Cristina-Ancuța POCORA

PSD a decis: Dan Șova, mai presus de lege

25 March 2015 ·

Dan Şova, prietenul apropiat al lui Victor Ponta, a fost pus astăzi mai presus de lege de Partidul Social Democrat. Cererea Parchetului General de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova a fost respinsă de majoritatea controlată de PSD.

“Scapă cine poate” le spunea Victor Ponta colegilor săi în urmă cu un an. Azi, Dan Şova a fost făcut scăpat prin votul senatorilor PSD, deşi Victor Ponta însuşi a declarat în nenumărate rânduri că PSD nu se va opune solicitărilor Justiţiei.

Votul de azi în cazul senatorului Dan Şova dovedeşte încă o dată, dacă mai era necesar, duplicitatea specifică lui Victor Ponta şi partidului pe care îl conduce. Chiar azi-dimineaţă Victor Ponta declara că poziţia sa şi a PSD ”este aceea de a nu bloca acțiunile Justiției”. Câteva ore mai târziu, exact asta au făcut senatorii PSD: au blocat accesul Justiţiei la Dan Şova.

Spre deosebire de PSD, PNL a votat la vedere și favorabil cererile Justiției şi va proceda la fel de fiecare dată, indiferent de persoana vizată.

O altă dovadă a intenţiei PSD de a se substitui Justiţiei este și tentativa partidului condus de Victor Ponta de a introduce “superimunitatea” parlamentarilor în faţa legii. PSD a modificat deja, în mod netransparent, în comisie, Regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel încât anchetarea, reţinerea, arestarea sau percheziţionarea parlamentarilor sau miniştrilor devin aproape imposibile.

PNL a votat împotriva acestor modificări, în Comisia pentru regulament, dar majoritatea controlată de PSD, manifestând un dispreţ făţiş faţă de deciziile Curţii Constituţionale, faţă de cetăţenii României şi faţă de bunul-simţ, a construit un adevărat scut în jurul aleşilor cu probleme penale.
Duplicitatea PSD și a lui Victor Ponta nu face decât să afecteze imaginea Parlamentului, a întregii clase politice, dar şi pe cea a României și să întrețină percepţia că politicienii sunt mai presus de lege!

 

Raspunde