Cristina-Ancuța POCORA

Petreceri de ziua femeii

09 March 2010 ·

Aici sunt cateva imagini de la petrecerile de la Fetesti si de la Facaieni (Ialomita). Dupa 364 de zile in care femeile muncesc si la serviciu si acasa, exista aceasta zi in care au si ele liber la distractie.

As vrea ca aceste femei sa  nu mai aiba chipurile si trupurile atat de obosite. Ar trebui ca viata lor sa se imbunatateasca! Si statul are un rol important in viata femeilor din Fetesti, Facaieni, din toata Ialomita, din toata Romania prin:

– crarea unui cadru legislativ si institutional care sa ajute/sustina femeia sa aiba in acelasi timp si o cariera si o familie

-un grad de civilizatie: sa incepem cu apa curenta – masina de spalat in fiecare gospodarie!

– un cadru care sa ofere o protectie reala a femeii fata de violenta domestica

si lista ar putea continua, dar m-as multumi ca in 2010 sa realizam macar acesti pasi!

                     

5 Raspunsuri la “Petreceri de ziua femeii”

 1. Gabi says:

  In primul rand la multi ani tuturor femeilor cu ocazia zilei de 8 Martie .Sper ca s-au distrat toate doamnele pe masura evenimentului.Ei doamnelor cum v.ati distrat de 8 Martie?!?!
  In ceea ce priveste spectacolul organizat de Primaria Municipiului Fetesti ii multumim d-lui primar pentru aceasta initiativa si apreciem faptul ca niciodata nu ne uita 🙂 ( copilasii au facut un program super pentru mamicile lor)

 2. Luci says:

  Primul lucru pe care l.am facut in ziua de 8 Martie mi.am sunat mama doar era ziua ei nu?!
  Apoi am fost cu colegele ( ca intre noi fetele ) si ne.am distrat 🙂 🙂 🙂

 3. Anonim says:

  Ma simt profund jignit! Ne tratati ca pe cetateni de ultim rang, ca pe cei din lumea a 3-a, primitivi, ignoranti si creduli!
  Nu statul, in general, ci dumneavoastra, parlamentarii, trebuie sa adoptati cadrul legislativ pentru ajutarea femeii si familiei!
  Chiar va inchipuiti ca va credem? Ca toate ineptiile sunt judecati de valoare? Ca va vom realege?
  Ne-am desteptat intre timp, pentru ca am vazut ca in spatele promisiunilor si zambetului permanent si larg stau: minciuni nenumarate si nemasurate, aroganta extrema, parvenitism accentuat, superficialitate deplina, arivism total, sete de razbunare, si, in ultima vreme, aplecare majora spre paranoia.
  Totusi, poate ca veti reusi sa va reveniti, sa vedeti normalitatea, sa va comportati ca atare, desi nu imi pun mari sperante!
  In fond, cu totii suntem muritori, dar nu toti suntem manati de rautate, orbiti de ura!

 4. @anonim
  statul inseamna cumulul institutiilor si normelor. Statul inseamna in egala masura Guvern, Parlament, Justitie….
  Da, noi, Parlamentul, trebuie sa adoptam legi. Colegii parlamentari din arcul majoritar -guvernamental trebuie sa le voteze pentru a trece, iar Guvernul trebuie sa le puna in practica.

 5. Gabi says:

  @anonim
  Parerile sunt impartite,eu am cunoscut.o pe d.na deputat atat in campanie cat si dupa aceea cand a venit pentru audiente …chiar o intereseaza viata oamenilor saraci …pentru ca suntem oameni de la tara care muncim mult pentru painea pe care o punem pe masa;
  Faptul ca cineva vine si te asculta , te ajuta in rezolvarea unor probleme….asta inseamna ca este fals?….chiar si de 8 Martie a fost alaturi de noi care putea sa petreaca aceasta zi in alta parte nu?! …
  Sau poate sunteti de alta culoare politica de aceea nu.i suportati zambetul 🙂

Raspunde