Cristina-Ancuța POCORA

PNL este singurul partid autentic de dreapta

04 November 2013 ·

PNL se află pe axul central al politicii românești. Aceasta pentru că, pe de o parte, nu există și nu poate exista guvernare coerentă și legitimă fără PNL și, pe de altă parte, nu există dreaptă legitimă, competentă și capabilă să realizeze obiective politice al dreptei în afara Partidul Național Liberal.

PNL își asumă responsabilitățile care îi revin din această poziție de maximă importanță în politica românească, mai ales în actualul context economic în care nevoia de măsuri liberale este evidentă.

Din păcate, discuția referitoare la stânga și dreapta este dusă în prezent, în cea mai mare parte, cu argumente artificiale și lipsite de fundament, care denotă impostura celor care le invocă.

Pe partea dreaptă a spectrului politic se revendică o serie de formațiuni al căror scop este încercarea de fragmentare a electoratului. Multitudinea acestor mici grupări este generată în principal de dorința unor politicieni care nu s-au remarcat prin niciun rezultat până acum de a găsi un loc în care să se autoproclame în funcții politice de conducere, obținute în lipsa unei susțineri reale în rândul cetățenilor, care să le confere legitimitate.

Aceste trucuri nu au păcălit și nu vor păcăli electoratul. PNL este singurul partid autentic de dreapta tocmai fiindcă respectă adevăratele principii și valori care o definesc:

  • PNL, ca reprezentant al dreptei, crede în libertate și nu în egalitate. Economia capitalistă a fost construită pe libertatea reală și nu pe o egalitate ipotetică. Liberalii consideră că doar egalitatea în drepturi și egalitatea de șanse sunt esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă a unei societăți. Noi nu mințim și nu întreținem iluzii despre o egalitate, alta decât cea de drepturi și cea de șanse, care nu s-a înfăptuit niciodată decât, eventual, cu prețul pierderii oricărei libertăți, așa cum a fost cazul sistemelor comuniste.
  • PNL recunoaște și încurajează promovarea elitelor într-o societate. Dacă nu respectăm și nu cultivăm ideea unei elite, nu putem avea concurență cu adevărat în plan economic, nu putem avea acumulare benefică în plan economic și nu putem avea construcție rentabil capitalistă în economie.
  • PNL crede în formele autentice, formele naturale de solidaritate și asociere, de la comunitatea locală și până la națiune. PNL susține nevoia unor politici de întărire a unui capital românesc privat, a unor capitaliști români.

Toate aceste valori reprezintă baza de la care pornesc politicile liberale sănătoase, care conduc la creștere economică reală și autentică.

În acțiunile de care România are nevoie pentru o reală modernizare, PNL nu își poate găsi scuze, ci trebuie să-și asume tot mai multe responsabilități, chiar într-un context dificil.

PNL luptă, în toate acțiunile sale politice, pentru dezvoltarea unui capitalism românesc și încurajarea întreprinzătorul român mic și mijlociu.

Deviza tradițională a Partidului Național Liberal, ”Prin noi înșine!”, este astăzi mai activă, mai importantă și mai adevărată decât oricând pentru liberali.

Partidul Național Liberal, încă de la înființarea sa, a purtat bătăliile cu miză majoră pentru România, rezultatul fiind că, pe anumite segmente istorice, țara a beneficiat de o evoluție ascendentă, democratică, spre modernitate. 

2 Raspunsuri la “PNL este singurul partid autentic de dreapta”

  1. anonim says:

    dreapta =concesiuni=Chevrom=jaf=colonialism

  2. Mircea Mircea says:

    PNL asigura echilibrul in politica din Romania. Altfel, am retrograda cu totul. Am ajunge la mana comunistilor iarasi

Raspunde