Cristina-Ancuța POCORA

Politia nu va mai veni la usa ca sa ne verifice atunci cand suntem in concediu medical

06 March 2013 ·

Prin OUG 36/2010 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, guvernarea PDL venea cu Politia la usa noastra, atunci cand eram in concediu medical, ca sa ne verifice starea sanatatii.

Astazi, cand OUG a ajuns la dezbatere in comisia pentru munca,  printr-un amendament adoptat, am anulat aceasta prostie.  

Potrivit  Ministerului Sanatatii din 2010 pana astazi s-a demonstrat ca nu se impune prezenta politistilor in astfel de situatii.

Raportul comisiei urmeaza sa ajunga la dezbaterea plenului Camerei Deputatilor.

Text al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.36/2010

Text modificat în Comisia pentru muncă şi protecţie socială

(31) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi în incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată, se efectuează de către plătitorii de indemnizaţii, însoţiţi dacă este cazul, de un reprezentant al poliţiei, avându-se în vedere programul individual de recuperare recomandat de către medicul specialist. Verificarea prezenţei asiguraţilor nu va afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti garantate de Constituţia României, republicată.” (31) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi în incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua de către plătitorii de indemnizaţii, avându-se în vedere programul individual de recuperare recomandat de către medicul specialist. Verificarea prezenţei asiguraţilor nu va afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti garantate de Constituţia României, republicată.”

 

Un Raspuns la “Politia nu va mai veni la usa ca sa ne verifice atunci cand suntem in concediu medical”

  1. eSTE O PROPUNERE CORECTA DEMNA DE TOATA APRECIEREA NOASTRA ! Subscriu!

Raspunde