Cristina-Ancuța POCORA

Prima lege din programul meu: LEGEA ARENDEI

03 November 2008 ·

Am promis 10 legi care schimbă viaţa în bine! De azi încep să vi le prezint pe blog. Voi trebuie să judecaţi dacă ceea ce spun e corect sau nu. Încep cu legea arendei, mai bine zis cu modificarea pe care vreau să o aduc acestei legi. 

În momentul de faţă, în procesul arendării există două categorii de persoane implicate: arendaşi şi arendatori. Din păcate însă, oamenii care dau pământ în arendă nu beneficiază, în prezent, de nici un sprijin din partea statului spre deosebire de arendaşi.

            Legislaţia actuală în domeniu nu permite posibilitatea arendatorului de a-şi acoperi eventuala pierdere în cazul unor calamităţi naturale, aşa cum beneficiază arendaşul.

            Legea mea propune câştiguri corecte pentru proprietarii de pământ în funcţie de nivelul recoltei şi de subvenţiile primite de la stat de către arendaşi. Mai exact, dă dreptul celui care are pământ în arendă să-şi renegocieze cuantumul arendei, în cazul în care arendaşul beneficiază de subvenţii guvernamentale în urma unor calamităţi naturale. Cuantumul arendei ajunge la 50% din valoarea subvenţiilor acordate.

            Asta propun eu. Voi ce spuneţi?

Cuvinte Cheie:

16 Raspunsuri la “Prima lege din programul meu: LEGEA ARENDEI”

 1. Alex says:

  Sincer nu sunt implicat direct in aceasta problema a arendei, insa am auzit de foarte multe ori vorbindu-se ca actuala lege nu este corecta fata de cei care dau in arenda terenurile.
  Cred ca este o idee foarte buna si admir faptul ca ati inceput cu o lege care sigur ii preocupa pe marea majoritate a oamenilor din acest colegiu, fiind o zona preponderent agricola.

 2. doriana says:

  Sunteti cel mai tare candidat!
  Nici eu nu cunosc prea multe despre agricultura insa cu siguranta ai dreptate alex. Doamna secretar de stat a pus punctul pe I. Se implica exact acolo unde-i doare mai tare pe ialomiteni.
  Felicitari! Si multa multa bafta!
  Hai PNL, hai Cristina Pocora!

 3. @ alex & doriana
  mi se pare ca inghititi cam neconditionat galusca electorala si sariti oarecum ridicol cu sloganuri: hai pnl, hai ancuta, fortza cutare…. nu va suparati, asta da un aer de facatura blogului… “sunteti cel mai tare candidat”… da’ de unde stiti voi, bibicilor, ca eu o urmaresc pe cristina pocora de mai bine de 1 an si tot nu mi-am dat seama cata sinceritate si cat politicianism stau in spatele imaginii sale… recunosc, daca ar candida in colegiul meu poate ca as vota-o (imi inspira mai multa incredere si mai mult profesionalism decat contracandidatii), dar cu rezerva ca dupa alegeri s-ar putea sa nu-i mai vad fizicul prin judet… numa’ ca voi prea sunteti entuziasti…

 4. @ guraialomitei

  e incurajatoare intentia dumneavoasta de vot. Sper ca pana pe 30 noiembrie sa va conving de sinceritatea si seriozitatea mea. Pana in 2012 rezerva dumneavoastra va fi istorie…nu stiu ce nenorocire ar putea sa ma impiedice sa vin aici!

 5. @cristina
  pai nu pana pe 30 noiembrie trebuie sa ma convingeti , asta e simplu, pe termen scurt m-au convins si altii la vremea lor. vom trage linia in 2012 abia…sper si eu, mai ales ca l-am vazut/auzit pe gafitoi…

 6. conteaza? says:

  draga ancuto,

  cine esti tu? cum ai reusit la varsta asta sa candidezi pt camera deputatilor. io am 32 ani si n-am realizat nimic pana acum pt ca…. din cauza pilosilor si lingailor mi s-a luat aceasta sansa. spune-mi fata cui esti? nepoata cui esti? pt ca prin forte proprii nu ai cum sa reusesti intr-o romanie in care traim in prezent si mai ales in ialomita, cel mai corupt judet. nu incerca sa ma contrazici ca stiu fff bine cum merg lucrurile acolo.
  sper sa-mi raspunzi

 7. @ conteaza?

