Cristina-Ancuța POCORA

Persoanele vulnerabile, încă o dată umilite de Guvernul Boc

04 August 2011 ·

            Dincolo de agitaţia politică iscată de vorbele goale ale liderilor PD, în frunte cu conducătorul său iubit, Traian Băsescu, o ştire pare să vină în sprijinul afirmaţiei că Guvernul Boc mai si munceşte. Doar că, din nou, munceşte prost.

Este vorba de noua rectificare bugetară. Nu mai insist asupra faptului că de când coaliţia PD-UDMR-UNPR este la guvernare nu se găsesc bani pentru români, ci doar pentru proiectele megalomanice ale clicii politice de la putere. Din banii puţini rezervaţi nevoilor populaţiei, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a primit la rectificare 124,8 milioane de lei. Destinaţia lor este una foarte precisă: plata pensiilor până la finalul anului. Suma reprezintă o bătaie de joc la adresa românilor, dat fiind că alte ministere au primit mult mai mult si asta doar pentru plata salariilor. Şi de această dată persoanele vulnerabile au fost uitate. După ce că le-au fost micşorate drepturile băneşti, de către acelaşi guvern incompetent, în numele unei economii prost înţelese, acum aceste persoane sunt tratate cu dispreţ. Este incredibil, aşa cum am afirmat de atâtea ori, că cei mai loviţi de soartă – persoanele cu dizabilitati, copiii, bătrânii bolnavi – sunt condamnaţi, fără vină, la un trai de mizerie şi un sfârşit tragic.

 Ceea ce nu au înţeles domnii de la putere este că nu aceşti oameni sunt o povară pentru România, nu ei îndatorează bugetul de stat al ţării. Chiar Guvernul Boc si clica sa sunt responsabili de sărăcirea populaţiei şi de administrarea defectuoasă a resurselor ţării. Bătaia de joc la adresa românilor pare să fie singura preocupare a administraţiei PD-UDMR-UNPR.

Raspunde