Cristina-Ancuța POCORA

Prima zi…

03 September 2013 ·

 Uff! Am inceput o noua etapa in viata  noastra: momentele de emotie maxima amestecata cu teama, grija, bucurie… acele momente in care nu iti mai poti stapani lacrimile si plangi. Sophia-Maria merge la gradi!

 Imi tot repet ca trebuie sa accept ca “bebelusul meu” creste si ca iremediabil am inceput lungul drum in care noi, parintii, vom tot plange de emotie, de mila, de bucurie pentru copilul nostru:  prima zi de gradi, prima serbare, prima zi de scoala, examene, …

Acum sase luni, intr-o seara, m-am gandit eu la dezvoltarea Sophiei si i-am dat lui Dan o lovitura: “ar fi bine ca de la doi ani sa o dam pe Soph la gradi pentru ca este un copil bine dezvoltat, acasa exista tentatii gen tv, ipad, telefoane…, noi o alintam pe rand de nu are timp sa respire, nu prea reusim sa o convingem sa manance si ar trebui sa inceapa sa invete si ea reguli sociale… “ Ei si atunci au inceput dezbaterea si grijile. In final am decis impreuna ca este momentul ca Soph sa mearga  de la doi ani, adica acum, la gradi, la un program scurt cu masa de pranz.

 Ieri a fost prima zi si va pot spune ca nu am scris atunci despre asta pentru ca aveam o durere reala in piept. Ii marturiseam dimineata lui Dan, inainte de a pleca, cu “bebelusul meu” spre gradi, ca aveam aceleasi emotii ca si in dimineata in care am plecat sa o nasc. (Sunt sigura ca cei care au trecut de prima zi de gradi/scoala inteleg exact 🙂 ).

  

Odata ajunsi, ce sa va povestesc, ca Sophia vroia sa se joace  cu copiii dar sa fie si “mami mimi”, ca intra in sala, dar dupa trei minute iesea la mami, ca se agata de fusta si ma tragea langa ea…Cum sa rezisti la asta?! Poate cineva?!   

Una peste alta, la finalul zilei, am primit laude de la “doamna” si Soph si-a manifestat dorinta de a mai merge si astazi.

Ati incercat sentimentul?

 P.S. Astazi, insa, povestea s-a reluat! 🙂

2 Raspunsuri la “Prima zi…”

  1. Carmen says:

    Heii ce ma bucur pentru tine Cris ca ai trecut si acest hop. Este minunata Sophia ta, o dulceata de fetita si se va obisnui treptat, treptat. Ai avut curaj dar pe de alta parte ai dreptate in tot ceea ce spui. Va doresc succes amandurora!Te pup cu drag,Carmen

  2. multumim. fiecare zi este un test. constatam dupa trei zile ca e mai complicat pentru noi si buni sa o ducem la gradi decat sa o tinem acasa. :-). sa vedem cu va fi dupa perioada de acomodare.

Raspunde