profesori de limbi străine, vreau să vă spun că după opt ani de limbă franceză, nu ştiu mare lucru. Ştiu doar să citesc şi să zic: “Bonjour”, “Je m’appelle Costel”, “Comment t’appelle tu?”, “Je cava bien”, şi “Je suis 20 ans”, ATÂT! De aici se poate concluziona că nu prea mi-a plăcut, dacă nu s-a lipit , deci “nu e de mine” limba franceza.

  Acum 2 săptămâni am început să ascult muzică franceză, şi fără să vreau început să-mi placă. Nu-mi vine să cred faptul că urechile mele sunt înduioşate şi vesele atunci când o ascult pe Alizee sau muzică tradiţională franceză. La fel s-a întâmplat şi cu limba italiană. Deja am început să învăţ SINGUR această limbă. Îmi plac şi tradiţiile Italiei. Acum vreau să învăţ franceza pentru faptul că sună frumos şi-mi place şi normal, sigur îmi va fi de folos!

  Acum vreau în mod natural să învăţ! Pentru că aceste limbi sunt frumoase! Nu pentru că voi avea nevoie de ele. Acestea sunt doar 2 exemple! Am început AUTOEDUCAREA!

  “Nu am vrut ca educaţia mea să stea în calea învăţăturii mele!”

  DUPĂ 12 ANI DE “ŞCOALĂ”, AM ÎNCEPUT AUTOEDUCAREA PENTRU CĂ NUMAI AŞA POT SĂ MĂ EDUC CU ADEVARAT!

  Doamnelor şi domnilor profesori de limbi străine, sfatul meu (în cel mai umil mod) este să începeţi prin a motiva elevii să le placă limba respectivă. Înainte de toată gramatica şi acele texte plictisitoare din manual, puneţi-le muzică, prezentaţi-le tradiţiile ţării respective. Vizionaţi împreună filme. Modul natural de a învăţa este de la general la particular. Întâi şi întâi prezentaţi totul în ansamblu, apoi treceţi la amănunte. Dacă din prima le scrieţi pe tablă gramatica grea a limbii respective, păi NORMAL CĂ INTERVINE PLICTISEALA! Şi de aici note proaste deci “elevi proşti care nu învaţă” sau “elev fără respect faţă de profesor”!
  Dacă aceasta este vocaţia dumneavoastră, de profesor, daţi tot ce este mai bun din voi fără prejudecaţi!

  Memorarea este bună dar numai în cantităţi mici. Nu trebuie ca tot învăţământul să se rezume la memorare. Practic cel mai bun elev din clasă ştie să memoreze cel mai bine. Laudele îi aparţin. Este cel mai bun sclav din clasă! Şef de promoţie? Sclavul numărul 1!

  Unde sunt profesorii care predau despre inteligenţă emoţională? Unde sunt aceia care explică elevilor ce este personalitatea umană şi cum funcţionează ea? Despre hobby-uri, despre afaceri online şi offline, pentru a-i pune pe elevi pe picioarele lor financiar şi nu să devină sclavii unor bănci sau a unor companii multinaţionale. De ce să-mi vând sufletul pentru traiul unei companii care oricum, este efemera?

  Viaţa este mult mai mult decât situaţia de viaţă. Şi asta ne-o dovedeşte realitatea faptului că există bogaţi nefericiţi şi săraci fericiţi în acelaşi timp!

  Voi compuneţi acest sistem. Schimbarea începe de la voi, apoi la noi, şi de la noi, mai departe.

  Schimbarea dumneavoastră face posibilă schimbarea a sute de generaţii.

  Schimbarea mea a dus la realizarea acestei scrisori!

  Dragi profesori, vă compătimesc şi vă susţin în acelaşi timp, din toată inima să schimbaţi acest sistem corupt. Aveţi grijă de elevii voştrii. Ei reprezintă o mică/mare responsabilitate pentru voi. Gândiţi-vă la voi, când îi învăţaţi pe ei.

  Ei vă vor conduce!

  “Fiţi voi schimbarea ce vreţi să o vedeţi în lume”- Mahatma Ghandi
  Cu respect, elevul vostru

  http://shadowofmen.wordpress.com/2012/02/26/scrisoare-catre-profesori/

Raspunde