Cristina-Ancuța POCORA

PNL cere preşedintelui Băsescu şi moştenitorului său politic, Victor Ponta, să înceteze imediat politica agresivă de folosire a funcţiilor publice în interes electoral

06 May 2014 ·

Observăm, deja fără nicio mirare, că premierul Victor Ponta a minţit ieri din nou când a afirmat dimineaţa că îşi suspendă campania electorală până trec intemperiile.

În realitate, nu numai că nu şi-a suspendat acţiunile electorale, ci le-a trecut fără nicio jenă sub stindardul Guvernului României.

Ca dovadă, ieri, la câteva minute doar de la anunţul suspendării campaniei, premierul Victor Ponta s-a dus la Ministerul Apărării Naţionale, unde şi-a făcut birou ca generalii-dictatori africani, pentru a încerca să dreagă busuiocul enormei gafe din week-end, tot din campanie, de la Craiova.
Acolo, reamintim,  luat de val, a uitat ce funcţie ocupă în statul român şi le-a spus angajaţilor de la Fabrica de Avioane că vestea proastă e că ne paşte războiul, vestea bună e că vor avea comenzi.
A fost o afirmaţie iresponsabilă, a unui premier care se joacă bolnav cu vorbele şi care crede că şi politica naţională de securitate se poate face ca la PSD, adică cu afirmaţii scoase din joben şi declaraţii şocante şi mincinoase gen “USL trăieşte”.

Lucrul foarte grav  întâmplat ieri este că premierul Victor Ponta şi-a făcut un CSAT propriu, electoral, folosind în interes personal şi de partid  miniştrii instituţiilor din zona siguranţei naţionale pentru a îndrepta gafa sa din vizita electorală dela Craiova.

Este extrem de grav că prim-ministrul României, Victor Ponta şi-a făcut nu doar birou de premier la sediul Ministerului Apărării Naţionale, ci chiar birou de campanie electorală.
Dacă a gafat la Craiova în campanie electorală, Victor Ponta avea obligaţia să-şi repare greşeala tot în cadrul campaniei electorale, nu la MApN, prin întâlniri de faţadă.

Dealtfel, acţiunea electorală de ieri de la MApN este doar o continuare a unei serii mai lungi la care a participat activ şi vicepremierul Liviu Dragnea: au început prin celebra şi penibila vizită arogantă cu bărcuţa împinsă de oameni la Teleorman, apoi s-au dus la Patriarh cu promisiunea de a da bani Catedralei Neamului, au făcut o vizită de formă la Ungheni doar ca să facă un pic de campanie şi pentru Republica Moldova, apoi au continuat cu dorinţa de implicare a CSAT în lupta politică prin cererea de convocare forţată a acestuia, menită să ascundă evitarea subiectului Ucraina timp de luni de zile de către premierul Ponta şi, iată, ieri, acţiunea de la Ministerul Apărării.

Cea mai comică dintre toate rămâne însă participarea de ieri a premierului României la acel Comandament hilar de urgenţă convocat  de Sorin Oprescu la Primăria Capitalei doar  pentru numărarea crengilor rupte, acţiune derulată fireşte tot după aşa zisa suspendare a campaniei electorale de către Victor Ponta.

Partidul Naţional Liberal cere  premierului Victor Ponta şi membrilor întregului cabinet  să înceteze imediat politica agresivă de folosire a funcţiilor publice în campania electorală, în interesul electoral al PSD.

Aceeaşi cerere de neimplicare a funcţiei prezidenţiale în campania prezentă o adresăm şi preşedintelui României, Traian Băsescu, al cărui moştenitor politic pe partea de năravuri proaste se dovedeşte a fi, în mod tot mai evident, Victor Ponta.

Am mai spus de PSD că fură tot, am văzut că au vrut să fure şi moştenirea USL, acum vor să fure şi alegerile prin  folosirea funcţiilor publice  în slujba partidului-stat PSD.

(foto prelat de pe: http://acru.ro/lista-ministri-usl/)

Raspunde