Cristina-Ancuța POCORA

propun infintarea Autorităţii Naţionale pentru Egalitatea de Şanse, o institutie care sa gestioneze problemele categoriilor vulnerabile

24 November 2010 ·

Ii propun ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale ca, la discuţiile privind Codul Social, să ia în calcul înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Egalitatea de Şanse, institutie care să gestioneze problemele şi să asigure respectarea drepturilor pe care le au categoriile vulnerabile din România (copii, bătrâni, persoane cu dizabilităţi etc). Fac această propunere deoarece este nevoie ca persoanele defavorizate să poată beneficia de toate pârghiile instituţionale or, Autoritatea Naţională pentru Egalitatea de Şanse ar urma să preia toate atribuţiile şi responsabilităţile celorlalte instituţii desfiinţate de Guvernul Boc în această vară (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei, şi a Drepturilor Copilului, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap si Agentia Nationla pentru egalitate de sanse, pentru femei si barbati). Sub acoperişul Autorităţii Naţionale pentru Egalitatea de Şanse, categoriile extrem de vulnerabile, mai ales în situaţia de criză economică cu care ne confruntăm (copiii, persoanele cu handicap, femeile victime ale discriminării de gen, violenţei domestice, traficului de persoane) îşi vor putea rezolva problemele, iar drepturile şi interesele lor ar putea fi corect reprezentate.

            Prin desfiinţarea acestor agenţii, s-au pierdut expertiza acumulată, fondurile şi programele, iar copiii, persoanele cu handicap, femeile victime ale discriminării şi violenţei în familie au rămas fără organisme care să aibă capacitatea reală de a face analize şi politici pentru susţinerea şi dezvoltarea lor.

7 Raspunsuri la “propun infintarea Autorităţii Naţionale pentru Egalitatea de Şanse, o institutie care sa gestioneze problemele categoriilor vulnerabile”

 1. gabryela says:

  degeaba se infiinteaza asa ceva daca o va conduce tot incompetenti??!!!!!

 2. Aş înscrie ca primă categorie vulnerabilă intelectualii, în special geniile.

 3. […] Liviu Jicman, Dan Voiculescu, Adina Valean, Roxana Iordache, Ioan Mircea Pascu, Daciana Sarbu, Cristina Pocora, Corina Cretu, Catalin Ivan. This entry was posted in politica, Uncategorized and tagged […]

 4. MARIN says:

  Ce imi place in mod deosebit la dvs. este faptul ca sunteti O LUPTATOARE.

 5. Marin says:

  Ce treaba are Codul social cu Egalitatea de sanse? Codul social reglementeaza chestiunile legate de prestatiile sociale.
  Doriti infiintarea Autorităţii Naţionale pentru Egalitatea de Şanse, institutie care să gestioneze problemele şi să asigure respectarea drepturilor pe care le au categoriile vulnerabile din România (copii, bătrâni, persoane cu dizabilităţi etc)?
  Cu toata bunavointa mea, nu va pot intelege!
  Constat ca, asa cum va exprimati, dv. doriti infiintarea unui alt Minister al Muncii in cadrul Ministerului Muncii, desi gestionati egalitatea de sanse intre femei si barbati. Sincer cred ca faceti o varza din egalitatea de sanse amestecand-o cu orice altceva decat chestiunile de egalitate si de gen si ignorand normele europene.
  Stau si ma gandesc daca faceti asta din interes politic si, mai ales, din ratiuni de imagine sau datorita faptului ca nu stiti ce inseamna in mod real politicile privind egalitatea de sanse si de gen.

 6. […] Experienta avută de SUA în războiul din Coreea , război ce a fost pierdut de armata Statelor Uni… Războiul din Coreea a debutat în ziua de 25 iunie 1950. Pe 27 iulie 1953 s-a semnat un armistiţiu. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_din_Coreea […]

 7. […] propun infintarea Autorităţii Naţionale pentru Egalitatea de Şanse … […]

Raspunde