Cristina-Ancuța POCORA

Prioritatea guvernamentală ar trebui să fie crearea locurilor de muncă, nu pensionarea târzie

11 October 2010 ·

Vârsta de pensionare trebuie să rămână cea prevăzută de legea în vigoare, cu amendamentul că „femeile şi bărbaţii pot solicita continuarea raporturilor de muncă sau de serviciu, până la vârsta de 65 de ani, fără ca opţiunea acestora să fie îngrădită prin decizii şi proceduri administrative. Este vorba de acele meserii – medicină, magistratură, educaţie, cultură etc.– care permit desfăşurarea activităţii pe o perioadă mai îndelungată şi unde experienţa vine o dată cu vâsta. Voi depune din nou acest amendament la rediscutarea articolului de lege trimis de preşedintele Traian Băsescu pentru reexaminare.

          In loc să se gândească cum să-i mai exploateze pe cei vârstnici, Guvernul Boc ar trebui să se concentreze pe politici active pentru a crea locuri de muncă pentru tineri. Ei vin cu entuziasm de pe băncile şcolii, doresc să-şi construiască o carieră, să-şi întemeieze o familie, or, dacă nu promovăm accesul acestora pe piaţa muncii viitorul ţării va fi grav afectat. Prioritatea guvernamentală trebuie să fie crearea de noi locuri de muncă, nu pensionarea la o vârstă foarte înaintată.

          Reîntoarcerea Legii unitare a pensiilor de la promulgare în Parlament, pe subiectul vârstei de pensionare, este o bună ocazie de a corecta o mare nedreptate care s-ar fi făcut românilor. Nu am insa mari asteptari din partea parlamentarilor care sustin Guvernul. 

Un Raspuns la “Prioritatea guvernamentală ar trebui să fie crearea locurilor de muncă, nu pensionarea târzie”

  1. MARIN says:

    Stimata Doamna,
    Tocmai in asta consta secretul politicii lui BOC. Nu pot crea locuri de munca asa ca, ii mai tin pe cei putini si oropsiti care inca mai au un loc de munca, sa trudeasca pentru a avea resurse de umplere a buzunarelor.

Raspunde