Cristina-Ancuța POCORA

Poporul vorbeşte, guvernanţii nu au urechi sa audă!

23 February 2010 ·

…Iata doar cateva dintre mesajele pe care le primesc zilnic pe e-mail sau pe blog. Din pacate, nu sunt inventii, ci realitati crude ale unei Romanii de care guvernantii nostri au uitat!  Au uitat de pensionari, de persoanele cu handicap, de asistentii personali, de mame, de someri, de tineri, de toti. Evident ca au uitat, odata ce nu mai sunt alegeri! I-au folosit si acum nu mai au nevoie de toti acestia.

In viziunea Guvernului Boc, oamenii sunt buni doar pentru doua lucruri: sa voteze si sa plateasca taxe. Asa ca, in curand, am putea asista si la impozitarea sau chiar eliminarea… ajutorului de inmormantare.

Acesta este un fragment din Declaratia politica pe care o voi sustine maine dimineata de la tribuna parlamentara.  Iata toata declaratia: declaratie-politica

14 Raspunsuri la “Poporul vorbeşte, guvernanţii nu au urechi sa audă!”

 1. gabi says:

  Da, este corect ceea ce sustineti,in campaniile electorale pareau ca ii intereseaza soarta acestora …deoarece vroiau un singur lucru ” votul ”. Nu trebuie sa uitam ca pe langa faptul ca sunt oameni cu drept de vot sunt totusi oameni care au nevoi si care spera la o viata mai buna…
  Din punctul lor de vedere nu este nimik iesit din comun ca le micsoreaza veniturile ( pensie , indemnizatie ..etc ) pentru ca nu sunt pusi in situatia acestora.Cati dintre ei au fost in centrele de copii cu probleme , cati dintre ei au petrecut o ora di timpul lor cu acesti copii…va spun eu …foarte putin ..sa ai grija de un copil cu autism a fost doar un ex …este o cheltuiala enorma ( psiholog , logoped, materiale speciale de lucru care sunt foarte scumpe).
  Trec la o alta categorie si anume pensionarii- sunt oameni care au muncit o viata intreaga si au nevoie de medicamente , de mancare , multi dintre ei de ingrijire …cum se pot descurca acesti oameni ???poate vom primi totusi un raspuns …

 2. Irina says:

  Buna ziua!
  Parerea mea este ca intradevar guvernantii, acesti ” alesi ai poporului” au uitat cu totul de persoanele cu handicap. Cum e posibil ca pensiile sociale care reprezinta totusi 350 lei sa fie indexate anul acesta in raport cu inflatia, iar indemnizatiile de handicap sa ramana la aceleasi valori adica 30 lei, 154 lei respectiv 187 lei. SA LE FIE RUSINE!

 3. tibi says:

  Am citit “Declaratia Politica”. Va dau dreptate in ceea ce spuneti.
  Dar sunt sigur ca nu apelul la declaratii este solutia schimbarii.

 4. hermann says:

  DOamna Pocora ! Candva erati o apropiata a Ralucai Turcanm fosta Tatarcan…si zvonurile spun ca erati buna prietena cu multi care acum sunt la PD-L.Iar pe la inceputul lui 2008 cochetati cu ideea de a pleca din PNL…si acum v-at trezit ca suntem un mare adversar al democratilor ?! Ma mira….nu uitati, stimata doamna ca trecutul se impune in fata viitorului…si ar fi pacat sa uitati de unde ati plecat…real…nu ce scrieti dumneavoastra pe bloguri…

 5. @hermann
  Cu Raluca Turcan am fost colega de partid. “Apropiata” este prea mult spus, iar cei din partid stiu asta. Este adevarat ca am avut si am relatii corecte cu colegi din PDL si PSD. Spun din nou, “prieteni” este mult spus.
  Este total eronat faptul ca am dorit candva sa trec la PDL. Niciodata nu am luat in calcul aceasta posibilitate! In plus, in colegiul meu, ar fi o greseala sa trec la PDL.
  Eu nu sunt adversara a membrilor PDL ci sunt adversara politicilor lor. Atunci cand, in pana de argumente colegii din PDL folosesc atacul la persoana, recunosc, devin si eu agresiva cu persoana respectiva.
  Eu stiu foarte bine de unde am plecat si am si constiinta locului unde am ajuns si va asigur ca nimic nu are legatura cu PDL-ul.

 6. @tibi
  nu este solutia schimbarii dar nici tacerea nu este.
  Eu am convingerea ca daca oamenii striga la parlamentarul lor, si striga convingator, daca noi strigam de la trebuna Parlamentului si apoi votam in consecinta lucrurile se schimba.

