Cristina-Ancuța POCORA

PSD i-a oferit pensie de 4 600 lei, din bani publici, lui Victor Ponta

16 June 2015 ·

Victor Ponta și PSD dau încă o dată dovadă de duplicitate. După ce anul trecut, prim-ministrul declara că nici el, nici partidul pe care îl conduce nu susțin legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, azi acest act normativ a fost votat de toți deputații și senatorii PSD-UNPR-PC-PLR-UDMR-minorități. Singurele voturi împotrivă au venit de la parlamentarii PNL.

Principalul beneficiar al introducerii astăzi de către PSD a pensiilor speciale pentru parlamentari este nimeni altul decât șeful PSD, Victor Ponta. După trei mandate de deputat, Ponta va primi pensia maximă, peste 1.000 de euro pe lună, bani pe care un român obișnuit nu-i va primi nici dacă va munci trei vieți.

Dar Victor Ponta este obișnuit să fie deasupra normalității, mai presus de lege și în afara Constituției.

Este singurul prim-ministru în funcție din istoria României urmărit penal pentru fapte de corupție.

Este singurul demnitar de rang înalt care nu dă doi bani pe deciziile Curții Constituționale și terfelește imaginea României afișându-se alături de lideri autoritari, repudiați de statele democratice.

Victor Ponta se autodefinește ca socialist, dar trăiește ca un nabab. Pensia de parlamentar votată astăzi de majoritatea controlată de PSD completează luxul exagerat în care s-a obișnuit să se lăfăie acest socialist de caviar.

Presa a prezentat pe larg pasiunile  lui Victor Ponta și valoarea lor. El își permite costurile unei deplasări în Turcia pentru o operație banală, în condițiile în care celor mai mulți români nu le ajung banii de medicamente.

Victor Ponta își permite mașini de lux, “jucării pentru băieții mari” așa cum le numește, de peste 50.000 de euro, dar a refuzat cu cinism majorarea alocațiilor copiilor deși în România acestea erau cele mai mici din lume. 

Victor Ponta își permite să-și trateze depresiile electorale în cluburi de fițe din Dubai plătind note exorbitante pentru o singură noapte de distracție: 2.600 de euro, în timp ce abia doi din zece tineri are șanse să-și găsească un loc de muncă!

Victor Ponta își permite ceasuri de zeci de mii de euro și apartamete de lux de milioane în buricul Capitalei în timp ce spitalele din România nu mai au medici, asistente, medicamente!

Aceasta este social-democrația din România al cărei cel mai strălucit reprezentant este urmașul și discipolul lui Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Raspunde