Cristina-Ancuța POCORA

propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

10 May 2009 ·

În România, sunt peste 600 de mii de persoane cu dizabilităţi. Din păcate, foarte multe dintre ele nu pot avea dreptul la un trai decent din cauza lipsei de venituri.

De-a lungul anilor, în acest domeniu, politicienii au făcut doar « poezie »– au aprobat doar de ochii lumii măsuri de susţinere a persoanelor cu handicap.

Acum, aceşti oameni ar putea primi, în sfârşit, dreptul la o viaţă puţin mai bună, măcar din punct de vedere financiar.

 

În acest sens voi organiza  luni, 11 mai 2009, ora 11.00, o conferinţă de presă.

În cadrul acestui moment, va fi lansată  propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (sala “Spiru Haret” din Palatul Parlamentului, nivel P).

Propunerea legislativă este semnată de deputaţi şi senatori din cadrul tuturor partidelor parlamentare.

La conferinţa de presă participă şi domnul Theodor Lepădatu, Prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

 

 

NOTA: Pentru situaţia în care la conferinţă participă jurnalişti care nu au acreditare pentru Parlament, accesul va fi facut apelând interior 1890 sau 1891, Comisia pentru Egalitate de Sanse.

 

Am depus astazi aceasta propunere legislativa. Iata aici comunicatul de presa post-conferinta de presa. comunicat-indemnizatie-persoane-handicap

4 Raspunsuri la “propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”

 1. hermann_pnl says:

  Felicitari! Vad ca esti constincioasa si prodigioasa, asta inseamna ca avem speranta pentru ziua de maine ca oameni ca tine ne pot reprezenta.
  Succes pe mai departe si sa auzim numai de bine!

 2. Alexandra Stroia says:

  Felicitari pt conferinta de presa sustinuta astazi impreuna cu d-l Theodor ! O mana de ajutor intinsa acestor oameni care nu au parte o viata normala este oricand binevenita si are menirea de a le usura traiul prin initierea legislativa facuta de dvs. !
  Va uram de asemenea mult succes in campania pe care v-ati propus sa o demarati!

 3. Ciobanu Ariclia says:

  Buna seara
  Asteptam cu deosebit interes propunerile pentru schimbarea Legii 448/2006.Va rog,daca se poate,sa postati ce schimbari preconizati,pentru a putea interveni si persoanele cu handicap.Va spun din proprie experienta ca organizatiile nu pot identifica cele mai importante probleme cu care se confrunta persoanele cu handicap.Unul din motive ar fi ca organizatiile sunt constituite si functioneaza in marile orase, iar altul este ca sunt interesate mai mult de relatiile de socializare, de petrecerea timpului liber.Am incercat sa propun unor organizatii care se intituleaza pentru persoanele cu handicap sa facem niste propuneri legislative,dar daca nu esti membru cotizant nu-i intereseaza.Daca vom avea posibilitatea sa va aducem la cunostinta nereguli,necesitati,probleme cu care ne confruntam,poate va faceti o opinie clara si stiti sa sintetizati,sa propuneti si sa sustineti pentru viitoare lege.Sunt muuuulte propuneri de facut.
  Va urez mult succes si nu ne uitati.
  Ariclia Ciobanu

 4. H Bogdan says:

  Eu cred ca ar trebui adaugat in legea 448-2006 la art 26 alinitul b,c,d,e ca pot beneficia de aceste facilitati si parintii sau reprezentantii legali ai minorului cu handicap deoarece se face o discriminare intre persoanele adulte si minori deoarece acestia nu pot beneficia de aceste facilitai pentru ca nu este clar stipulat ca de aceste facilitati pot beneficia si persoanele care au in intretinere o persoana cu handicap.

Raspunde