Cristina-Ancuța POCORA

Preşedintele rus îl decorează pe Dumitru Prunariu, după ce PDL l-a desconsiderat

11 April 2011 ·


Preşedintele rus Dimitri Medvedev îi va decora maine pe cosmonauţii care au contribuit la explorarea spaţiului cosmic, între aceştia numărându-se şi românul Dumitru Prunariu, a precizat pentru AGERPRES serviciul de presă al Kremlinului.

Dimitri Medvedev n-a aflat încă faptul că Dumitru Prunariu intră în categoria pensionarilor cu “pensii nesimţite”. În ianuarie 2011, Dumitru Prunariu declara: “Da, e adevărat, mi s-a recalculat pensia, în ianuarie am primit doar 30% din valoarea pe care o primisem în decembrie şi în anii trecuţi (…) Valoarea pe care o primesc acum îmi ajunge în perioada de iarnă să îmi plătesc întreţinerea la bloc pe două luni, unde stau în centrul Bucureştiului, e adevărat”.
Pensia generalului a fost redusă cu 70% în urma recalculării pentru că în acte nu se regăsesc cei trei ani de şedere în fosta URSS, perioadă în care s-a pregătit pentru istoricul zbor în spaţiu.

Ce ar mai fi de adăugat? Acesta este respectul pe care actuala administraţie portocalie a ţării îl arată pentru cei care ne-au făcut cinste, ne-au onorat prin acţiunile lor. Orice alt comentariu cred că e de prisos…

Raspunde