Cristina-Ancuța POCORA

PSD pune, din nou, piedici justiţiei!

24 February 2015 ·

Votul de ieri privind solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea – 170 de voturi „pentru” şi 118 de voturi „împotrivă”, ne-a dovedit, dacă mai era nevoie, caracterul duplicitar, demagogia şi minciuna marca PSD, care şi-a mobilizat deputaţii în încercarea de a bloca cererea venită din partea justiţiei.

Aşa cum ne-au obişnuit deja, liderii PSD una declară presei şi de la tribuna Parlamentului, şi una votează şi fac în Parlamentul României şi la Palatul Victoria. Avem exemplul elocvent al zilei de ieri, când PSD şi prietenii săi au votat pentru respingerea solicitărilor venite din partea justiţiei sau au rămas în bănci şi nu au exercitat votul! Mai mult, grupul parlamentar al social-democraţilor a arătat că se opune transparenţei votului şi, în timp ce liderii PSD se pronunţau verbal pentru o justiţie liberă, parlamentarii PSD au votat cu mâinile bine ascunse în urne. Rezultatul a dovedit însă cum a votat PSD: împotriva cererilor venite din partea DNA, împotriva încuviinţărilor de începere a urmăririi penale şi împotriva solicitării de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea.

Nu mai miră pe nimeni faptul că atunci când vorbim despre PSD trebuie să avem în vedere cele două feţe ale acestui partid. Pe de o parte avem abordarea à la Victor Ponta, cea oficială, de televizor, de suprafaţă, falsă şi mincinoasă, iar pe de cealaltă parte avem în continuare în faţă modul tradiţional de acţiune a PSD din care se remarcă obstrucţionarea cu orice preţ a justiţiei, direcţionarea banului public către clientela şi firmele de casă şi alte şmecherii politicianiste cu care PSD încearcă să acapareze şi să controleze toate instituţiile statului.

Această ultimă manieră a PSD de a face politică reprezintă o pată pe obrazul Parlamentului, lăsând loc interpretărilor, chichiţelor avocăţeşti şi punând în discuţie o procedură, chiar şi în cazul în care este evident că nu există loc de discuţii. Dacă PSD ar fi votat ieri în mod corect, aşa cum au anunţat, fără a forţa o imixtiune a politicului în chestiunile justiţiei şi un control abuziv al deputaţilor săi, cu siguranţă că nu am fi avut voturi care să blocheze procedurile judiciare şi să creeze o perdea de fum în spatele căreia să rămână loc de jocuri şi interese. Dar pentru acest lucru, PSD ar fi trebuit să voteze la vedere, în mod transparent şi onest, aşa cum nu a făcut-o niciodată.

Partidul Naţional Liberal rămâne consecvent principiilor sale, conform cărora politicul nu trebuie să obstrucţioneze în niciun fel demersurile justiţiei. Parlamentarii liberali au votat ieri „la vedere”, în mod transparent şi cinstit, iar gestul deputaţilor liberali a respectat întru totul valorile enunţate şi promovate permanent de către PNL şi care stau la baza tuturor acţiunilor parlamentare ale PNL.

2 Raspunsuri la “PSD pune, din nou, piedici justiţiei!”

  1. Neagou says:

    Probabil ca dv., prin textul de mai sus,ii socotiti tampiti pe PSDisti si genii pe PNListi.Nu stiu cum se inclina balanta dar nu cred ca, la hotiile Elenei lui Basescu, exista parlamentari care nu se indoaie de ,,cinstea,, doamnei, chiar din partea membrilor maretei struto-camila PDL/PNL. A spune ca PSD ar fi ,,aparatorul ,, doamnei mi se pare o propopaganda lipsita de inteligenta ca sa nu va spun la modul direct(fara a fi filopesedist !) ca sunteti infantila in gandire si expunere pentru ca (indiferent de vot) logic, nu se vede un ,,castig,, pentru PSD daca doamna nu ar fi arestata. Ba, din cotra cei doi copresedinti &comp.ai dv. sunt cu ,,morcovul,,.

  2. Neagou says:

    N. B. Cred ca aveti respect pentru libera exprimare a opiniilor si nu veti sterge exprimarea parerii mele ca ,cel putin titlul, nu e bine ales, chiar ca propaganda partinica. Motivarea dv. este de a pasa ,,pisica moarta in gradina altora,, cand la vot au participat si membri PNL.

Raspunde