Cristina-Ancuța POCORA

De la vorbe la fapte: PSD să-i sancționeze pe toți membrii săi care săvârșesc infracțiuni, inclusiv cele asimilate corupției!

20 March 2015 ·

PSD are, azi, la Consiliul Național, o bună ocazie de a renunța la ipocrizia și inconsecvența manifestate ostentativ în ultima perioadă în legătură cu includerea în propriul Statut a sancțiunilor politice aplicate membrilor săi care au probleme cu Justiția.

Este evident faptul că Victor Ponta evită să discute la modul sincer despre introducerea în Statutul PSD  a unor astfel de sancțiuni întrucât ar rămâne fără jumătate din conducerea centrală a partidului.

Consider, însă, că declarațiile evazive ale liderilor PSD referitoare la criteriile de integritate aplicate social-democraților trebuie să înceteze, pentru a lăsa locul unor proceduri clare și unui mecanism predictibil.

Solicit PSD să preia de la PNL un model de bună practică și să introducă în propriul Statut sancțiuni nu doar pentru unele infracțiuni de corupție, omițându-le pe cele asimilate corupției, ci să aibă în vedere toate infracțiunile săvărșite cu intenție.

Refuzul PSD de a adopta o decizie politică tranșantă în acest sens echivalează cu o nouă sfidare a Justiției și menține climatul politic într-o zonă a disprețului față de cetățeni, cu efecte grave și asupra imaginii externe a României.

Cuvinte Cheie:
, ,

Raspunde