  Sunt fata lui Pocora Mircea si a Liliei Pocora. Tata este in momentul de fata disponibilizat de la MENAROM Galati. Mama, casnica. Mai am doi frati mai mici. Bunicii din partea mamei, Dumnezeu sa-i ierte, sunt din comuna Blagesti, judetul Vaslui, iar cei din partea tatalui sunt din Chilia Veche, Tulcea. Unchii si matusile mele sunt oameni din clasa medie, fiind fie angajati ai AFDJG, fie SIDEX. …

  Asta este radacina mea, si poate si faptul ca nu am avut tot ceea ce au copii de bani gata, m-a determinat sa muncesc mai mult, sa-mi ating visul!
  Si mai este ceva,

  Sunt constienta ca sunt foarte multi tineri foarte capabili, care din pacate nu reusesc sa aiba traseul visat. Cred cu tarie ca pe toata durata vietii, in orice actiune intreprindem, o importanta mare – poate la fel de mare ca si pregatirea – o are NOROCUL.
  Da, am avut Norocul sau fiu acolo unde trebuie, atunci cand trebie si din fericire am avut bagajele facute, pentru ca altfel este dificil sa rezisti.
  Chiar cred ca munca, seriozitatea, norocul si felul in care te porti cu oamenii ne influenteaza traseul in viata.

 8. @ gura ialomitei

  cine este gafitoi? ce spune el?

  Aveti povesti despre el?

 9. doriana says:

  @guraialomitei
  Nu stiu de ce credeti ca as fi o bibica, dar nu este relevant acum.
  Intr-adevar sunt entuzismata de aparitia acestei doamne printre candidati si am tot auzit de ea de mai bine de un an pe aici asa ca nu m-am trezit chiar deodata fun Cristina Pocora. Printre altele simpatizez cu PNL si sunt chiar mandra de acest partid, care pe mine una nu m-a dezamagit. Falsitatea blog-ului, asa cum o numiti dv nu exista pentru ca noi suntem oameni, chiar din acest colegiu, existam si suntem convinsi ca aceasta persoana poate sa mai faca ceva si pentru noi. Daca ne va insela asteptarile o s-o injuram probabil, insa deocamdata mai sunt si oameni care mai cred in politica si in unii oameni ce o formeaza.

 10. Legea arendei nu o gasesc corecta.La ora actuala arendasul cistiga mai mult decit mine de pe urma “propietatii” mele. Situatie identica ar fi daca ca propietar de autoturism pe care il “arendez” unui sofer ca sa-l exploateze asi primii numai 30% din beneficiul obtinut iar soferul ar primii 70%. Problema este mult mai ampla daca intereseaza revin dar pana atunci se termina campania asa ca o reiau peste patru ani.

 11. astept si restul de 9 legi, ca acus’ se termina campania…

 12. @ dan popescu colibasi

  ar fi perfect daca ati reveni acum, nu peste patru ani! Am gata o forma a acestei legi de modificare a legii arendei. Eu vreau sa depun aceasta lege in Parlament in luna decembrie si as vrea sa fie bine facuta si sa acopere toate problemele. Orice sugestie este bunevenita! Va multumesc!

 13. Salut!
  unde pot gasi acest proiect ? Daca ajunge la parlament se “optimizeaza” in stil comunist

 14. @ dan popescu colibasi
  esenta modificarii vizeaza ceea ce am prezentat mai sus. Cam in zona asta am gasit pana acum ca ar fi necesar sa intervin. Daca considerati ca trebuie abordate si alte aspecte va rog sa le mentionati si voi interveni si pe acele articole.

 15. alex says:

  Dan Popescu Colibasi
  Daca aveti o propunere interesanta pentru acest proiect de ce nu o expuneti. Interesul este de a se rezolva aceasta problema. Banuiesc ca doamna Cristina Pocora din acest motiv le expune aici ca poate noi cei care ne confruntam, direct cu acetse probleme gasim solutii mai bune. De ce daca tot aveti aceasta solutie sa nu o spuneti?

 16. alex says:

  Am citit un articol foarte interesant in Evenimentul Zilei. “10 idei bune din campania electorală”. Printre cele 10 idei bune din campania electorala se numara aceasta a doamnei secretar de stat privind modificarea legii arendei. Comentariul era ceva de genul ca, in sfarsit, unii dintre candidati mai vin si cu idei pe care intr-adevar le pot realiza si care tin de competenta unui deputat
  Felicitari!

Raspunde