Cristina-Ancuța POCORA

Poti ajuta! Directioneaza 2% din impozitul tau catre cei care au nevoie de ajutor!

12 April 2010 ·

Platim impozite la stat. Dar nu ni se spune pe ce sunt cheltuiti acesti bani. Ei nu se intorc la noi sub forma de servicii!

Legea ne permite insa ca, asupra unui procent de 2% din acesti bani sa decidem noi. Putem sa-i lasam sa mearga la bugetul de stat sau putem sa-i directionam noi, prin completarea unui formular, spre o organizatie care ii ajuta pe cei mai putin norocosi.

Directionand 2% catre o astfel de organizatie putem sa vedem exact ce se face cu acesti bani, putem ajuta imediat pe cineva!

Eu va propun, va rog, sa nu fiti indiferenti la acest mesaj.

Eu va propun sa directionati 2% din  impozitul dumneavoastra catre copilasii pe care vi i-am prezentat, in timp, pe acest blog. Cred cu tarie ca astfel, banii impozitati de la dumneavoastra, vor fi folositi cum trebuie si vor ajuta!

 

FUNDATIA UMANITARA SFANTUL NICOLAE, Fetesti, Ialomita

CIF: 11 85 45 64

CONT (IBAN): RO98RNCB0171008870120001, BCR Fetesti

 

ORGANIZATIA PENTRU COPII SI ADULTI CU NEVOI SPECIALE “TREBUIE”, FILIALA FETESTI

CIF: 14 66 67 27

CONT (IBAN): RO03RNCB0171008872020001, BCR Fetesti

 

ASOCIATIA “AJUTATI-NE SA INTELEGEM LUMEA” FETESTI

CIF: 24 25 12 04

CONT (IBAN): RO15RZBR0000060011086544, Reiffeisen Fetesti

 


IMPORTANT!

·         Daca esti angajat si ai venituri numai din salarii  – descarca si completeaza cu datele tale Formularul 230 formular-230

·         Pentru a ajuta acesti copii, pe formular, trebuie sa bifezi si sa completezi la II. pct 2, “sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult”.

 • NU este nevoie sa completezi suma. O vor calcula autoritatile. Dar fii atent/a la corectitudinea restului datelor, altfel optiunea ta nu va putea fi valorificata.
 • Nimeni, nici angajatorul tau, nici o autoritate, nu are dreptul sa iti impuna sa alegi o anumita organizatie. Directionarea a 2% spre organizatia pe care o apreciezi este o decizie personala, care iti apartine in intregime.
 • Directionarea a 2% nu te costa nimic. Este vorba de bani pe care oricum ii datorezi statului, dar ai posibilitatea sa ii directionezi spre un serviciu pe care il apreciezi. Altfel – banii ajung la bugetul central, si stim cu totii cat sunt de bine gestionati, si cat beneficiezi de ei …
 • Termenul limita pentru depunerea declaratiilor este 15 mai. Dar nu lasa pentru ultimul moment pentru a evita cozile si pentru a te asigura ca iti faci vocea auzita. Trimite declaratia ta la Administratia financiara din localitatea unde iti ai domiciliul.  Poti sa depui declaratia personal sau poti sa o trimiti prin posta (preferabil cu confirmare de primire).
 • Pentru orice neclaritati cu privire la procesul de directionare, te rog sa ma contactezi si iti vom raspunde imediat.

Multumesc

5 Raspunsuri la “Poti ajuta! Directioneaza 2% din impozitul tau catre cei care au nevoie de ajutor!”

 1. […] Cristina-Ancuta POCORA » Blog Archive » Poti ajuta! Directioneaza 2% din impozitul tau catre cei c… blog.cristinapocora.ro/?p=1436 – view page – cached “Ai grija de gandurile tale pentru ca se vor transforma in vorbe. Ai grija de vorbele tale pentru ca se vor transforma in fapte. Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[‘cristinapocora’] = {“location”:”Romania”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/363738873/Pocora_Cristina_normal.jpg”,”name”:”cristina pocora”,”url”:”http://twitter.com/cristinapocora”,”nick”:”cristinapocora”,”description”:””,”influence”:””}; cristinapocora: “Poti ajuta! Directioneaza 2% din impozitul tau catre cei care au nevoie de ajutor! http://blog.cristinapocora.ro/?p=1436 ” 6 minutes ago view tweet retweet Topsy.Data.Twitter.User[‘cristinapocora’] = {“location”:”Romania”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/363738873/Pocora_Cristina_normal.jpg”,”name”:”cristina pocora”,”url”:”http://twitter.com/cristinapocora”,”nick”:”cristinapocora”,”description”:””,”influence”:””}; cristinapocora: “Poti ajuta! Directioneaza 2% din impozitul tau catre cei care au nevoie de ajutor! http://blog.cristinapocora.ro/?p=1436 ” 4 hours ago view tweet retweet Filter tweets […]

 2. Gabi says:

  Am completat deja formularul, macar cu atat sa ii putem ajuta… 🙂

 3. mary says:

  daca ati intreprinde si alte actiuni si am putea ajuta cu mai mult copii cu probleme,ne-am alatura cu cea mai mare placere,chiar merita,chiar si de 1 iunie ati putea face un proiect.Stiu ca de toate sarbatorile de iarna si pasti ati facut cadouri copiilor de la Fundatiile din Fetesti,ati adus primavara in sufletelor,daca ar face toti un asemenea gest ar fi o actiune de amploare,antrenatii chiar nu putem ramane insensibili la problemele altora.

 4. lol =)) asta da treaba…

 5. Cu tot respectul pentru (Fundatia pentru) SMURD sau alte ong-uri cu bugete de milioane de euro, mai sunt in Romania si multe alte oranizatii de mici dimensiuni care au nevoie de banuti, multe din ele functionand in regim de voluntariat si neavand alte surse de finantare.

  Eu directionez spre Asociatia “SOS Infertilitatea”, care activeaza exclusiv in regim de voluntariat. De patru ani ma lupt sa obtin o sarcina, numai eu si sotul meu stim prin ce am trecut! Daca ai probleme de infertilitate in Romania nimeni nu se uita la tine, trebuie sa platesti totul integral, desi platesti asigurari de sanatate. “SOS Infertilitatea” asta face, atrage atentia asupra gravitatii acestei probleme sociale si de sanatate, pana de curand un subiect-tabu: infertilitatea.

Raspunde