Cristina-Ancuța POCORA

Proiectul de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2012 sau Lege pentru violarea si uciderea democratiei in Romania

04 December 2011 ·

Iata atasat Proiectul de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2012 propus de MAI – ”LEGE privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012, precum şi pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215⁄2001. 

 Proiect_de_lege_alegeri_generale_2012.pdf

Expunere_de_motive_proiect_de_lege_alegeri_generale_2012.pdf

Mai pe scurt eu as  spune: Lege pentru uciderea democratiei in Romania

 Sub pretextul economisirii banilor pentru organizarea separata a alegerilor locale si a alegerilor generale, guvernul Boc propune marea brambureala, in care romanii vor vota in acceasi zi, in acelasi moment, in cabina de vot, primarul, consiliul local, presedintele consiliului judetean, consiliul judetean, deputatul si senatorul. In total 6 buletine de vot. 3 tipuri de mesaje diferite.

 Mergand pe logica MAI eu propun ca in acceasi zi sa alegem si seful de bloc, si responsabilul cu fondul clasei, si ce alte functii mai avem de ales. Doar trebuie sa facem ecomomie la democratie pentru ca ministrii sa aiba bani, pe care sa se prefaca ca ii investesc doar pentru ca banii sa se intoarca, prin comisioane si sponsorizari, la ei. Eu cred ca banii economisiti din comasarea celor doua tururi se vor transforma in  pungi electorale portocalii.

 Ce parere aveti despre aceasta lege?

 

5 Raspunsuri la “Proiectul de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2012 sau Lege pentru violarea si uciderea democratiei in Romania”

 1. gabryela says:

  pai daca tot doresc comasare sa le comaseze pe cele parlamentare cu cele locale la primavara!

 2. Nu sunt neapărat deranjat de cele 6 buletine de vot (apropo, cele două voturi vor fi în săli diferite?) Problema este că în continuare votul va fi luat pe seama carismei candidatului ori pe seama apartenenţei la partid, nicidecum votul nu va fi o alegere a proiectelor. Votul nu este menit a fi un fel de concurs de frumuseţe… “Miss Locale 2011”. Cetăţenii trebuie să-şi voteze viitorul şi politicieni nu le permit acest lucru pentru că nu vin cu iniţiative legislative, respectiv proiecte de buget şi de hotărâri în cazul consiliilor. Consilierii parcă nici nu contează, sunt votaţi la grămadă pentru că însoţesc primarul sau preşedintele de consiliu judeţean. Ar trebui să fie tocmai pe dos, pentru că primarul şi preşedintele de consiliu judeţean EXECUTĂ ceea ce hotărăsc consilierii, sunt puţin importanţi, consilierii sunt cei care iau cu adevărat decizii (sau aşa ar trebui să fie).

 3. […] membrii organului legislativ. Marea problema a României este ca nu a putut găsi niciodată o formula câștigătoare pentru ca în forul legislativ al tarii sa intre oameni cu capul pe umeri […]

 4. gabryela says:

  astia vor reducerea nr.de bugetari si comasarea alegerilor pt.economie in schimb infiinteaza noi institutii bugetare.
  http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25585/ARR-si-RAR-nu-mai-au-atributii-de-control-Cine-efectueaza-de-acum-controalele-din-transporturi.html

 5. costel dragoi says:

  (* Administrator: regula postarii pe acest blog o reprezinta folosirea unui limbaj decent. Cuvintele sau expresiile care nu se inscriu in acest limbaj vor fi sterse!Multumesc pentru intelegere!)

  Eu cred ca nemultumirea este ca (cuvant nepotrivit,sters de administrator) nu pot candida pe mai multe functii politice. Eu personal pot sa citesc 6 sase buletine si sa aleg pe cineva care cred ca ma reprezinta. Nu sunt asa (cuvant nepotrivit,sters de administrator) cum considerati voi. Sclavii tot sclavi

Raspunde