 7. ionut says:

  doamna cristina pocora sunt o persoana cu handicap grav din nastere si am indraznit sa va scriu si sa va solicit ajutorul.
  vreau sa va solicit sa se faca o separatie clara in legea persoanelor cu handicap intre persoana cu handicap grav inascut si persoana care capata un handicap in decursul vietii.
  aceasta lege este stramba pentru ca persoana cu handicaap grav inascut a fost amestecata cu pensionarii de invaliditate si se face o grava confuzie intre persoana cu habdicap din nastere si cea cu pensie de invaliditate.
  pensionarii de invaliditate au si pensie de vechime in munca si pensie de handicap capatat in decursul vietii in vreme ce persoana cu handicap grav inascut este condamnata sa traiasca din o indemnizatie in valore de 290 lei care pe deasupra nu a mai fost marita inca din vremea guvernului adrian nastase.
  indemnizatie noastra nu este marita tocmai din cauza ca se face aceasta confuzie intre persoana cu handicap inascut si pensionarii de invaliditate cei din fruntea guvrnului fac o confizie poate voita si ne ignora cu desavarsire.
  va rog din suflt sa incercati sa ajutati si persoanele cu handicap din nastere care nu pot sa munceasca datorita handicapului grav pe care il are si este obligat sa traiasca doar din aceasta indemnizatie care este singurul venit al acestor persoane.
  din pacate toti ploticienii vorbesc la tv doar de situatia pensionarilor dar de situatia disperata a persoanei cu handicap inascut nu vorbeste nimeni nimeni nu ne reprezinta de parca noi nu am exista.
  o persoana cu handicap din nastere nu poate duce un trai decent cu 290 lei doar medicamentele necesare ca aierul ating un cost de 100 de lei pe luna in aceste conditii cu ce mai ramne persoana cu handicap pentru a duce un trai decent?
  am scris aceste randuri ca un ultim strigat disperat de ajutor pentru ca nimeni nu ne aude, nimeni nu ne ajuta si sper ca macar dumneavoastra sa faceti ceva si in interesul persoanelor cu handicap din nastere din romanie.
  VA MULTUMESC ANTICIPAT!

 8. aurash says:

  Este laudabila initiativa dumneavoastra,numai ca,o faceti intr-un moment cand este putin probabil ca aceste indemnizatii sa creasca datorita “crizei” si sincer,ori cu 60 de lei,ori fara,tot asa ne cheama.E ciudat ca atunci cand ati fost la guvernare si tara “duduia”economic, nu ati venit cu astfel de initiative,dar uite ca niciodata nu e prea tarziu.
  De 17 ani,in urma unui accident primesc si eu aceasta indemnizatie si va garantez ca nu se poate trai cu acesti bani.Norocul meu si al familiei mele,este ca nu suntem dependenti de “marele ajutor” al statului roman.
  Va doresc succes.

 9. ionut says:

  cazul lui aurash este exemplul concret ca se face o confuzie in legea persoanei cu handicap.
  aurash nu este dependenta de aceasta indemnizatie pentru ca foarte probabil a avut un loc de munca inainte de a capata handicapul si drept urmare aurash are 2 surse de venit 2 pensii una de vechime in munca si una de handicap.
  peresoana cu handicap din nastere ca mine are un singur venit este vorba de aceasta indemnizatie de 290 de lei pt ca persoana cu handicap din nastere nu a muncit si nu o sa munceasta niciodata datoorita problemelor grave care la are si de aceea o sa depinda toata viata de aceasta indemnizatie.
  de aceea va rog inca odata doamna cristina ancuta pocora sa faceti demersurile necesare pt schimbarea legislatiei persoanei cu handicap si separatia clara in lege intre persoana cu handicap grav inascut si cei cu pensie de invaliditate.
  fara aceasta separatie in lege persoana cu handicap grav din nastere o sa moara de foame in casa pt ca toti vor face confuzia cu cei care au 2 pensii de invaliditate si de handicap si vor spune ca este de ajuns si de aceea nu se mareste indemnizatia celor care au cu adevarat nevoie.
  doamna cristina pocora va rog sa faceti lobby si pentru persoana cu handicap din nastere si modificarea acestui cadru legislativ strimb care condamna la moarte lenta persoana cu handicap inascut din romania.

  din pacate persoana cu handicap inascut nu se poate reprezenta singura nu se poate face auzita daca nu este ajutata de cineva sa se faca auzita.
  va rog din suflet doamna pocora sa faceti ceva si ptru noi.
  va multumesc anticipat!

 10. @ionut
  Prin Legea nr. 448 din decembrie 2006 republicata in ianuarie 2008 pentru persoanele cu dizabilitate din nastere se acorda facilitati banesti atat copilului cat si asistentului maternal. In plus copilul beneficiind si de bugetul complementar al adultului in raport de gradul de handicap. Pensia de invaliditate (de boala) se obtine prin Casa de pensii in timp ce prestatia sociala a persoanei cu handicap se acorda prin directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului din primariile Bucurestiului respectiv judetele tarii in prinicpiu fiind doua domenii diferite ca si competenta.

