Cristina-Ancuța POCORA

PREMIERUL ROMÂNIEI, SINGURA VOCE AUTORIZATĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE NOMINALIZĂRILE PNL

08 February 2014 ·

Îi ceea ce privește subiectul nominalizării prim-vicepreședintelui PNL, Klaus Iohannis, pentru funcția de vicepremier și ministru al Internelor în Guvernul României, potrivit este să avem răbdare, să așteptăm revenirea premierului în țară și să evităm discuțiile inutile pe tot felul de teme care n-au legătură cu nominalizarea în sine.

Premierul României este singura voce autorizată să aibă o poziție pe această chestiune. De altfel, Victor Ponta a agreat cooptarea lui Klaus Iohannis în Guvern, spunând că este un mare câștig pentru Cabinet său, urmând ca detaliile tehnice să fie discutate la nivelul USL. Există un raport clar stabilit între partidul care face nominalizarea pentru un anumit minister și premier.

După revenirea în țară a prim-ministrului, urmează să fie discutate aspectele procedurale și elementele referitoare la calendarul învestirii noilor membri ai Executivului.

Propunerile avansate de Partidul Național Liberal pentru ocuparea celor patru portofolii în Guvernul României nu fac obiectul unor discuții în cadrul ședințelor USL, cum, de altfel, nu s-a întâmplat nici în alte ocazii cu nominalizările făcute de partidele partenere în USL

3 Raspunsuri la “PREMIERUL ROMÂNIEI, SINGURA VOCE AUTORIZATĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE NOMINALIZĂRILE PNL”

 1. Filip G says:

  Salut noua fata a blogului,de asemeni felicitari pentru postari.
  Un purtator de cuvant a unui partid trebuie sa comunice.
  Felicitari pentru initiativa!

 2. Mariana Iorga says:

  Iohannis este o mutare excelenta a PNL, se vede ca i-a iritat pe USD-isti 🙂

 3. Georgiana says:

  KLAUS IOHANNIS: “Evident că voi face tot ce trebuie pentru a fi în perfectă legalitate şi din punctul de vedere al ANI. Cred că orice alegător are dreptul legitim să fie curios ce se întâmplă în guvernul lui şi atunci am considerat că e bine dacă sunt nelămuriri în spaţiul public să răspund. Este o dezbatere publică oportună şi benefică.”
  “Nu s-a discutat să iau locul cuiva, dar PNL a hotărât să fiu vicepremier, ceea ce voi fi. În acelaşi context am observat că există o preocupare importantă în spaţiul public pentru ce voi fi eu în continuare. Nu am nevoie de sfaturi decât dacă le cer. E clar, dar subliniez că noi, de la PNL, nu vom merge să cerem o lege pentru un om, şi nici nu am eu de gând să intru într-o siuituaţie discutabilă, vreau să reafirm determinerea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne. Nu mă pot autosuspenda ca primar.”

Raspunde