Cristina-Ancuța POCORA

“Noi facem Economie”

16 July 2010 ·

Până acum, domnii Băsescu, Boc, Udrea şi ai lor au pretins că nu există decât două soluţii de ieşire din criza economică: ori tăiem din pensii, ori mărim taxele.

 Aceşti oameni mint cu un scop bine determinat: vor să păstreze intacte sumele de bani pe care le-au promis clientelei lor politice. Ei văd economia  doar ca pe o adunătură de cifre şi procente, care însumate cu plus sau cu minus, să dea ca rezultat un profit cât mai mare pentru ei şi „cumetrii” lor.

In acest context PNL lanseaza campania „Noi facem economie”. O campanie de promovare, prin contact direct cu cetăţenii, a soluţiilor noastre de relansare economică a României. In prima etapa campania se va desfasura in Bucuresti, la initiativa PNL-Bucuresti.  

In cadrul campaniei vom prezenta cetăţenilor soluţiile noastre şi îi vom invita să îşi exprime susţinerea lor pentru aceste soluţii printr-o semnătură. De asemenea, îi vom invita pe români să ne prezinte  viziunea lor, soluţiile lor sau problemele lor concrete.

Am grupat soluţiiile noastre pe două categorii – „Soluţii de reformă fiscală” şi „Soluţii de stimulare a mediului privat”.

În prima categorie, vorbim, printre altele, de reducerea cu 50% a cheltuielilor cu achiziţiile publice, sau de înfiinţarea, la nivelul Curţilor de Apel a unor complete de judecată specializate în domeniul achiziţiilor publice.

Şi poate, cel mai important, de îmbunătăţirea gradului de colectare prin stimularea comportamentului fiscal responsabil al cetăţenilor. Propunem instituirea unor deduceri personale la impozitul pe venit pentru persoanele fizice, pe baza bonurilor fiscale. Românii vor fi, astfel, încurajaţi să ceară bonul fiscal, reducând, astfel, evaziunea.

Soluţiile de stimulare a mediului privat au în vedere, printre altele, desfiinţarea impozitului forfetar sau reducerea TVA pentru construcţii la 5%, ori capitalizarea CEC şi a fondului pentru IMM-uri pentru încurajarea creditării.

 

Campania va începe efectiv luni, 19 iulie, şi se va încheia pe 1 septembrie.

Voluntarii noştri vor bate la uşile bucureştenilor, le vor prezenta soluţiile economice ale PNL, şi îi vor invita, pe de-o parte să semneze pentru susţinerea lor şi, pe de alta, să-şi exprime opiniile personale cu privire la modalităţile de depăşire a crizei economice.

De asemenea, în intersecţiile aglomerate ale Capitalei, vom instala corturi la care oamenii interesaţi pot lua act de propunerile noastre şi pot semna pentru suţinerea lor. De asemenea, îşi vor putea scrie pe panouri speciale viziunea proprie.

La toamnă, vom strânge opiniile cele mai pertinente şi le vom publica într-o „carte albă a rezistenţei românilor la atacul economic al guvernării Băsescu-Udrea-Boc”.

 

Tot in sesiunea de toamnă, noi, parlamentarii, vom iniţia proiecte legislative menite să promoveze aceste măsuri, având în spate, sperăm, susţinerea a sute de mii de oameni care produc plusvaloare în România.

Ma gandesc ca in luna august, la nivelul organizatiei PNL Ialomita sa initiem această campanie si in judetul nostru, cu precădere în mediul urban (Slobozia, Fetesti, Urziceni, Tandarei, Amara, Cazanesti si Fierbinti).

 

Noi credem că  economia nu este o abstracţiune, ci un organism viu, în care funcţionează oameni reali, cu interese, aspiraţii şi nevoi reale. Lansăm  campania „Noi facem economie” şi pentru a-i demonstra lui Emil Boc şi celorlalţi incompetenţi de la putere că românii nu mai pot fi manipulaţi, păcăliţi şi învrăjbiţi. Românii, mai ales cei din clasa mijlocie, din mediul privat, care constituie baza liberalismului, ştiu mai bine decât Băsescu, Udrea sau Boc ce le datorează statul lor şi ce datorează ei statului. Le vom demonstra lui Băsescu, Udrea şi Boc că putem găsi mii de români mult mai competenţi şi mai de bună-credinţă decât ei.

Un Raspuns la ““Noi facem Economie””

  1. ionutsk says:

    Iniţiativa e lăudabilă, dar ar trebui dublată de un forum on-line, unde cei interesaţi să poată să participe activ.
    Dacă există deja aşa ceva, să-mi spuneţi, vă rog, unde pot posta propunerile şi ideile mele! Mulţumesc!

Raspunde