 11. ionut says:

  este adevarat ca legea 448 acorda dreptur banesti atat persoanei cu dizabilitati cat si asistentului personal al persoanei cu handicap.
  ce vreau eu sa scot in evidenta si vad ca nu m-am facut inteles este ca acest buget complementar la care faceti dvs referire nu a mai fost indexat de foarte foarte mult timp.
  cunosc foarte multe cazuri de persoane care au pensie de invaliditate (de boala dar si pensie de hadicap asfel in cat persoanele care au cu addevarat nevoie au de suferit.
  trebuie facuta o separatie clara in lege asfel in cat cei pensionati pe caz de boala si care fac si dosare inventate de handicap sa nu mai pacaleasca legea.

  trebuie spus ca sunt cazuri in care o persoana se pensioneaza pe caz de boala apoi gaseste un medic in comisia de expertiza care sa-l ajute sa se erijeze in persoana cu handicap grav adfel in cat sa beneficieze si el de aceleasi drepturi ca si persoana care are cu adevarat un handdicap.
  de aceea trebuie regandita legea si stabilit clar ca persoana cu handicap inascut sa sa fie ferirta de asfel de intrusi care beneficiaza de 2 pensii.
  va multumesc din sflet ca ati raspuns si sper ca imi intelegeti suferinta si durerea atata a mea cat si a celor care se afla intr-o situatie similara cu a mea.
  sper din suflet sa faceti in asa fel in cat acest buget complemplementar si indemnizatia persoanelor cu handicap sa fie indexata.

 12. ionut says:

  persoana care se naste cu un handicap grabv trebuie mult mai protejata decat o persoana care in urma unui accident de munca sau de alta natura capata un hadicap. aici trebuie facuta o separatie intre persoana care s-a nascut cu handicap si cel care in urma unui accident de munca nefericit capatra un handicap cel din nastere trebuie sa aiva o indemnizatie mai mare decat cel care in urma unui accident devine persoana cu handicap pt ca cel care a capatat handicapul are din start un avantaj fata de cel care s-a nascut cu handicap.
  cel care capata handicapul are si pensia de vechime in munca dar vine si castiga si drepturi egale cu o persoana cu handicap inascut cee ce nu cred ca este corect fata de cel care are handicap grav din nastere si nu are sansa sa munceasca sa isi castige traiul zilnic.

 13. ionut says:

  domna pocora este adevarat ca ati initiat un proiect legislativ care prevede marirea indemniztiei persoanelor cu handicap inascut?
  si daca da sunt sansa ca acest proiect sa fie adoptat?
  cand se va discuta acest proiect legislativ?
  va multumesc mult pentru tot si va rog sa faceti tot ce puteti sa ajutati si persoana cu handicap din nastere.
  va rog din suflet sa nu ne uitati!

 14. ionut says:

  doamna pocora suntem intr-o situatie fara iesire.
  persoana cu handicap este condamnata la moarte dupa aceste masuri incredibile ale lui traian basescu.
  asistentul personal al persoanei cu handicap o sa piarda 25% din salariu dupa aceasta lege a lui basescu si boc.
  cu ce mai traieste o persoana cu handicap grav din nastere in acestre conditii?
  mai poate el sa duca un trai decent in conditiile in care persoana cu handicap daca nu are asistentul personal din familie trebuie ca din acel salariu sa isi plateasca un asistent personal care sa-l ingrijasca?
  un asistent personal al persoanei cu handicap grav din nastere castica dupa noua lege 3 sute de lei. repet dca asistentu personal nu face parte din familie persoana cu handicap este obligata sa platesca din suma aia un asistent personal care sa ii poarte de grija.
  daca eu ca persoana cu handicap trebuie sa imi platesc asistentul personal sa si traiesc sa imi iau si medicamentele necesare ca aierul apoi cu ce mai traiesc?
  va rog din suflet sa faceti ceva si pt noi si sa le aduceti la cunostinta celor de la pd-l ca isi fac pacate si cu persoanele cu handicap grav din nastere nu doar cu pensionarii.
  indemnizatia persoanei cu handicap valoreaza 2 sute de lei si nu a mai fost marita de atata amar de vreme guvernul si presedentia stiu asta?
  stiu ca o persoana cu handicap grav isi duce traiul de pe o zi pe alta?
  as vrea sa va rog ca macar dumneavcoastra cei de la pnl sa va luptati sa ne aparati si pe noi sa nu il lasati pe basescu si gasca lui sa ne omoare cu zile.
  as vrea sa comuniccam mai des bineinteles daca si dumneavoastra doriti si in felul asta prin dumneavoastra sa facem auzit si strigatul de ajurtor al persoanelor cu handicap din romania.
  va multumesc din suflet si sper ca macar dumneavoastra sa intelegeti prin ce trecem.

Raspunde