Cristina-Ancuța POCORA

PSD A FĂCUT SCUT ÎN JURUL PREMIERULUI PONTA, RESPINGÂND ÎNFIINŢAREA COMISIEI DE ANCHETĂ PRIVIND CHELTUIREA BANULUI PUBLIC

11 March 2015 ·

Majoritatea controlată de PSD a respins astăzi solicitarea Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor de înfiinţare a unei comisii de anchetă pentru verificarea modului în care a fost utilizat Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Primului Ministru în anii 2013 şi 2014, precum şi a modului în care s-au finanţat obiectivele de investiţii în temeiul OUG nr. 28/2013, în anul 2014.

Votul parlamentarilor din cercul Puterii nu mai surprinde pe nimeni, dovedind, încă o dată, că PSD nu se dă înlături de la nimic pentru a-l proteja pe premierul Victor Ponta.

Poziţia PSD manifestată prin vot confirmă faptul că banii din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost folosiţi drept mită electorală pentru racolarea primarilor. Aceste sume au reprezentat, totodată şi principala sursă de finanţare a campaniei electorale a lui Victor Ponta, un abuz fără precedent de care actuala Putere se face vinovată. Astăzi, pentru a ascunde aceste excese, PSD a ales să blocheze un demers parlamentar legitim, menit să facă lumină şi să ofere informaţii concrete privind cheltuirea banului public.

PNL consideră că, prin modul de alocare a banilor publici, Guvernul, în frunte cu Primul Ministru, a comis o gravă discriminare la adresa cetăţenilor, având în vedere că doar cetăţenii din localităţile conduse de primari PSD şi, mai ales, de primarii care au migrat în PSD, au beneficiat de investiţii publice şi de o îmbunătăţire a nivelului de trai.

Gestul de astăzi al parlamentarilor PSD de a respinge cererea formulată de PNL se constituie într-o faptă ce pune în pericol principiile statului de drept, anulând dreptul de control al Parlamentului asupra activităţii Executivului. După ce, până acum, parlamentarii Puterii au făcut zid în jurul aleşilor cu probleme în justiţie, astăzi, aceiaşi deputaţi au trecut la nivelul următor, transformându-se într-un paravan în spatele căruia banii publici devin instrumente de şantaj şi de cumpărare a voturilor românilor.

PNL va continua să monitorizeze Guvernul în legătură cu modul în care distribuie banii din Fondul de Rezervă a Guvernului şi va semnala mereu în spaţiul public derapajele şi abuzurile premierului Victor Ponta şi ale echipei sale de miniştri alături de care nu conteneşte să aloce discreţionar resursele financiare ale statului.

Raspunde